Elisabeth Aardema / Shutterstock.com

“Het coronavirus slaat wereldwijd ongenadig toe. De impact van het virus heeft KLM noodgedwongen doen besluiten het grootste gedeelte van haar vloot voorlopig aan de grond te zetten. Het gevolg: een overvol Schiphol. Niet door de passagiers die er rondlopen, wel door alle vliegtuigen die er geparkeerd staan. Een unieke, maar uiteraard treurige situatie. En een complexe puzzel.”

Zo begint een verhaal van Annemiek Cornielje, dat onder de titel “Hoe bijna alle KLM-vliegtuigen worden geparkeerd” recent op het KLM reisblog verscheen. Zij beschrijft wat er allemaal bij komt kijken en wat er met de geparkeerde vliegtuigen aan inspectie en onderhoud gebeurt. Het artikel wordt opgeleukt met prachtige foto’s en mede daarom nemen we het niet helemaal over, maar verwijzen graag naar de link: blog.klm.com/nl/alle-klm-vliegtuigen-geparkeerd-schiphol

3 reacties op “Wat de KLM doet met de tijdelijk werkloze vliegtuigen”

 1. johank zegt op

  Interessante blog, ik vrees dat ze nog wel een paar maanden daar geparkeerd staan (zeker wel tot December, of nog verder..) en de gemeente Amsterdam niet op het idee komt om daar parkeer automaten plaatsen.
  Zoals het er nu uitziet is er voorlopig geen vaccin voorhanden, en met die 1,5 meter “wet” kan je hier dus absoluut niet mee vliegen in de huidige opzet.
  Dit is een wereldwijde ramp die ons nog lang zal heugen.
  En stel je eens voor dat de besmettingen hier wat afnemen en dat we voorzichtig weer naar buiten mogen, dan kan het niet betekenen dat het op de plaats van bestemming ook zo is.
  Dus dat wordt veel facetimen in de achtertuin de komende maanden, en veel geld “doneren” naar de geliefde’s in Thailand.

 2. Ben2 zegt op

  Schiphol ligt in de gemeente Haarlemmermeer en gelukkig heeft de gemeente Amsterdam niks te vertellen.

  • Tnt zegt op

   Schiphol Group is voor 69,77% eigendom van de Nederlandse staat (Ministerie van Financiën), 20,03% van de gemeente Amsterdam en 2,2% van de gemeente Rotterdam. De overige acht procent zijn sinds 2008 in handen van Aéroports de Paris.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website