Nogmaals: de E-sigaret is verboden in Thailand!

Door Gringo
Geplaatst in Achtergrond
Tags:
21 juni 2016

We hebben het er al eerder over gehad, maar het is goed om het nog maar eens te zeggen: de E-sigaret is verboden in Thailand!

Op een populaire online politie pagina werden recent de straffen voor het bezit van e-sigaretten bevestigd. Gebruikers kunnen een gevangenisstraf van vijf jaar krijgen, terwijl producenten worden geconfronteerd met een straf van 10 jaar voor het aan hun laars lappen van de wet.

Het advies van politieagente Sirirat Piankaew op de “Muat Ka” pagina komt in het kielzog van de oproep van de minister van Justitie om amfetaminen uit de lijst van verdovende middelen te halen en er heerste nogal verwarring over de rechtmatigheid van de E-sigaret.

Sirirat zei dat er eigenlijk geen wet is die het bezit van E-sigaretten verbiedt, maar omdat de E-sigaret in een categorie valt van goederen waarover geen belasting en/of accijns betaald is, is het bezit wel degelijk illegaal.

De invoer, verkoop en productie voor de verkoop van E-sigaretten is ook illegaal, waarvoor dus strengere straffen gelden. Ook het op enige manier aanprijzen van de E-sigaret is verboden.

Bron: Daily News

10 reacties op “Nogmaals: de E-sigaret is verboden in Thailand!”

 1. Remko zegt op

  Vreemd om iets wat dusdanig gezonder is dan sigaretten rook te verbieden maar vanuit de wet gezien logisch en het levert natuurlijk niets op voor de staatskas.

  Ik heb wel een aanvullende vraag; geldt dit ook voor verdampers met e-liquids?

 2. jasper van Der Burgh zegt op

  Op het forum Thai-visa (engelstalig) staat toevallig vandaag een geval beschreven van een man die aangehouden is hiervoor. Er werd zelfs gedreigd met deportatie, en een grote boete. Men is gewaarschuwd!!

 3. Rob zegt op

  Hoi Remko,
  Dat vroeg ik me ook af, ik heb namelijk in maart een verdamper meegenomen voor mijn vriendin met de nodige liquids, want zij har ere nog nooit van gehoord.
  En ze vind het heerlijk.
  overigens zag ik toen ik in Bangkok was veel verdampers te koop en toen we een paar dagen in Pattaya waren hebben we daar de nodige liquids gekocht gewoon bij een stalletje op straat.
  Dus wie het weet mag het zeggen.

  groetjes Rob

  • Pruivert zegt op

   Ja, een verdamper met e-liquid is een e-sigaret, of dat die navulbaar is of wegwerp is niet van belang.

 4. BramSiam zegt op

  Dit is niet verwonderlijk in een land waar bridgen ook illegaal is, maar go go bars en barfines een respectabele manier van zaken doen vormen.

 5. MaikelC zegt op

  is het alleen voor Thaise inwoners of ook voor toeristen? Ik kan me namelijk slecht voorstellen dat ze het hard kunnen maken dat je belasting ontdoken hebt als je de e-sigaret met vulling in Nederland hebt aangeschaft. Is toch het zelfde als je een slof shag of sigaretten meeneemt?? Mvg Maikel

 6. geer zegt op

  Mijn vriend in thailand had het erover dat de militairen het best wel goed deden maar is nu wel langzamerhand veranderd en zeker nu ze deze sigaret verbieden.
  Hij en ik (Geer) waren het er over eens dat het bestuur nu wel zo naar de middeleeuwen aan het afzakken is. Waar is rede en verstand gebleven?
  Zal verder commentaar maar in mij zelf houden maar goed gaat het niet worden.

  Mvrg; Ik en mijn vrind.

 7. theoS zegt op

  De e-cigaret is NIET verboden in Thailand. Er schijnt geen belasting over betaald of geheven te worden en is daarom illegaal.

 8. dirk zegt op

  Heb hier nog zo’n ding liggen, een Ego t. Nou ja dan maar niet meer gebruiken. Ik rook ook pijp en dan heb je meer bekijks dan met een E-sigaret. In de 6 jaren dat ik hier nu woon heb ik namelijk nog nooit iemand pijp zien roken maar de meesten vinden het lekker ruiken (afhankelijk van wat je er in stopt).

 9. Remko zegt op

  Verschillende verhalen dus hierover. Hangt misschien af van het wel of niet gecontroleerd worden? Hopelijk in december hier meer duidelijkheid over en anders gewoon weer het stinkstokkie


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website