Het nieuwe Thaise kroningssymbool

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
28 maart 2019

Het nieuwe en goedgekeurde symbool voor de kroning van Zijne Koninklijke Hoogheid Rama X begint al meer in de samenleving te verschijnen.

In het dagelijkse geldverkeer is het nieuwe symbool al te zien. Bekijkt men het nieuwe 10 baht muntstuk dan is daar het nieuwe, zij het enigszins aangepaste symbool te bewonderen. Daarmee is de afgebeelde Wat Arun uit Bangkok verleden tijd geworden.

Hetzelfde valt waar te nemen bij het papiergeld. Links naast de afbeelding van Maha Vajiralongkorn is nu eveneens het nieuwe symbool afgedrukt. Daarmee vervalt de welbekende Garuda, die de vorige koning altijd begeleidde en als enige boven de voormalige koning Rama IX mocht afgebeeld worden.

Garuda

Volgende maand, nu al over een week, starten de eerste voorbereidingen voor de kroning van de nieuwe koning van Thailand. Zijn afbeelding zal overal verschijnen en het publiek is verzocht om shirts te dragen in de gele kleur, geel de kleur van zijn geboortedag. Het ministerie zou gele shirts verkopen met daarop het kroningssymbool, wat nu ook de Thaise baht wordt afgebeeld. Mogelijk dat voor de verzamelaars ook nieuwe postzegels zullen verschijnen.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website