In de rubriek vraag van de week kunnen de lezers reageren op een algemene vraag over Thailand.

Vraag v/d week: Is dit ongepast of niet?

Gisteren liet ik de bovenstaande foto, gemaakt bij de luchthaven van Phuket, aan mijn Thaise vriendin zien zonder enig commentaar van mijn kant om haar niet te beïnvloeden. Ik wilde haar primaire reactie wel eens horen. Zij was duidelijk: Zoiets doe je niet op straat in Thailand. Kortom onfatsoenlijk!

Ik weet dat Thai niet gecharmeerd zijn van dergelijk gedrag. Zonnen doe je op strand of bij het zwembad maar niet op deze wijze midden op straat. Zelf maak ik er niet zo’n punt van, maar wat vinden de lezers hiervan?

Is dit gedrag onfatsoenlijk of moeten Thai niet zo bekrompen doen?


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

69 reacties op “Vraag v/d week: Is dit ongepast of niet?”

 1. Lex K. zegt op

  Dit doe je inderdaad niet op straat, het is een luchthaven geen strand en als je een beetje respect hebt, niet alleen voor Thai maar ik zou mij hier ook aan ergeren, laat je dat gewoon. Ik ken de dame persoonlijk niet maar ook gezien de kleding is zij behoorlijk schaamteloos, een flinke zakdoek laat meer aan de verbeelding over.
  Echt waar je moet toch een enorme dikke plaat voor je kop hebben wil je je zelf zo tentoonstellen.

  Met vriendelijke groet,

  Lex K.

 2. alex zegt op

  Je moet je schamen. Doe dit in je eigen land, niet in een land waar je op “visite” bent en totaal geen idee hebt van normen en waarden. Het is dan ook helemaal niet vreemd dat vele Thais de buitenlanders een stelletje idioten vinden. Dit gedrocht op straat zorgt voor een slecht imago voor iedereen die hier in Thailand op vakantie komt. Of nog erger, iedere buitenlander die hier woont. Jammer !

 3. angelique zegt op

  Dit doe je (volgens mijn bescheiden mening) toch ook niet in Nederland, Belgie of welk ander land dan ook. Zeker niet in Thailand waar de cultuur sowieso heel anders is. Maar ja, veel buitenlanders hebben nu eenmaal een dikke plaat voor de kop en denken: wie doet me wat….ik heb vakantie dus doe wat ik wil, waar ik wil. Onbegrijpelijk 🙁 Als je met vakantie gaat, lees je dan van te voren in in de cultuur, de gewoonten en wat wel en niet *toelaatbaar* is…en verder is het een kwestie van respect….Deze *dame* heeft dat overduidelijk niet. GEEN respect voor het land, GEEN respect voor het volk en zeker geen respect voor zichzelf !

 4. chris zegt op

  In zijn algemeenheid is het vorm van beleefdheid en fatsoen om je aan te passen aan de sociale en fysieke omgeving waar je bent, of dat nu in eigen land is of daarbuiten.
  Deze dame heeft duidelijk lak aan deze regel, en moet dan ook niet raar staan te kijken als men haar onbeleefd en onfatsoenlijk vindt. (niet alleen in Thailand overigens)

 5. lung addie zegt op

  Dit doe je niet in eigen land en zeker niet in Thailand. Dit geeft enkel blijk van respectloosheid voor je zelf en voor de Thaise bevolking. Zelfs als man, met naakt bovenlijf in Thailand door de straten paraderen, dan nog liefst met een dikke vette hangbuik als decoratie, wordt door de Thaise bevolking niet gewaardeerd. Het is hier warm, daar ben ik het mee eens, maar als een tshirtje dragen het leven hier ondragelijk maakt, dan ben je in een tropisch land niet thuis.

  lung addie

 6. Rob V. zegt op

  Het ziet er niet uit, de locatie niet en de kleding eigenlijk ook niet. Ik dacht even dat de foto gephotoshopped was. Mijn eerste indruk is dan ook: die spoort niet helemaal, wie gaat er nu zonnen languit liggend op de stoep en in dat soort lelijke kleren. Moet het kunnen? Ik zou het niet wettelijk verbieden maar een beetje persoon zoekt een logischer plek op om te zonnen, die bedoeld zijn voor recreatie en ontspanning (zwembad, strand, park, …). Als je dan toch moet zonnen trek dan wat behoorlijks aan wat niet 10 maten te groot lijkt maar goed om je lichaam zit. Dat hoeft geen kleding tot over de knieën te zijn, kort mag best maar besef je wel dat in half in je ondergoed lopen nogal raar is, alsof iemand in een regenpak naast het zwembad ligt te genieten. Het kan, je bedoeld het niet kwaad maar moet je het ook willen met al die mensen die denken die je aankijken of je wel goed bij je hoofd bent? Ik zou denken dat de meeste mensen zich niet zo in de kijker wensen te zetten.

  • Marcus zegt op

   Bij lelijke kleren Rob moest ik weer even terug naar het plaatje omdat ik in eerste instantie niet die indruk gekregen had. Maar inderdaad die grote roze BH die onder het hesje uitsteekt had beter er niet kunnen zijn. Dat bedoelde je toch?

   • Rob V. zegt op

    Ik ben niet van de mode politie. Maar die kleren zitten gewoon te ruim, net alsof ze die uit een inzamelcontainer gejat heeft. Ik zou zou zo (ook niet in een mannelijke outfit) over straat gaan. Niet in Thailand of elders ter wereld. Ik ben het dan ook niet eens met lezers dat dit gedrag zo op deze plek niet in Thailand kan, dit kan namelijk nergens behalve op het strand (waar je je dan ook nog eens mag dood schamen om die sloeber kleren zo bij elkaar geraapt maar dat is een kwestie van persoonlijke smaak).

 7. Sir Charles zegt op

  Vind het hoogst onfatsoenlijk om het netjes uit te drukken, in welk land dan ook. Mocht ik daar aanwezig zijn geweest dan had ik haar er op aangesproken wat ik ook deed tegen twee ‘heren’ die in ontbloot botenlijf op Sukhumvit in Bangkok liepen en vervolgens net zo makkelijk een Starbucks binnengingen wat me kwade agressieve reacties opleverde van ‘waar bemoei jij je mee’, overigens die twee waren trouwens Nederlanders…

  • noah zegt op

   Kijk en daar zit nu het probleem Sir Charles: Erop aangesproken worden. Geen een Thai of Thaise instantie die dat doet en dan zit men hier over respect te praten. Het is toch een Thaise aangelegenheid, wij zijn hier te gast, dus waar bemoeien wij ons mee? Lees ik toch zo vaak hier…

   Over respect gesproken: Ze flikkeren alles van afval op straat, flikkeren alle afval in zee, hun honden schijten alles vol, zoveel respect hebben ze voor Thailand!

   Persoonlijk op de stelling te reageren vind ik het ook niet kunnen, maar als de Thai zich er al niets van aantrekt, wie ben ik dan om dat wel te doen?

 8. DKTH zegt op

  Rond nieuwjaar nog in Pattaya geweest: heel veel toeristen (niet alleen de Russen) die met ontbloot bovenlijf en dus alleen in zwembroek / boxershort door de straten lopen. En ook vrouwen in alleen bikini.
  En och, deze dame pakt nog even wat zonnestralen mee, dat zie ik liever dan dronken, zwalkende en schreeuwende Thais en toeristen. Maar ala, ieder zo z’n voorkeur.

  • dipo zegt op

   Met deze zinsnede ben ik het hartgrondig eens: “deze dame pakt nog even wat zonnestralen mee, dat zie ik liever dan dronken, zwalkende en schreeuwende Thais en toeristen. Maar ala, ieder zo z’n voorkeur.”

 9. arjanda zegt op

  Uh lopen vele thaise dames er ook niet zo bij?

  • Aroyaroy zegt op

   arjanda zegt op 8 januari 2015 om 08:30

   Uh lopen vele thaise dames er ook niet zo bij?

   Lopen ja, maar ze liggen nog niet op straat. Ze lopen trouwens in hun eigen land.
   Deze aan de luchthaven had ik graag bediend met een onverwachte waterdoop 🙂

 10. David zegt op

  Zou het misschien acceptabel kunnen vinden als de juffrouw gespot wordt in pakweg Marbella, Spanje. Daar zou me dat niet verbazen; sun, sex, see.
  In Thailand hoort zoiets niet, vind het respectloos en niet kunnen.
  Je kan je wel de dezelfde vraag stellen, wanneer je een Thaise bardame in dezelfde outfit ziet zitten in een bar beer. Dan wordt er op de dame in kwestie – ook daar Thai zelf – al snel een minder pejoratieve naam geplakt…
  Verder, je oogst wat je zaait, en respect zal deze juffrouw niet snel ervaren.

 11. ruud zegt op

  Ik vind de kleding wel erg open.
  Niet dat het uitzicht me in dit geval stoort, het zou pas erg zijn geweest, als de dame 100 kilo had gewogen.
  Nee erg gepast is het niet en ze ligt nog al in de weg op de stoep, maar misschien is dit een voorbeeld van een dom blondje?

 12. Taitai zegt op

  “When in Rome, do as the Romans do.” Het is een uitdrukking met een erg lange geschiedenis, maar die tot de dag van vandaag van toepassing is.

 13. samee zegt op

  Het is veel toeristen niet duidelijk wat de algemeen geldende fatsoensnormen zijn in Thailand.
  Zoiets zie je niet op het vliegveld in Kuala Lumpur.

 14. samee zegt op

  oh ja, vriendlief zegt: ba mak for Thai people 😛 😛

 15. Marcus zegt op

  Je kan natuurlijk zeggen dat doe je niet op straat, busstation of luchthaven, maar overla zie je Thai, en niet op zijn onplezierigst, op de grond liggen. Ik struikel liever over deze jonge dame dan weer een met een bekertje voor zich, handje omhoog en de ik wil niet werken uitdrukking op het gezicht.

 16. Cor van Kampen zegt op

  Beste mensen,
  Zoals eerder beschreven, ik maak hier niet zo,n punt van. Misschien geniet de dame van de laatste zonnestralen voor weer naar het koude thuisland gaat. Zonder bevriezings verschijnselen zal dat op haar eigen vliegveld niet kunnen. Iemand geeft ook nog een reactie van dat gedrocht op straat.
  Ik denk dat de meeste mannelijke lezers dit niet met hem eens zijn.
  Zoals Lung addie schrijft met naakt bovenlijf door de straten lopen en ik vul op aan, in een Bht bus
  zo,n zwetende Aso naast je krijgen levert veel meer irritatie op dan een mooie dame waar niemand last van heeft nog een paar zonnestraaljes meeneemt.
  Zal de de thaise cultuur daar veel moeite mee hebben, ik denk het niet.
  Er is een uitdrukkig. ( ik weet niet of ik hem goed omschrijf) Een kat knijpen in het donker. Dat mag in Thailand. Is jammer voor mij dat die dame al lang weer terug is naar haar vaderland.
  Ik had er naast gaan liggen. De humor moet blijven.
  Cor van kampen.

 17. paulusxxx zegt op

  Ongepast gedrag!

  Iedereen met ontbloot bovenlijf of in bikini die niet op een strand is, aan een zwembad, in een naturistenkamp of in zijn/haar eigen tuin is wat mij betreft ongepast, waar dan ook!

  In Thailand valt het over het algemeen mee is mijn ervaring, toen ik op Bali was in 2009 struikelde ik bijna over de Australische surfdudes die in grote getale daar rondliepen met alleen een surfbroek aan.

  Het grappige is dat zo’n 100 jaar geleden de Thais en Balinezen zelf bijna allemaal met ontbloot bovenlijf rondliepen. Er zijn nog filmbeelden daarvan te vinden op o.a. youtube.

 18. piet zegt op

  Netjes is anders,maar als zij zichzelf voor joker wil zetten ; no pompem zegt meer over haar dan je denkt.
  Op het strand oke doch op plekken als deze ; nee hoeft echt niet
  Hetzelfde van de heren alleen in korte broek op de bike; stiekum hoop ik dat ze op de muil gaan ; lekker geschaafd en hospital/kliniekje weer wat werk.
  Tevens zo gaan shoppen echt niet nodig en getuige van het niet al te nozel ; zijn zeg maar onnozel!!
  Persoonlijk stoor ik mij ook aan de half of geheel blote dames in de gogo’s en zo nu en dan ga ff chekken of er al verbetering is, doch helaas ; ze zijn niet allemaal strak en bloot 😉

 19. Kees zegt op

  Ronduit belachelijk, en inderdaad respectloos.
  Dit hoor je nergens ter wereld te doen, buiten het strand.
  Maar het ziet er wel goed uit hoor 🙂

 20. l.lagemaat zegt op

  De Thaise overheid c.q. bevolking is er zelf ook debet aan dat sommige
  mensen zich zo “kleden”.
  In een winkel en restaurant niet toestaan dat men zonder shirt e.d.binnenstapt.
  Zelfs op brommers deze outfit gezien.(los nog van de letsels bij een ongeval).

  groet,
  Lodewijk

 21. Arie & Maria zegt op

  Wat ons betreft mogen ze dit strafbaar maken, als het dat al niet is. Geen, maar dan ook geen enkel respect naar het ontvangende land.

 22. fransamsterdam zegt op

  Volgens mij is het onfatsoenlijk om je niet aan te passen als je ergens te gast bent.
  Je past je aan of je rot op.
  Als ik op een verjaardag kom waar men geacht wordt niet te roken kan ik ofwel mijn sigaretten in mijn zak laten, ofwel vertrekken.
  Wanneer ik terugvlieg naar Nederland, is het eerste wat ik op Suvarnabhumi doe een lange broek en sokken aantrekken.
  Persoonlijk vind ik het misschien niet vervelend dat die mevrouw er zo bij ligt, maar daar gaat het dus niet om.

 23. Daniel zegt op

  Dit moet toch puur aandacht trekken zijn. Wie gaat er nou zo op een “vieze” stoep tussen de uitlaatgassen liggen “zonnen”. Oefenen voor het crematorium lijkt me meer gepast.

  • Chris van het dorpje zegt op

   Ik zie het ook zo als Daniel .
   En zo als ook de bierbuik farangs zonder T-shirt
   heft deze dame gewon een I.Q. tussen een oliebol en een orang utan

 24. jozef zegt op

  dit is een openbare weg / gelegenheid, andere vakantiegangers en thai mensen lopen hier ook met en of zonder kinderen. Arresteren vasthouden tot na 18.00 uur (na 18.00 uur is de zon onder) en een boete meegeven van +/- 4000 bath, leert men het vanzelf af en het word dan publiek bekend dat je dit soort dingen dus niet doet. Bij een bar zijn de dames schaars gekleed maar liggen zeker niet op staat.

 25. Inge van der Wijk zegt op

  Hoi,
  Deze dame heeft precies bereikt wat ze wil : aandacht!
  Inge

 26. K.W.Zwijgers zegt op

  Zoiets kan alleen een westerling doen. Velen hebben geen respect voor het land dat zij bezoeken. Ik kom zelf ieder jaar in Thailand en vind dit zeer ongepast, evenals de mannelijke dikbuiken die ongegeneerd met zwembroek op de boulevards lopen. Waarom zijn we toch zo on fatsoenlijk?

 27. Piet bakker zegt op

  Genieten is nooit onfatsoenlijk , als je zelf als lowbudget reiziger heb moeten wachten op verder vervoer dat er al dan niet is , is een lekker zonnetje op een leeg trottoir alleen maar heerlijk .
  Wat ik zelf problematisch vind om aan te zien , zijn van die omvangrijke gedrachgestoorde expats met skinny vriendinnen .
  We moeten eens stoppen met van die valse normen koesteren , omdat het buren,kinderen of gelovige zou kwetsen , Thais en alle anderen hebben zelf geen probleem met getoonde vreugde en beleving daarvan , nieumand vind het een probleem om liefde vreugde en zorg en alle soorten van drank te kopen , verhandelen en of uit te delen , er is nauwlijks een bestuurder te vinden die niet de boel en of zijn omgeving belazerd .
  Ik wil hierbij stellen , het zijn altijd weer de homo’s in de kast , die streng zijn voor homo’s uit de kast .
  Geniet dus maar lekker van alles wat de lieve heer ons laat genieten , en bovendien , low budget reizigers ( backpakkers ) zijn qua inkomsten , het beste voor de onderlaag van de bevolking .

 28. Shing zegt op

  Hoewel ik mij hier niet aan erger is het wel respectloos.

 29. Alex2 zegt op

  Uiterst onbeschaamd, onfatsoenlijk! Dit doe je op geen enkele Airport. En zeker niet in Thailand, een Boeddhistisch land! Prima op het strand of aan de pool, maar niet op straat! Waar en in welk land dan ook! Iedereen dient enige normen van fatsoen in acht te nemen.
  En zoals een vorige schrijver meldt: ik erger me ook aan toeristen (mannen) die met ontbloot bovenlijf in shoppingcentres rond darren of in een restaurant zitten. Aan het strand of buiten op de beachroad, ok.! Maar niet in openbare ruimtes.

 30. Jan zegt op

  Heel simpel, ik zou het ook heel raar vinden als iemand er zo bij zou liggen voor een station in nederland als we een (zeldzaam) mooie dag hebben….

 31. vanbaelfrans en vanbael pathumwadee zegt op

  onfatsoenlijk voor thai

 32. Pat zegt op

  Ik heb bij dit gedrag een zeer dubbel gevoel.

  Enerzijds ben ik van oordeel dat je je gepast moet gedragen naargelang de situatie, zeker als gast/toerist in een ander land, en dat doet deze juffrouw hier duidelijk niet.
  Het betreft immers een luchthaven en een openbaar voetpad.

  Anderzijds geniet de dame gewoon op een geloofwaardige niet provoverende wijze, dus wat is dan het probleem of storend gedrag.

  Bedenking is natuurlijk wel : wat als iedereen zich op zulk een sexy wijze neerlegt op het voetpad?

  Wat ook een rol speelt is de context van Thailand als vakantieland waar het altijd warm weer is en waar heel veel backpackers van over de ganse wereld rondreizen.
  Deze jonge meid is duidelijk zo’n rugzaktoeriste.

  Tot slot vind ik niet dat men Thailand als land van preutsheid mag inroepen. Als ik zie hoe de Thaise meisjes er in de grote steden bijlopen! Zij tonen veel meer dan deze stilliggende juffrouw.

 33. Eric zegt op

  HOOGST ONFATSOENLIJK, geen andere woorden! Afvoeren van Phuket, direct naar huis!
  Naam en nationaliteit bekend maken en vermelden in de sociale media als ongepast gedrag!!!!!!!!!!!!!!!

  • svetlana zegt op

   Zou bijna denken dat het een Russin die zijn ook zo ascociaal!!

 34. Jan zegt op

  Over wat goede smaak inhoudt valt te twisten maar dit is smakeloos gedrag….

 35. Henri zegt op

  zeker gezien de locatie is dit zeer ongepast gedrag en iemand zou haar daar op een normale manier op kunnen wijzen. op een dergelijke manier je waar tentoonstellen op een trottoir op welke luchthaven dan ook is ongepast. ik ben zelf zeer openminded maar pas we wel aan aan de lokale normen en waarden. Veel Thaise vrouwen dragen korte broekjes of shorts, klopt, maar zullen zichzelf nooit op een dergelijk manier blootstellen en laten we het niet hebben over bargirls of Pattaya e.d. want dit is een luchthaven en geen red light district.

 36. Jack G. zegt op

  Ik kijk ergens meer van op sinds ik een jongedame uit Rusland tegenkwam op de erebegraafplaats in Kanchanaburi. De dame was gekleed in een doorzichtige lange jas met daaronder een paarse bikini. Ik keek haar eens zwijgend aan en toen kreeg ik een alleraardigste opmerking van haar. Lekker he? Dat durven die Thaise …… niet he? Ik heb maar geen reactie teruggegeven.

 37. henry zegt op

  Doet me terugdenken aan die dame, die dag na de Tsunami doodleuk, lag te zonnen op het strand in Phuket tusen te totale ravage.

  Ik heb dikwijls plaatsvervangende schaamte als ik de vestimentaire uitusting van sommige toeristen zoe waarmee zij in de hoofdstad rondlopen.

  Ik begrijp niet dat ze zelf niet in de gaten hebben dat hun kledij en gedrag totaal uit de toon valt in het Bangkokiaanse straatnbeeld.

 38. Marc zegt op

  Volstrekt ongepast, zowel in Thailand als Nederland of waar dan ook!
  Afgelopen jaar zat ik in Starbucks in Chaweng (Koh Samui) en kwam er een Amerikaanse alleen gekleed in nogal sexy bikini een aantal coffee to go halen. Ze kwam rechtstreeks van het strand, wat overigens minimaal 200 meter afstand was. Iedereen die haar zag keek bedenkelijk en inderdaad had ze even een jurkje of iets aan moeten doen. Het personeel wist ook niet waar ze moest kijken. Ik heb er nog een foto van gemaakt en wilde het nog op Facebook zetten. Toch maar van afgezien. Ze verdiende de aandacht niet vond ik.

 39. buurman zegt op

  onfatsoenlijk!!!!!!, aso,bordje erbij wat het kost voor een warme douche!!!

 40. janbeute zegt op

  Kort antwoord .
  Zeer maar dan ook ver onfatsoenlijk .
  Maar sommigen denken dat alles kan in Thailand .
  Ik weet soms niet waar ik mij het meest aan erger aan de Thai of aan de farang en westerse toerist .
  Maar ik denk aan de farang / toerist op de eerste plaats .
  Motor rijden zonder helm voor de veelal laag opgeleide Thai kan ik dat soms nog begrijpen .
  Maar dat van een zich zelf denkend en hoog opgeleide farang en westerse toerist volkje , moet zich diep schamen .
  Misschien zijn ze dommer dan als menigeen denkt .

  Jan Beute .

 41. Werner zegt op

  Natuurlijk is dit ongepast. Dit past niet in de Thaise cultuur.
  Net zoals wij willen dat anderen zich aanpassen aan onze cultuur en tradities
  zouden andere dit ook in andere landen moeten doen.
  Respect hebben voor de Thai dan krijg je veel meer terug.

  • Pat zegt op

   Wat wordt toch steeds bedoeld met de Thaise cultuur??

   Nogmaals, ik zie vele jonge Thaise meisjes op straat lopen zoals ik geen enkele griet in Antwerpen zie rondlopen (spijtig genoeg).

   Nu neem ik aan als je een religieus gebedshuis betreedt, of een museum, of een bank, dat je je aanpast als gast/als toerist.
   Maar in een vakantieland bij uitstek zoals Thailand is, kan er volgens mij wel meer op het vlak van kledij dan in onze landen.

 42. Wally zegt op

  Te is te en dit is er over, zeker aan een luchthaven. Hoeft niet perse op een strand of zwembad maar dit is aandacht vragen en uitlokking punt uit, mijn mening.

 43. sander de breuk zegt op

  ONGEPAST

 44. Rick zegt op

  Thailand is een toeristenland en mensen komen voor vakantie dan krijg je in een land met veel zon en warmte met dit soort taferelen te maken. Je kunt ervan vinden wat je wil maar dit kom je in alle massa vakantie landen tegen zoals oa. Spanje,Turkije maar dus ook Thailand. Mensen die dit niet willen die gaan wel op vakantie naar Dubai ofzo. Dus of je legt je als Thailand zijnde er bij neer of je moet stukken minder toeristen willen en dus ook minder inkomsten de Thai kennende is de keuze dan snel gemaakt.

 45. Cees van Kampen zegt op

  Doe je toch thuis ook niet?

 46. Pat zegt op

  Ik ben wat verwonderd over de vele reacties hier die dit gedrag totaal verwerpen, maar heb uiteraard alle respect voor de afkeuring.

  Wat ik wel vind is dat er niet enkel een vestimentaire code bestaat, maar ook een sociaal correct gedrag moet zijn qua taal en omgangsvorm (in hotels, in bars, in winkels, in banken, op straat, in restaurants, enz.).
  Als ik de luidruchtigheid soms zie van grote groepen toeristen in een restaurant, dan vind ik dat meer storend dan wat deze jonge dame in haar eentje doet zonder decibels.

  Als iedereen dus op dat vlak in de spiegel kan zien, dan heb ik het grootste respect voor de algemene afkeuring die ik hier lees.

 47. Ruud Vorster zegt op

  Lef heeft ze wel maar dat moet ze dan ook eens in Saoudie Arabie of menig ander Midden Oostenland proberen , dan is ze voorlopig niet thuis denk ik !!!

 48. Jos sak zegt op

  respectloos in Thailand

 49. Sonny zegt op

  Kan hier heel kort over zijn dit is natuurlijk niet normaal. Wel zet ik een paar vraagtekens bij al die reacties over de m.b.t. het te gast zijn, we hebben in Nederland zelf ook een flink aantal mensen te gast maar die denken daar in hun doen of laten ook totaal niet bij na. Tevens verbaas ik me in de uitgaansgegebieden van bv. Bangkok, Pattaya en andere steden over die zogenaamde Thaise preutsheid wel allerlei (sexuele) handelingen/diensten aanbieden/verrichten maar iemand je lichaam laten zien is uit den boze.

 50. Johan Vranken zegt op

  Ongepast bij ons en in Thailand …

 51. Rene zegt op

  zo liggen ze ook op het rode plein. Respectloze toerist nooit meer een visum geven.

 52. Serge zegt op

  Gewoonweg krapuleus ! Ik zou er over heen lopen …. Nergens ter wereld behoor je dit te doen want geen fatsoen op die plaats . Betrokken persoon is dus duidelijk amoreel en ik heb voor haar totaal geen aandacht als ik dat ter plaatse zou zien…. dus loop ik over haar heen of stoot ik met mijn voeten op haar !

 53. Khun Sugar zegt op

  Wat lees ik hier een overdreven preutsheid…ik ben het eens met Arjanda.
  Als ik zo door Thailand wandel kom ik erger tegen en vooral niet op de stranden…
  Laat die dame toch zonnen er zijn ergere dingen om zich druk over te maken !

  Grtjs

 54. Poo zegt op

  Ik vind da nie zo erg ..in Nederland en België al wa anders gezien …als dit al storend is wat dan met die thaïs die overal hangen of liggen te slapen .
  En sommigen spreken hier op de blog dat dit aanstootgevend zou zijn voor kinderen !? ..da beetje bloot aan de navel ..??
  Wij voeren onze kinderen op met eerlijkheid en geen schaamte voor een naakt lichaam…hier in hypocriet Thailand kan op bepaalde gebieden alles ….maar tegen je eigen kinderen over naaktheid en sex dat durven thai precies nie over praten ….veelal kennen we de gevolgen dan daarop… Vele tienerzwangerschappen..
  En dat Thaïs niet gecharmeerd zijn op de wijze dat deze dame zont ..zal wel… Thais zonnen bijna of zo goed als nie ..ze gaan nog met hun kleren aan in de zee ……want echt zonnen daar houden ze nie van word je te bruin van ..
  En hier op de foto staan geen banken ter beschikking anders was deze dame daarop waarschijnlijk gaan liggen..voor mij niet storend laat da mens van de zon genieten voor ze misschien terug moet naar onze regenlandjes…daarbij in de big C in Pattaya of de Beach road zie ik de oudere heren fier pronkend “zelf moeilijk te been of met krukken ” aan hun arm lopen met even sexy geklede Thaïse meid die hun dochters zou kunnen zijn ..wat denken Thaïs daarvan al eens naar hun blik gekeken of eens aan thaïse mensen gevraagd ….

 55. peter zegt op

  wow, sorry maar niet alles gelezen, maar denk dat we het eigenlijk wel met elkaar eens zijn, dit die je nergens!!!,
  zelfs niet in eigen land haha
  zelfs niet op een naaktstrand haha,
  gewoon nergens!!!

  ja ja ok in je eigen tuin. mag ik gluren whaaaaaaa

 56. Sjaak S zegt op

  Deze foto is een act. Ik heb van dezelfde dame op facebook andere foto’s gezien waarop ze met dezelfde kleding ligt. Kon ze jammer genoeg niet zo snel vinden en zou daar sowieso geen foto van bij kunnen zetten. Maar geloof me mensen, jullie zijn er allemaal ingetrapt.
  Natuurlijk zou zo’n “gedrag” niet volgens een Thaise fatsoensnorm zijn. Iemand die dat werkelijk zou doen, lapt toch alle gevoelens en normwaarden van zijn medemensen aan de laars. Mooi of niet.
  Helaas zie je dit toch telkens weer in andere vormen om je heen gebeuren.
  Moest ik gisteren nog ontwaren: een westers paar liep in Soi 88 in Hua Hin richting Peth Kasem Road. De vrouw, die een paar kilo te veel had, had een knielang doorzichtig iets aan en je zag dat ze een donkere bikini droeg, waarbij de vetringen aan alle kanten zich opstapelden.
  Nou, als ik tussen beide aanblikken mag kiezen, dan mag de jongedame op de foto voor mij daar liggen blijven… 🙂

 57. tonymarony zegt op

  Nu dan zal ik maar als laatste persoon commentaar geven , als ik deze foto zie dan denk ik dat deze dame net uit een van de mini busjes is gekropen, onderweg naar puket maar ze wist niet dat er ook een elftal americaanse basketballers in die bus zat van die lange donkere jongens , of dat ze even moest rusten na een ritje met zo,n rustige chauffeur die alle kanten op vliegt , maar oke ieder zijn meugt zegt men , maar als ik het commentaar van de meeste mannen hoor dan vraag ik me af waarom het dan zo druk in al die straatjes waar al die mooie meisjes zitten en als maar roepen hello kom in side me please of zijn jullie dat al vergeten in patteya puket saweng kho samui en noem maar op waar ze ook bija naakt in de bar zitten waar je niet komt om een spelletje te klaverjassen toch , en wat te denken op songkran met al die natte DAMES met de waterspuit in de handen , wat niet weg neemt dat ze er goed uit ziet maar dan wil ik ook wel de andere foto,s zien die camera man gemaakt heeft stiekem.
  En dat met een lange broek op de fiets dat is de beste die mop die ik gehoord heb in 2015.

 58. tonymarony zegt op

  Allemaal een pakje boter op het hooft of ongelovelijk hypocriet is mijn idee de brave jongen uithangen.

 59. Margreeth zegt op

  wij komen ieder jaar in Thailand, het is een heerlijk land! Alleen als je zo’n land bezoekt zou ik me toch wel wat aanpassen en er zeker niet zo bij gaan liggen.

 60. martha zegt op

  Dit is in Nederland ook ongewenst,opde dam in bikini? Jammer dat mensen het”westen”op deze manier presenteren

 61. Bucky57 zegt op

  Voordat men een vraagstelling doet moet men wel eerst zeker weten of deze wel zo gesteld kan worden. Indien men deze foto goed gaat bestuderen komt men er achter dat deze geshopt is. Op zich wel goed gedaan echter er zijn 2 fouten te vinden. Bij de onderzijde van haar rechterknie tot halverwege haar scheenbeen zijn ze de bewerking vergeten. Pixellijn te recht. de schaduwlijn van haar rechterbeen loopt niet door. Men kan duidelijk zien dat haar been iets boven de grond eindigdt. Ook rekening houdende met de schaduwhoek, dient ten gevolge hiervan eigenlijk het handvat van haar tas in de schaduw van haar hoofd te vallen en niet als uitsteksel wat hoger is dan haar houding van haar armen. Zo zie je maar weer, dat wat je denkt dat je ziet niet altijd zo is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website