Ze huilde hysterisch toen ze tot winnares werd uitgeroepen van het reality-programma Asia’s Next Top Model. Het Amerikaanse topmodel Tyra Banks, die in de jury zat, plaagde haar ermee. ‘Ik heb nog nooit een winnaar gezien die huilt alsof ze net verloren heeft.’ Maar ze had gewonnen en ging met 100.000 dollar, een Subaru XV en een contract van drie maanden bij modellenbureau Storm Model Management naar huis.

Drie maanden zat de 27-jarige Duits-Thaise Jessica Amornkuldilok in het modellenhuis in Singapore. Tweeduizend vrouwen hadden zich voor de eerste editie opgegeven, veertien werden uitgekozen. Jessica en Monica Benjaratjarunun vertegenwoordigden Thailand, maar Monica moest de show na de tweede aflevering verlaten omdat haar vader ziek werd.

In het begin hield Jessica zich op de achtergrond. Ze had de Amerikaanse series bekeken, die veel drama bevatten. Maar wanneer er een zogeheten challenge was, ging ze er voluit voor. Die inzet werd beloond want vier achtereenvolgende weken had ze de beste foto. Alhoewel ze zichzelf had voorgehouden ‘Ik ben hier om te winnen’, dacht ze dat de Filippijnse Stephanie en de Zweeds-Japanse Sofia zouden winnen. Maar die eindigden als eerste en tweede runner-up.

Moeder overleden, vader niet gekend, opgevoed door opa, oma, neef en nicht

Jessica kreeg het allemaal niet cadeau. Ze verloor haar moeder toen ze een peuter was, haar vader heeft ze nooit gekend. Haar grootouders namen hun plaats in en omringden haar met ‘vervangende ouderlijke liefde’ en haar pleegouders, die haar neef en nicht zijn, gaven haar ook een gezin, waarvoor ze hen eeuwig dankbaar is. Grootmoeder overleed kort nadat ze in 2004 de tweede prijs had gewonnen in de Elite Models Thailand en kort daarna overleed ook haar grootvader.

Modellenwerk doet ze al sinds haar tienerjaren. Het zit in haar genen, want ‘als ik een camera zie, ga ik onmiddellijk poseren. Ik vind het heerlijk om gefotografeerd te worden. Model staan is altijd mijn droom geweest.’ Aanvankelijk combineerde ze het werk met een studie aan de Bangkok universiteit, waar ze een graad haalde. Na de Elite-wedstrijd werd ze een freelance model en werkte voor tijdschriften en tv-commercials.

‘Deze Thaise meid gaat het maken’

Dit jaar wordt Jessica het gezicht van de Canon IXUS campagne. ‘Ik heb een droom dat ik op een dag de wereld mijn talent kan laten zien. Deze Thaise meid gaat het maken. Veel mensen kijken naar me alsof ik geen Thai ben, maar in mijn hart ben ik een Thaise. Ik heb de show niet alleen voor mezelf gewonnen, maar ik heb het ook gedaan om mijn mensen trots te maken.’

(Bron: Muse, Bangkok Post, 2 maart 2013)

Op http://en.wikipedia.org/wiki/Asia’s_Next_Top_Model,_Cycle_1 staat een uitgebreide beschrijving van het programma.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Asia’s Next Top Model Jessica vindt het heerlijk om gefotografeerd te worden”

 1. Sir Charles zegt op

  Zondermeer een mooie vrouw http://www.bing.com/images/search?q=Jessica+Amornkuldilok&qs=n&form=QBLH&filt=all&pq=jessica+amornkuldilok&sc=0-0&sp=-1&sk= en gezien haar blanke huid zullen de fabrikanten van die vermaledijde whiteners er veel garen bijspinnen want het zal de verkoop ongetwijfeld bevorderen.

 2. marc mortier zegt op

  Het is inderdaad schokkend te zien hoe heel wat Aziaten van hun “natural beauty” af willen geraken. En daar speelt de cosmetica gretig op in.

 3. colin de Jong zegt op

  Ja wel apart en ze heeft niet zoveel Thaise uitdrukkingen. Mijn kids hebben ook niets van mijn Thaise partner en lijken 100% farangs en zijn ook gewilde objecten voor de modellenburo’s, maar heb er een stop op gezet voorlopig want ze waren elk weekend in Bangkok. En dat voor een fooi,maar nu krijgen ze ineens wel aanbiedingen van 60 en 80.000 baht voor een commercial.

  • pietpattaya zegt op

   Klop Colin je weet dat mijn dochtertje ook vaak naar Bangkok ging en het grote geld komt pas als je aan de bel trekt, ze willen farang meisjes graag zeker de bijna 100% farang gelijkende.

   Liefst zo blank als mogelijk , nee mijn dochtertje mag nu zwemmen en bruin worden !!!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website