Cruise schepen vanuit Thailand

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
23 mei 2016

In een posting van Gringo op 16 mei werd vermeld dat steeds meer cruise schepen Thailand aandeden. Er zijn ook mogelijkheden om vanuit Laem Chabang, nabij Pattaya, cruises te maken. Tussen december en maart vinden er regelmatig cruises plaats op het fraaie AIDAbella schip.

De rederij heeft alle cruiseschepen als “boegbeeld” de naam AIDA meegegeven met daar achter de naam van het schip. De cruise van twee weken gaat vanuit Laem Chabang richting Koh Samui en Singapore naar Penang en Kuala Lumpur in Maleisië, dan via de Golf naar Saigon in Zuid Vietnam.

Vervolgens wordt de terugtocht via de kustplaats Sihanoukville in Cambodja begonnen naar Thailand. De all-in cruise is bijna 5600 km lang en kost soms bij een aanbieding slechts 500 Euro. Echter de maatschappij eist dat de klanten de visa’s voor de te bezoeken landen in bezit hebben. Ook al verlaat de gast het schip niet in de territoriale wateren van dat land.

Aan boord wordt een dagelijkse mailing aangeboden voor wat men die dag verwachten kan. Aangeraden wordt om euro’s en dollars mee te nemen, deze kunnen aan wal gebruikt worden. In Singapore wordt een bezoek aan de Gardens by the bay aanbevolen, in Penang zou dat de oude stad zijn en de bergtempel Kek Lok. Zo kunnen er steeds keuzes gemaakt worden om iets te bezoeken, maar dit zijn extra kosten, waar men rekening moet hadden. Zou men in Kuala Lumpur een rondrit met een taxi willen maken, dan moet men op 50 euro rekenen.

Het fraaie AIDAbella schip heeft een lengte van 252 meter en een breedte van 32 meter; 2500 gasten kunnen mee met een bemanning van 600 personen. De maximale snelheid bedraagt 42 km/u aangedreven door 2 dieselmotoren van 34.000 PS. Het gebruikte water op het schip komt via een ontziltingsinstallatie aan boord. Dit schip kostte 320 miljoen Euro.

No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Cruise schepen vanuit Thailand”

 1. william zegt op

  welke touroperator bied deze aanbiedingen aan gaarne website info b.v.d.
  william

 2. Hennie zegt op

  Wilt u deze cruise maken ,houd er rekening mee dat de visums aanvragen vrij kostbaar zijn voor een paar uur Cambodja en Vietnam .
  Dit kan op lopen tot € 300,00 P.P extra .
  Kijk daar goed naar,ook al blijf je op het schip.

  • paul j zegt op

   grote onzin !
   visum (on arrival !) Cambodja kost 35 dollar (1 maand geldig)
   visum Vietnam o.a.te verkrijgen op het consulaat in Sihanookville (in 1 dag) kost 65 dollar
   Bij elkaar 100 dollar en echt geen 300 !

  • Jan zegt op

   Een visa voor Cambodja 20 USD en Vietnam 77 Euro , Maleisie geen visa nodig. Hoe kom je aan 300 Euro ?

 3. fernand zegt op

  http://www.cruisewinkel.nl/cruiseschepen/aidabella-cruises/vaartuig-603.html

 4. Wim Feeleus zegt op

  Wij hebben een cruise gepland op de “Nautica” van de Oceania Cruise Lines. Dit schip vaary van Kaapstad/Zuid Afrika via diverse havens langs de oostkust van Afrika naar Singapore. Onderweg doet het schip ook Phuket in Thaoland aan. Voor deze haven zal door het schip een visum worden geregeld voor de dag dat we in Phuket zijn. Echter als woj op de eindbestemming van het schip (Singapore) zijn aangekomen willen wij van Singapore naar Koh Samui vliegen met Bangkok Airways en daat nog 3 weken vakantie vieren.
  Mijn vraag is nu of er voor dit tweede bezoek aan Thailand een “30 dagen” visum zal worden verstrekt bij binnenkomst op de luchthaven van Koh Samui (we vertrekken weer na 21 dagen terug naar Singapore en reizen dan direct door naar Nederland) of moeten wij voor dit tweede bezoek speciale stappen nemen?
  Wie kan mij hierover informeren?

  • T Driessen zegt op

   Als je met het vliegtuig het land binnen komt kan je 30 dagen visum vrij blijven.
   Kom je echter over land mag je nog maar 15 dagen blijven.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Ja, je zal bij aankomst opnieuw 30 dagen Visa Exemption bekomen. Dat is geen enkel probleem. Zolang de binnenkomst in Thailand maar via een Internationale luchthaven is. Over land of zeehaven Thailand binnenkomen is maar 15 dagen.

 5. l.lagemaat zegt op

  Aanvullende info:

  AIDAbella – Asian. (www.aida.de )

  Buchen Sie Ihre AIDA Kreuzfahrt auch telefonisch unter:

  0381 / 20 27 07 22 oder in Ihrem Reisebüro

  Termine / Asien 2016 / 2017
  AIDAbella

  Nov Dez 2017 Jan Feb März

  Goed informeren naar aanbiedingen.
  Bijkomende kosten o.a.:
  – Visa’s
  – Uitstapjes
  – Fooien!

  groet,
  Lodewijk

 6. Gerard Van Heyste zegt op

  Beste, heb naar de webside gekeken van de cruise, de prijs is wel 2200 €,de vlucht inbegrepen ,wij wonen hier dus de vlucht is overbodig, de prijs zonder vlucht? kan er niets van terugvinden!Graag de juiste prijs zijn wel geinteresseert .

 7. leo van splunder zegt op

  ben verleden jaar met de aida geweest heb nergens voor visum moeten betalen werd aan boort geregelt

  • Hennie zegt op

   Alles is veranderd ,voor de cruise van 20 januari 2016 is er een nieuwe regeling van kracht ,voor de visum
   Cambodja en Vietnam.
   Als je in Nederland bent, ,moet voor het ene land het visum aan gevraagd worden in Den haag en het andere in Brussel en dat gaat met koeriers, wat veel geld kost.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website