Het Hollandse resort ten einde?

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
9 december 2018

Op weg van het Chinese dorp nabij Huay Yai naar Wat Yannasanwararam werd twee tot drie jaar geleden via billboards een bouwproject aangekondigd.

Voordat een andere discussie oplaait, stond er geen Nederlandse resort. Dus bij deze houd ik mij aan de tekst zoals die langs de weg vermeld stond.

Aanvankelijk werd het stuk land vlak en bouwrijp gemaakt. Ook waren de eerste opbouw activiteiten waar te nemen. Daarna bleef het stil. Hoewel ik vaker deze fraaie route rijd, waren verder geen bouwactiviteiten meer waar te nemen. Sinds korte tijd zijn eveneens de billboards verdwenen met de tekst: ”Holland Home & Resort”.

Over het hoe en waarom van de bouwstop valt alleen maar te raden, tenzij lezers in deze omgeving bekend zijn waarom er niet meer gebouwd wordt. Had de grond een andere bestemming of mocht in dit stuk natuur niet gebouwd worden en zijn de ondernemers bedrogen over dit stuk land? Is men beginnen te bouwen zonder dat alle vergunningen al afgegeven waren? Heeft een onverwachte financiële tegenslag roet in het eten gegooid?

Kortom wat was de oorzaak dat men niet bouwt?

5 reacties op “Het Hollandse resort ten einde?”

 1. Misschien is het wel tekenend voor de situatie in Nederland? Begint ook steeds meer in verval te raken….

  • PEER zegt op

   Bester Peter (voorheen khun)
   Je bent zeker lang niet in Nederland geweest hè?
   Ikzelf verdeel het jaar, al 15 jaren, in tweeën.
   ‘s-Zomers in Ned en ‘s-winters in Thailand. Van 21 sept tot plm Pasen.
   En ik zie Nederland écht niet in verval raken! En ik ben overigens wel ‘n Thailandliefhebber, maar om mee te gaan in jouw stelling: nee hoor.
   Nederland staat nog steeds bij de “ Hoogconjunctuur-landen”

  • Leo Th. zegt op

   Beste Peter, in Nederland wordt er voornamelijk geklaagd, althans in de grote steden, dat er juist te weinig nieuwbouw aan woningen plaatsvindt. Over verval van een aantal zaken, met name in de individualisering en het daarbij gepaard gaand toenemend asociaal gedrag van steeds meer burgers in Nederland, ben ik het wel met je eens.

 2. Laksi zegt op

  Tja,

  Ik moest wel heel hard lachen om de opmerking van Peter.

  Er is nog geen zinnig antwoord geven op je vraag Lodewijk.

  Maar je ziet dit toch wel veel in Thailand, bij ons in de omgeving van Chaing Mai staan ook diverse voorbeelden, volgens mijn vrouw door onvoldoende interesse en verkeerde berekeningen (lees onderschat financieel vermogen)

  • peter zegt op

   Had ik ook begrepen, einde financiën, dus stop


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website