Na de geslaagde botenshow in de Ocean Marina heeft de Ocean Property besloten om 100 miljoen Baht te investeren in de uitbouw van de Ocean Marine Yacht Club in Jomtien.

Daarmee speelt ze in op de groeiende maritieme toeristenmarkt. Er zullen 60 nieuwe ligplaatsen extra erbij komen en de bestaande ligplaatsen worden aangepast. Nu is het mogelijk om met 380 jachten de haven te bezoeken. Tot het jaar 2020 rekent de jachtclub op een groei van 25 procent per jaar. In de eerste 8 maanden van dit jaar werden al 19.000 bezoekers verwelkomd, aanzienlijk meer dan het jaar daarvoor.

Vanuit Jomtien zullen ook chartertours georganiseerd worden voor bedragen tussen de 1500 en 4000 Baht afhankelijk van de grootte van de boot en de tijdsduur. De verwachting is dat dit 720 miljoen baht gaat opveren tegenover een bedrag van 550 miljoen in 2016.

Omdat steeds meer internationale jachten de Ocean Marina aandoen en het aantal zogenaamde kwaliteitstoeristen als potentiële klanten toeneemt, rekent havenmeester Scott Finster met een toenemende groei. Sinds 2010 is het aantal van de in de jachtclub liggende charterboten met 84 procent toegenomen.

De zeil -en motorjachten worden tegen een bedrag tussen de 30.000 en 800.000 Baht verhuurd, maar dan is men voor een aantal dagen met een gezelschap goed onder de “pannen”.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Grootse uitbreiding bij de Ocean Marina haven bij Jomtien”

  1. bob zegt op

    Lees voor Jomtien; Na-Jomtien, dat is de correcte plaatsnaam.

    • Thallay zegt op

      of is het Baan Amphur ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website