De Floating markt in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
30 november 2018

Het is altijd weer aardig om bij tijd en wijle de Floating markt in Pattaya te bezoeken. Door de jaren heen heeft het na de opening eind 2008 wel een gedaante verwisseling ondergaan.

Zo was in het begin een loopbrug aan touwen opgehangen en was het een komisch gezicht hoe mensen daarover heen probeerden te lopen. Andere mogelijkheden waren ook aanwezig, maar men liet zich kennelijk verleiden daar gebruik van te maken. Mogelijk dat het toch te riskant gevonden werd en is deze door een vaste brug vervangen.

Voor toeristen bestaat een mogelijkheid in te stappen in een amfibievoertuig. Men rijdt vanaf de kant het water in en gaat verder varend door de verschillende “klongs”. Het ziet er wel uit als een boot, maar voorzien van wielen. Zou men over Sukhumvit Road rijden dan wordt al van verre de Floating markt zichtbaar door een grote “Ark van Noach”, die hoog opgesteld staat. Daar  is een tweede ingang gemaakt voor de toeristen die met de bus op de Sukhumvit Road stoppen. Verder wordt  deze ruimte als ontmoetingsruimte gebruikt. Bij het overlijden van koning Bhumibol had men een overzichtstentoonstelling gecreëerd. Soms wordt deze ruimte gebruikt voor een meeting van groepen.

In het begin was het mogelijk een “levenslange” toegangskaart te kopen voor 200 Baht. Vanaf de opening in 2008 tot nu toe heb ik er vele keren gebruik van kunnen maken en een aantal aardige ontmoetingen gehad. De laatste keer was twee weken geleden toen twee internationale volleybalspelers uit Taiwan de Floating markt bezochten. De nummers 2 en 7 zoals wekelijks bij de internationale wedstrijden op de TV te zien is.

Een aantal shops zijn gesloten, men heeft de indeling anders gemaakt, zodat het niet direct opvalt. Wat wel opvalt is de andere samenstelling van de bezoekers. Indertijd was het een zeer gemêleerd gezelschap van vele nationaliteiten. De laatste tijd bijna allemaal Chinezen en enkele Japanners. Echter de aantallen zijn wel een stuk minder geworden.

Twee internationale volleybalspelers uit Taiwan

9 reacties op “De Floating markt in Pattaya”

 1. Frank zegt op

  Met toeval vandaag daar voor de ingang gestaan. Ben niet naar binnen gegaan omdat ik weiger entree te betalen voor een markt. Maar goed dat ik niet gegaan ben want als je de revieuw ziet is het een doodgewone markt waar je hetzelfde koopt als op alle markten alleen een stuk duurder.
  Nog steeds moet men leren dat de farang geen melkkoe is.

  • l.lagemaat zegt op

   Merkwaardig als je niet naar binnen gaat wel weet te melden dat alles een stuk duurder is.

   Ik ben goed op de hoogte van prijzen in winkels en markten.
   Bij een aantal produkten hanteren ze dezelfde prijzen als elders.

 2. PEER zegt op

  Honderd punten Frank,
  Het is bezopen om geld te móéten geven om het dan nog ‘ns te mógen uitgeven.
  Ikzelf heb er ooit ook voor de kassahokjes gestaan en meteen omgekeerd.
  Ik hoorde later ook dat het de reguliere bagger te koop is die je op elke touristenmarkt koopt.
  In Nederland komt het ook in zwang. Let maar op, met 2e Kerstdag: die zg gezellige curiosa- antique- en cullinaire markten in sporthallen. € 5= zonder met de ogen te knipperen!

 3. Singtoo zegt op

  De entree prijs is er gekomen nadat er busladingen vol, o.a. Chinezen, over de markt gestuurd werden van voor naar achter en dan achter de bussen weer in.
  En werd er dus bijna geen Baht uitgegeven.
  Ik ben ook niet voor entree betalen voor en markt.
  Ik heb 1 keer entree betaald en met je bonnetje kun je op het kantoor, links achterin, kort bij de achter in/uitgang een zogenaamd VIP kaartje krijgen. En dat is dan ook levenslang geldig.
  Ik woon redelijk in de buurt.
  Dus een enkele keer “loop” 🙂 ik nog wel eens even over deze floating market.
  En de prijzen zijn voor diverse dingen zoals eten toch niet echt hoog.
  Toeristische snuisterij en spulletjes ja dat is altijd wat iemand er voor over heeft of dus niet.

 4. Rene zegt op

  Entree betalen voor een markt. Ga gewoon naar dam noen sa duak rachaburi die is veel leuker en gratis. Je betaald alleen voor een eventuele boottocht

 5. Gerard Van Heyste zegt op

  Ni te geloven betalen voor op een markt gaan, binnenkort betalen om in een shoppingcenter binnen te mogen ?

 6. Roel zegt op

  Vind het altijd wel even gezellig en toch anders dan een markt. Maar goed ik heb dan ook een levenslange VIP kaart met mijn foto erop dus hoef geen entree te betalen.

 7. Maryse zegt op

  De Floating market is geen echte markt maar een nagebouwde markt op water, speciaal daar neergezet voor de toeristen, daarom moet je entree betalen.
  En natuurlijk, om het echt te laten lijken verkopen ze spullen.
  De reinste bedroog, net zoals Nong Nooch die nog steeds een botanische tuin heet maar inmiddels een pretpark naar Chinese smaak is geworden…

  • l.lagemaat zegt op

   De entree gelden worden gebruikt voor het schoonhouden van Floating market, betalen van personeel die reparaties uitvoeren, betalen van water, elektra, gedeeltelijk betalen van artiesten die op bepaalde momenten optreden.
   De inkomsten door verkoop kleding, sieraden, “parfums”, voedselverkopers en restaurants, enz. zijn door minder toeristen of alleen kijkende toeristen niet toereikend om de Floating market open te houden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website