Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun oftewel Rama X (PKittiwongsakul / Shutterstock.com)

Het is interessant om de voorbereidingen van de kroningsceremonie, voor zover mogelijk, te volgen. Een van de onderdelen is het ontwerpen van een symbool. Totaal liggen nu zeven voorstellen ter beoordeling van een commissie. Het uitgekozen symbool zal overal te zien zijn, afgedrukt op vlaggen, affiches, shirts, enzovoorts.

Volgens berichten zouden de voorbereidingen voor de kroning van Vajiralongkorn al voor 80 procent voltooid zijn. Er zullen verschillende activiteiten plaatsvinden. De eerste ceremonie vindt in april plaats met de acquisitie van wijwater ter voorbereiding van de monarch voor de volledige ceremoniële titels op een gouden tablet, de Phrasupphanabat en de gravure van het koninklijk zegel. Tevens wordt een selectie gemaakt van zijn portret, die overal in het land zullen verschijnen.

Bijkomende voorbereidingen zijn de uitnodigingen voor gasten in binnen- en buitenland, logistieke planning voor vervoer en toestemming voor TV-stations. Het publiek wordt verzocht de kleur geel te dragen gedurende 4 maanden van april tot juli 2019. Het ministerie zal de gele shirts verkopen met het kroningssymbool. Misschien een leuk collectors item?

De belangrijkste kroningsceremonie zal in mei plaatsvinden. Pas in oktober wordt het geheel afgerond.

Bron: Pattaya Mail


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “De voorbereidingen van de kroning van Maha Vajiralongkorn (Rama X)”

  1. Christina zegt op

    Altijd indruk wekkend om te zien en veel pracht en praal. Hoop dat als Ik zelf ga er nog wat leuke items te koop zijn omtrent de kroning. Heb zelf twee koninklijke bedank brieven in mijn bezit van de huidige koning en zijn ouders als geste toen we een mooie kaart stuurden toen zijn ouders 50 jaar getrouwd waren en van de geboorte van de zoon van koning Rama 10. Werd aangetekend verstuurd. Weet iemand waar in het Grand palace een gedeelte van de as is bijgezet van zijn vader?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website