Eind december zal de verbouwde terminal 2 van Don Mueang worden opgeleverd. De renovatie was nodig omdat de voormalig nationale luchthaven uit haar jasje groeit. Dankzij de gerenoveerde terminal 2 wordt terminal 1 ontlast en kan de luchthaven doorgroeien naar een passagiersstroom van 120.000 tot 130.000 per dag.

Don Mueang wil terminal 2 voor het beging van de Nieuwjaarsvakantie openen omdat er veel drukte wordt verwacht i.v.m. de nieuwjaarsvakantie. De terminal is dan ook nog niet helemaal klaar. Slechts een deel wordt in gebruik genomen, de rest volgt gefaseerd. Ook de toiletten en winkelruimte is nog niet gereed. Naar verwachting zijn de 267 verkooppunten volgend jaar januari of februari klaar. Daarvan is 80 procent al bezet. Zodra terminal 2 volledig in bedrijf is, gaan delen van terminal 1 dicht en wordt daar de boel opgeknapt.

Daarmee komt er nog geen einde aan de verbouwing. Als laatste komt er een nieuwe terminal met een overstapmogelijkheid op de Red Line, die in aanbouw is en een parkeergarage met 5.000 plaatsen. De Red Line is een snelle treinverbinding tussen Don Mueang aan Bang Sue (beginpunt van de huidige lijn naar Hua Lamphong) en Rangsit.

Don Mueang wordt vooral gebruikt door budget airlines en verwerkt nu nog 90.000 passagiers per dag. De jaarcapaciteit gaat omhoog van 18,5 naar 30 miljoen passagiers. In terminal 2 komen 42 check-in counters. Het check-in systeem is identiek aan dat van Suvarnabhumi, inclusief bewakingscamera’s en veiligheidssystemen.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/3bsqhI


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website