Een merkwaardige viering met wel erg verschillende vormen van uitingen wordt zondag a.s. in Bangkok ten toon gespreid om de Thaise koning te eren.

The Nation laat het volgende weten: De militairen, wapenuitrustingen, tanks en andere voertuigen gaan met de Army’s Thongchai Chalermpol (de vlag van het leger) vanaf de Royal Guards 2nd Infantry Division basis in Prachin Buri naar de hoofdstad om deel te nemen aan een ceremonie, dat aanstaande zondag plaatsvindt ter ere van de verjaardag van de koning.

Anderzijds wordt het publiek door de regering als volgt uitgenodigd:

“De regering nodigt Thaise onderdanen uit om te bidden voor Zijne Majesteit Koning Maha Vajiralongkorn Phra Vajiraklaochaoyuhua ter gelegenheid van Zijne Majesty’s 67e verjaardag op zondag 28 juli. De regering zal een massaal gebed organiseren op het Koninklijk plein aan de voorzijde van het Dusit Palace, Bangkok, om de verjaardag van Zijne Majesteit de koning te markeren.”

De religieuze ceremonie wordt voorgezeten door Zijne Heiligheid Somdet Phra Ariyavongsagatanana, de Opperste patriarch van Thailand, die zal worden vergezeld door 191 boeddhistische monniken.

Bij deze speciale gelegenheid heeft Zijne Majesteit de koning de relevante agentschappen opgedragen om boeken van boeddhistische gebeden, getiteld “Thamma Rachini” en “Phra Suntareewanee”, te distribueren aan alle deelnemers. De gebeden onthullen dat bidden op regelmatige basis zal leiden tot wijsheid.

Ten tijde van koning Bhumibol Adulyadej kan ik mij dit soort “vieringen” niet herinneren.

Bron: Pattaya Mail


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website