De natuur in Pattaya slaat terug

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
1 september 2019

Troep op het strand van Pattaya

Een opmerkelijke gebeurtenis vond deze week, eind augustus plaats. Door de heftige wind en golven sloeg het water verder dan gebruikelijk het strand op en voerde ook zand aan. Zo ontstond een kleine zandwal zodat het water niet naar zee terug kon vloeien. Echter dit “water” was zwart en drabbig alsof de zee liet blijken, dat zij deze troep niet langer wilde hebben en teruggaf.

Doordat bewoners en toeristen klaagden, kwam de gouverneur van Chonburi Pakarathorn Thienchai zich persoonlijk op de hoogte stellen. De gouverneur en zijn team onderzochten dit vervuilde stinkende rioolwater aan de Najomtien beach op gevaarlijke stoffen. Bekijk hier de foto.

Lokale gemeentelijke arbeiders verklaarden tegen de ambtenaren, dat het rioolwater afgevoerd werd naar zee, maar door de sterke golven en winden van de afgelopen tijd dit weer teruggeworpen was op de kust met alle gevolgen van dien.

De gouverneur gaf aan dat er maatregelen ingevoerd moeten worden om dit probleem permanent op te lossen. Onbehandeld afvalwater van huizen en bedrijven mogen niet langer in zee gedumpt worden met als mogelijk gevolg een beschadigd ecosysteem. Helaas werden in dezelfde omgeving vier zeeschildpadden gevonden, waarbij één al dood was. Bij nader onderzoek bleek er veel plastic afval in de dieren voor te komen. Mogelijk dat het plastic aangezien werd voor kwallen wat deze dieren ook eten.

Het rioolslib werd op verantwoorde wijze verwijderd.

Het blijft natuurlijk merkwaardig dat toen de Walkingstreet indertijd voor hetzelfde vergrijp maatregelen moest nemen er niet verder langs de kust gecontroleerd is! De badplaats Pattaya verdient nog niet het predicaat “schoon”, noch ter zee, ter land en in de lucht.

Bron: Pattaya Mail

5 reacties op “De natuur in Pattaya slaat terug”

 1. ruud zegt op

  Zo heb ik het niet gelezen.
  Ik heb gelezen, dat de rioolpijp verstopt is geraakt.
  Dat water kwam niet uit de zee, maar rechtstreeks uit het riool.
  Het zeewater is ongetwijfeld smerig, maar niet zo smerig.

  Wat het plastic in zee betreft: dat zal ongetwijfeld een slachting gaan veroorzaken bij alle grote en kleine zeedieren.
  Die zullen waarschijnlijk gedecimeerd gaan worden.
  Mogelijk dat de zeer kleine deeltjes plastic ook nog het functioneren van de kieuwen van de kleine vissen zal hinderen.
  Als die verstopt raken, is het gedaan met het beestje.

  • l.lagemaat zegt op

   Vorig jaar is het zeewater over een paar vierkante kilometer voor de kust ook al eens zwart geweest.
   Toen had men er geen ” verklaring” voor waar het vandaan kwam.

 2. David H. zegt op

  Dit is dus gewoon de troep die normaal in zee wordt geloosd direct , die nu door die zandophoping niet in zee kon ,kon je dus nu eens geconcentreerd zien waar je in zwemt , zelfs als het niet zwart maar bruingroen is!

  Ipv. duikboten en pantservoertuigen zouden een paar zuiveringsstations op westerse maat eerder nodig zijn !
  Soms komt bij mij de gedachte wel eens op om toch maar eens een drinkampul vaccinatie tegen cholera te nemen bij volgend bezoek Belgie , je weet maar nooit

 3. fred zegt op

  Sowieso is het toch reeds te laat om daar nog iets aan te doen. Ik zou zeggen blijf uit de zee en leer maar leven dat we de aardkloot toch om zeep zullen krijgen. De menselijke hebzucht is nu éénmaal niet in te tomen. Alles moet steeds maar hoger breder langer groter en meer en meer worden.
  Waar vandaag 2 auto’s doorkomen moeten het er morgen 5 zijn. Waar vandaag 3 hotels staan moeten er morgen 5 staan.
  Het milieu en de planeet zijn ondergeschikt aan het geldgewin. Hoe rijker hoe rijker men wil worden.

 4. Jan zegt op

  Het plastic is hier echt wel een groot probleem in heel Thailand Als je ziet wat er in de straten ligt,dan moet je helemaal bang zijn wat er in de oceanen rond drijft.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website