(The Mariner 2392 / Shutterstock.com)

Thailand en de Verenigde Staten zullen samen de jaarlijkse, multilaterale oefening Cobra Gold in verschillende gebieden in Thailand houden van 25 februari tot 6 maart 2020.

Cobra Gold 2020 (CG20) is de 39e editie van de gezamenlijke oefening. Het is de grootste regionale jaarlijkse militaire oefening in de Indo-Pacific en dient als een zichtbaar symbool van de Amerikaans-Thaise defensie alliantie.

De Cobra Gold openingsceremonie zal op 24 februari in het kamp Akatotsarot (provincie Phitsanulok) plaatsvinden. Op 28 februari zal in Sattahip aan de Hat Yao Beach in de provincie Chonburi een “Amfibisch Assault Demonstratie” gegeven worden.

De sluitingsceremonie zal op 6 maart in het district Ban Dan Lan Hoi District in de provincie Sukhothai uitgevoerd worden met een “Combined Arms Live Fire Exercise” (Calfex).

Deze militaire oefening zal vergezeld gaan door 3 oorlogsschepen en een bevoorradingsschip.

Bron: der Farang, e.a.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website