Het is stil op de boulevard aan Beach Road (Foto: Thailandblog)

Burgemeester Sonthaya Kunplome gaf aan de pers openheid van zaken betreffende de corona maatregelen, die in Pattaya van toepassing zijn. Hoewel in Pattaya al sinds 14 dagen geen nieuwe gevallen van corona besmettingen te melden heeft en Pattaya als relatief veilige stad aangemerkt kan worden, mag de stad door nationale maatregelen nog niet geopend worden.

Dit kan helaas nog enkele weken duren. Doordat Pattaya erg afhankelijk is van toerisme, wordt zij sinds 18 maart zwaar getroffen door de sluiting van vele bedrijven.

Uit een recent gehouden enquête bleek dat ongeveer de helft van de verhuurders weigerden korting te geven op de huur en weigerden met de huurders daarover te spreken in plaats van samen te werken. Nu zijn verschillende bedrijven volledig gesloten wat niet goed is voor de stad en de toeristenindustrie.

Echter zolang de internationale vluchten maar mondjesmaat zijn toegestaan en het nog maanden zal duren voordat toeristen terug zullen keren naar de stad heeft het openstellen van een aantal entertainment bedrijven ook niet veel zin. Merkwaardig genoeg heeft de Thaise overheid 5 “bubbles” aangemerkt”, provincies, waar toeristen toegelaten zouden mogen worden. Pattaya hoewel geen provincie wordt hierbij ook aangewezen! Daarom zal de stad acties ondernemen om ervoor te zorgen dat ondernemers niet ten onrechte uit hun pand worden verwijderd omdat zij deze nog niet mogen openen. De burgemeester gaf echter toe niet precies te weten hoe hiermee om te gaan of te helpen.

De burgemeester zou als een “Goodwill ambassadeur” tussen ondernemers en verhuurders optreden in geval van geschillen om zo tot aanvaardbare oplossingen voor beide partijen te komen wanneer problemen ontstaan. Daarvoor is het telefoonnummer 1337, een stadhuis callcenter, opengesteld voor ondernemers, die moeilijkheden verwachten met hun verhuurders.

Zij zullen op de hoogte gebracht worden van de volgende vergadering rond deze kwestie. Bovendien zullen zij alle relevante zakelijke documenten, met inbegrip van de huidige huurovereenkomst en eventuele huurcontracten naar het stadhuis mee moeten nemen voor de beoordeling.

Tot slot merkte burgemeester Sonthaya Kunplome op dat als hulp niet geboden zal worden aan de entertainmentindustrie in Pattaya veel mensen hun baan en levensonderhoud blijvend zullen verliezen.

Het stadhuis wil meewerken om dat te voorkomen!

Bron: Pattaya News

6 reacties op “Burgermeester van Pattaya vreest kaalslag entertainmentindustrie door corona maatregelen”

 1. rori zegt op

  Het zal uitdraaien op veel sluitingen en we gaan dus naar een nieuwe situatie in thailand met 14 tot 15 miljoen werklozen. Niet alleen de entertainment industrie maar ook mals zullen moeten sluiten. En wat te denken van hotels?

 2. mat zegt op

  Eindelijk een positief geluid van de lokale overheid, het verwondert me niet dat een groot gedeelte van de verhuurders niet mee wilde werken aan een tijdelijke verlaginf van de huur en evt. de keymoney.
  Deze verhuurders hebben geen binding met de huurders en willen alleen maar veel geld verdienen en zijn totaal niet geinteresseerd in wat er met de bareigenaars of hun personeel gebeurd. Schatrijk zijn de meesten en je krijgt ze ook niet te zien of te spreken. daar hebben ze hun mannetjes voor.
  Eens zien wat de stad aan middelen heeft om deze grondeigenaars te bewegen een sociaal gezicht op te zetten, zal moeilijk zijn want dat zijn ze nog nooit geweest.
  Complimenten voor diegenen die wel ingestemd hebben met een tijdelijke verlaging van de huur, deze mensen hebben duidelijk meer verstand dan die andere helft.

  • Diederick zegt op

   Wat ik lees is dat het “positieve” geluid zegt dat de burgemeester meldt dat er onenigheid is tussen verhuur en huur, dat er kaalslag komt als dat blijft duren, dat hij als mediator op wil treden, en als aap uit de mouw hij tevens toegeeft “niet precies te weten hoe hiermee om te gaan of te helpen.” Kijk, als die burgemeester niet in staat is of niet bevoegd of niet machtig genoeg om oplossingen af te dwingen, wat rest hem meer dan te concluderen dat voor veel van zijn burgers ellende dreigt.

 3. Roel zegt op

  Ik denk dat hier een grote fout staat. Het is geen 14 dagen maar volgens mij 14 weken geen nieuwe besmettingen en 42 dagen in heel Thailand.

  Dus Pattaya is schoon en ook niet begrijpelijk dat het niet volledig open gaat omdat er ook nog geen toeristen worden toegelaten.

 4. Wil zegt op

  Prachtig verwoord Mat , geen enkele binding met huurders veel geld verdienen en de meeste zijn steenrijk.
  Even een klein voorbeeltje uit Koh Samui van 2 jaar geleden.
  Tijdens een heftige storm waaide 1/3 van het dak van een groot cafe er af , Tv ’s , stereo instalatie en wat nog meer hebben we met plastic vuilniszakken proberen af te schermen de ravage was compleet en de schade aanzienlijk. Ik ben de andere dag terug gegaan en cafe eigenaar en zijn staf waren bezig het dak provisorisch
  met dekkleden te repareren. Ik vroeg hem waarom de pand eigenaar niemand stuurde en hij zei : die doet niets ik moet zelf het dak repareren en gewoon elke maand B 80.000,– over maken. Niet te geloven toch!
  Inmiddels zijn ze vertrokken en heeft een ander het cafe over genomen maar het staat inmiddels al weer 1 jaar te koop.

 5. Doeser zegt op

  Laat die burgemeester nu maar eerst eens stoppen met het afgeven van bouwvergunningen. Als iedereen die een appartement heeft in Pattaya er zou zijn , dan had niemand nog internet, water of elektra. Met een auto kon je dan al helemaal nit meer rijden. Eerst dan komt aan de orde hoe Pattaya er weer bovenop te helpen om toeristen terug te krijgen.Lekker rustig nu.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website