Tot januari 2018 was het mogelijk om het crematorium van de overleden koning Bhumibol Adulyadej te bezoeken. Totaal hebben nog vier miljoen mensen van deze gelegenheid gebruik gemaakt. Nu zal het Sanam Luang gebied nabij het Grote Paleis ontruimd worden. Het demonteren van het geheel zal vermoedelijk twee en een halve maand duren.

Men wil echter in PathumThani, als onderdeel van een tentoonstelling over het leven van Zijne Majesteit, een groot deel van het crematorium weer opbouwen onder de naam:”Phra Meru Mas”.Dit vindt plaats op een 10 Rai groot stuk grond achter het nationaal archief in Tambon Klong Ha. Ook de bijgebouwen en de paviljoens zullen daar opnieuw tentoongesteld worden. In het twee verdieping tellende gebouw zullen de bezoekers verder over de betekenis van Rama lX voorgelicht worden evenals zijn betekenis voor de ontwikkelingsprojecten. Voor belangstellenden kan de crematie ceremonie nog een keer op video bekeken worden.

Na het voorbereidende demontagewerk zullen de ambtenaren van de afdeling voor beeldende kunst toestemming krijgen om het crematorium te demonteren. Kunstvoorwerpen en decoratieve voorwerpen die op de tentoonstelling te zien zijn, worden op drie locaties tentoongesteld. Ze omvatten de nationale archieven van Thailand ter herdenking van het gouden jubileum van Zijne Majesteit Koning Bhumibol in de provincie PathumThani, het Bureau voor traditionele kunst in de provincie NakhonPathom en het nationale museum van Bangkok in het district PhraNakhon in de hoofdstad.

De Metropolitan Administration van Bangkok plant opnieuw 44 tamarindebomen nadat de afdeling voor Schone Kunsten de demontage heeft voltooid. Alleen geautoriseerd personeel mag tijdens dit proces het gebied betreden.

3 reacties op “Crematorium van koning Bhumibol Adulyadej wordt gedemonteerd”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Dat is goed nieuws. In alle media had ik tot nu toe steeds gelezen dat het crematorium na afloop uiteindelijk gesloopt zou worden.

 2. Jacques zegt op

  Mij ontgaat echter de noodzaak waarom dit gebouw moet worden gesloopt, dan wel deels verplaatst. Hier zit toch heel veel emotie en geschiedschrijving aan vast. Moet het plaats maken voor iets anders???
  Heel vreemd, maar er zal wellicht over nagedacht zijn net als met alles in Thailand.

 3. Arie zegt op

  Ik ben momenteel op bezoek bij vele thaise familie leden en liet dit aan hun zien en ze schrokken echt dat alles afgebroken word en ergens anders weer word opgebouwd enkel mensen begonnen terstond te huilen
  Ze begrijpen niet waarom dit weggehaald word waar het hoort.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website