Vliegen naar Thailand en betaalbaar parkeren? Reserveren noodzakelijk!

Wanneer je naar Thailand vliegt en er voor kiest om met je auto naar de luchthaven te gaan moet je rekening houden met forse parkeertarieven. De grootste vliegvelden van Nederland en België zijn het duurste. Alleen een reservering maakt parkeren op deze vliegvelden betaalbaar.

Dit blijkt uit het Herfstrapport 2013 ‘Parkeren op het vliegveld’ van Vliegveldinfo.nl.

Een week lang parkeren op Amsterdam Airport Schiphol en Brussels Airport is behoorlijk aan de prijs, maar vroegtijdig reserveren maakt een parkeerplaats de helft goedkoper. Amsterdam Airport Schiphol biedt Schiphol Smart Parking en Brussels Airport biedt Discount Parking.

Parkeertarieven vergeleken

In het Herfstrapport 2013 ‘Parkeren op het vliegveld’ vergelijkt Vliegveldinfo de parkeertarieven van vijf Nederlandse, vier Belgische en zes Duitse luchthavens nabij de Nederlandse grens, door te kijken naar de kosten van een parkeerplaats voor een periode van drie dagen en een week. Om tot een goede vergelijking te komen zijn wederom de inrijtarieven van de goedkoopste parkeermogelijkheden van ieder vliegveld met elkaar vergeleken.

Op de helft van de zestien onderzochte vliegvelden kan echter ook vooraf een parkeerplaats worden gereserveerd en dat zorgt bijna altijd voor een verlaging van de prijs. In Nederland was Schiphol lange tijd het enige vliegveld waar reizigers parkeerplaatsen konden reserveren, in 2013 volgden ook Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport met een reserveringsmogelijkheid via de officiële website.

Reserveren is besparen

Parkeren op de drukste vliegvelden van Nederland en België is prijzig, alleen reserveren brengt hier verandering in. Reizigers die reserveren kunnen een week parkeren op Amsterdam Airport Schiphol voor € 47 (Schiphol Smart Parking) in plaats van € 80, een week parkeren op Brussels Airport is mogelijk voor € 39 (Discount Parking) in plaats van € 86.

In vergelijking met het Lenterapport 2013 ‘Parkeren op het vliegveld’ is er weinig veranderd in de ranglijst van voordeligste vliegvelden om te parkeren. Alleen de parkeertarieven op Düsseldorf Airport en Eindhoven Airport zijn verhoogd in het afgelopen halfjaar, op beide vliegvelden is een week parkeren nu € 5 duurder.

Duitsland goedkoopst met parkeren

Duitsland blijft met afstand het goedkoopste land om te parkeren. Een week parkeren op een Duits vliegveld is gemiddeld € 26 goedkoper dan een week parkeren op een Belgisch vliegveld en € 17 goedkoper dan in Nederland. Van de zestien vliegvelden is Münster Osnabrück Airport veruit het goedkoopst, zowel drie dagen als een week parkeren is op het West-Duitse vliegveld veel goedkoper dan op andere vliegvelden.

In Nederland is Groningen Airport Eelde de positieve uitschieter, in België is Oostende Brugge Airport het goedkoopst om te parkeren.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Vliegen naar Thailand en betaalbaar parkeren? Reserveren noodzakelijk!”

 1. Toon zegt op

  Alternatief mbt Schiphol: er zijn op internet meerdere aanbieders te vinden van 24/7 beveiligde parkeergelegenheden rond Schiphol. Inclusief brengen vanaf parkeerterrein naar Schiphol vertrekhal en ophalen vanaf Schiphol bij terugkomst in NL.

 2. top martin zegt op

  Prima bemerkt Toon. Hetzelfde heb je in Duitsland bij alle grote luchthavens. Je beld van te voren (ca. 15 min.) even als je er naar toe rijdt, cq. beld meteen als je geland bend. Scheelt de helft van de prijs met -P- op de luchthaven zelf. Ik vlieg altijd EK =Emirates. Die doen aan Rail & Fly in Duitsland. Een GRATIS retour trein tickett van elk station naar de geboekte luchthaven is inkl. bij je vlieg tickett. Dus auto en -P-, . . is adee. top martin

 3. Bangkokker zegt op

  Ik parkeer m’n auto altijd bij Skypark in Hoofddorp. Je wordt gratis weggebracht en weer opgehaald, altijd goedkoper dan Schiphol.

 4. Paul zegt op

  Slaap, Park & Fly arrangementen zijn regelmatig interessanter dan lang parkeren: en je komt, als je niet in de buurt woont, op tijd en uitgerust aan op het vliegveld.

 5. Cees zegt op

  Wij vliegen al jaren vroeg in de ochtend naar Phuket en komen zelf van Texel. We boeken een kamer bij van der Valk À 4 en kunnen daar gratis parkeren voor 31 dagen. Dit jaar betalen we daarvoor @ € 119,00 incl ontbijt en gratis vervoer naar Schiphol . Wie is er nu slim?

  • top martin zegt op

   Heel slim Cees. Toch er weer die nog geraffineerder zijn ?. Ik ga zonder auto naar de luchthaven, ga lekker relaxed met de trein. Het is beter voor het millieu en ik omzeil Hotelkosten en-of parkeerkosten. En dan ook nog alles op kosten van de airliner, die mij het treinticket gratis geeft. Fakt is, dat jij gewoon een overnachtung nodig hebt anders haal je schiphol zo vroeg niet op tijd ?.
   Heb jij misschien nog een goede tip voor die lezer=reiziger, die bv. vanuit Maastricht komen, en pas s’middags om 15:35 van schiphol vliegen ?. Of zouden die, om parkeerkosten te sparen ook een dag van te voren € 119,- betalen bij v d Valk ?. top martin

  • Bangkokker zegt op

   Dat is een heel goede tip, maar als je met KLM naar Thailand vliegt vetrek je pas eind van de middag. Dan wordt het lastiger.
   Je zou dan de gratis nacht kunnen laten vervallen.

  • top martin zegt op

   Het is gewoon een kwestie van een reken sommetje. Maar er zijn toch mensen die dat niet helemaal onder de knie hebben. Goedkope vlucht s’morgens + overnachting is dus dure vlucht. Daar komen nog die auto kosten bij per gereden km, en niet een tank vulling berekenen. Dan is het beter een andere airliner te boeken s’middags vliegt en met de trein (zonder auto) naar schiphol te gaan. Een duurdere airliner, maar zonder NL hotel is dus goedkoper. Ook met een over-night in Bangkok-Airport hotel vanaf ca. € 30,- voor 2 +ontbijt is goedkoper als een schiphol hotel. Hoeveel reizigers hebben auto pech-ongeluk gekregen op weg naar Schiphol=betekend vliegtuig weg en kapotte auto als je terugkomt ? Prettige vacantie. top martin

 6. Gringo zegt op

  Een goede vriend van mij bracht mij naar en haalde mij van Schiphol af met mijn eigen auto. Geen parkeerkosten!
  Als dank gaf ik hem een fles goede whiskey, hij blij, ik blij!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website