Groen licht voor de hogesnelheidslijn Bangkok – Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
20 december 2019

Een consortium geleid door de CP Group met onder andere de China Railway Construction Corporation (CRCC) zal de 220 kilometer lange spoorwegverbinding financieren. De hogesnelheidslijn zal Bangkok met onder andere Pattaya verbinden.

Meerdere partijen nemen deel aan dit project onder leiding van Charoen Pokphand (CP) en de eerdergenoemde CRCC. Ook maken verschillende Japanse banken investeren in de lijn. Men verwacht dat de hogesnelheidslijn in 2023 operationeel is.

Een opmerkelijk feit is dat na 50 jaar, de overheid eigenaar wordt van deze railverbinding, maar er wordt verder geen inhoudelijke mededelingen gedaan over deze constructie.

De spoorlijn zal vliegveld Suvarnabhumi verbinden met Don Muang en met U-Tapao bij Pattaya. Men gaat uit dat de snelheid tot 250 kilometer per uur bereikt zal kunnen worden. Andere stations die aangedaan worden zijn Phaya Thai station, Makhasan station, Chachoengsao station, Chon Buri station, Sriracha station die in de toekomst gekoppeld gaat worden met Trat en Rayong.

In hoeverre de beoogde snelheid gehaald gaat worden en op welk gedeelte zal de toekomst uitwijzen gezien de 5 stations tussen Don Muang en U-Tapao.

Bron: REM Magazine


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Groen licht voor de hogesnelheidslijn Bangkok – Pattaya”

 1. Ben zegt op

  Het gaat cp helemaal niet om de spoorlijn maar om het land naast spoorlijn.
  Anders springen er nooit uit.
  Ben benieuwd of het dubbel spoor wordt met standaard spoorwijdte van1450 mm en geen meterspoor anders kunnen ze wel schudden.
  Ben benieuwd of het over 4 jaar klaar is.
  Ben

 2. Rob zegt op

  Dat betekent dat je binnen 45 min in Pattaya bent.
  Als hij in een keer door rijd.
  En waar gaat hij stoppen in Pattaya??
  Afwachten maar. Eerst zien en dan geloven.

  Zou ook een idee zijn om naar hua hin terijden van af de luchthaven.
  Scheelt een hoop verkeer op de weg naar hua hin.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website