De ‘bodysnatchers’ van Bangkok (video)

Door Redactie
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , , ,
6 november 2013

In Bangkok zijn er zogenaamde ‘bodysnatcher’ teams aan het werk. In tegenstelling tot het westen werkt men in Bangkok met een soort twee-traps systeem bij noodsituaties. Wanneer er sprake is van een ongeval of een delict waarbij dode of gewonde slachtoffers zijn te betreuren, komt een team van vrijwilligers in actie.

Deze hulpverleners bepalen of er een ambulance met medische apparatuur noodzakelijk is. De ‘basis teams’ handelen ongeveer 60% van alle spoedgevallen af, zoals het afleveren van de patiënt bij de spoedeisende hulp van ziekenhuizen in Bangkok.

De meeste Thais geloven dat het helpen van anderen, of het nu om gewonde of dode medemensen gaat, merits oplevert en hij of zij zichzelf daardoor een beter leven in het vooruitzicht stelt. Het is een belangrijk onderdeel van de Boeddhistische gedachte.

In deze video van ‘The Guardian zie je Noppadon aan het werk een van de vrijwilligers die ook wel spottend ‘lijkenpikkers’ worden genoemd.

Video the bodysnatchers of Bangkok: Thailand’s volunteer emergency service

Bekijk hier de video:

[youtube]http://youtu.be/szv2RrAu4jg[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website