Spotgoedkoop vliegen?

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Column, Joseph Jongen, Vliegtickets
Tags: , ,
1 augustus 2012

De allereerste Airbus van Emirates was op 1 augustus nog niet op Schiphol geland of in heel wat mailboxen lag al een bericht van WTC, het World Ticket Center. “Reis groots met de A 380 van Emirates. Nu spotgoedkoop vanaf Amsterdam!” zo luidde het bericht.

De Schipholtunnel had men voor deze reus voor alle zekerheid met een paar flinke lagen gewapend beton extra versterkt, want stel je voor dat … Met een gewicht van vijfhonderd ton en een passagierscapaciteit van 450 personen gaat dit Europees slagschip vanaf nu ook vanuit Amsterdam naar Zuidoost Azië vliegen. Het was even feest op Schiphol, hoewel sommige luchtvaartmaatschappijen dit toch met gemengde gevoelens zullen bekijken.

Emirates

De Emirates is een van de snelst groeiende maatschappijen en verveelvoudigde met een factor tien het aantal passagiers gedurende de laatste vijftien jaar. De Europese en Amerikaanse luchtvaart kijkt met een wrang gevoel naar deze ontwikkeling. Ze beschouwen het als concurrentievervalsing, want Emirates is volledig in handen van de overheid en geniet daardoor bepaalde privileges zoals lage rentelasten en niet te vergeten goedkope brandstof. De Airbus kan 150 passagiers meer vervoeren dan welk ander vliegtuig ook roept de concurrentie in koor. Ook aanschaffen zo’n vliegtuig denk ik dan. Het is goed voor de Europese economie en Airbus wil maar wat graag de order noteren.

Naar Bangkok

Wil je vanaf Amsterdam met de Airbus naar Bangkok vliegen dan zul je toch in Dubai moeten overstappen, want voorlopig vliegt de Airbus nog niet op de Thaise metropool. Een prijsvergelijking met andere maatschappijen voor de vlucht AMS – BKK laat nog niet dat spotgoedkope tarief zien dat WTC suggereert. En daarbij is een overstap ook niet bepaald een fijn vooruitzicht. Wie weet wat de toekomst gaat brengen.

50 reacties op “Spotgoedkoop vliegen?”

 1. Harold Rolloos zegt op

  Het is Emirates, zoals ook op de A380 op de afbeelding staat…

  • Yep, aangepast.

  • frank zegt op

   Heb reeds met A 380 van Bangkok naar Parijs gevlogen. Wat prijs betreft was dit zeker niet goedkoper dan een andere vlucht ,integendeel. Enkel was een stopover van een paar dagen in Dubai wel heel leuk en kostte niks meer. Anderzijds is het wel wat langer wachten op je bagage als je aankomt. Het vliegtuig zelf is indrukwekkend als je er van buitenaf naar kijkt , maar binnenin, toch in economy blijkt er niet zo veel anders te zijn dan in een 747 of een andere airbus. Alleen kan je zeggen dat de service van Emirates wel uitmuntend is.

  • mertens alfons zegt op

   Hoop op deze emirates dat we rond 24 a 25 februari een vlucht kunnen maken aan een goede prijs naar bangkok,en terug rond 22 maart ongeveer (mag heen en terug 3dagen afwijken)hebben al met ethihad en qatar gevlogen en waren zeer content ,ook de tussenstop van een 2uurtjes was niet erg!

 2. KLM is niet blij, maar concurrentie blijf je houden. De enige optie is de prijs van een ticket verlagen en rechtstreeks naar Bangkok vliegen. Of anders stoppen met die lijnvluchten.

  • RobN zegt op

   KLM niet blij lijkt mij wel logisch.
   Bij opmerking over concurrentie wel volgende in oog houden. Emirates krijgen:
   1. staatssteun
   2. hebben lage rentelasten
   3. goedkope brandstof
   4. betalen geen co2 emissie rechten

   Schiphol is een transferluchthaven en de Nederlandse thuismarkt is simpelweg te klein om een aanschaf van een dergelijk groot vliegtuig door KLM zelfs maar te overwegen.
   Simpele vraag: waarom is alles van over de grens beter dan Nederlands fabricaat?
   Is dat omdat “wij” zeggen Doe maar gewoon dan doe je gek genoeg? Nederland en Nederlanders zouden veel meer trots moeten zijn op bedrijven zoals bv. Philips, Ahold, Heiniken en KLM.

  • erik zegt op

   in ieder geval kreeg ik gisteren een aanbieding van Emirates,retour naar BKK vanaf schiphol vanaf 12 Aug.voor 580 euro en van Dubai vlieg je ook verder met de A380,dus prima aanbieding

 3. KrungThep zegt op

  ‘want voorlopig vliegt de Airbus nog niet op de Thaise metropool’

  De A380 vliegt niet NONSTOP van AMS naar Bangkok, maar Emirates vliegt vanaf Dubai wel met de A380 naar Bangkok…..zie hem vrijwel dagelijks de landing inzetten hier in Ladkrabang….

  • Harold Rolloos zegt op

   Inderdaad. Laatste keer ben ik ook met de A380 vanaf Dubai naar BKK gevlogen.

 4. fransamsterdam zegt op

  Als ik morgen voor twee weken naar Bangkok wil betaal ik bij KLM 1073.-, bij Emirates 1568.- (met overstap).
  Van 2 t/m 16 september kost KLM 821.-, Emirates 868.-.
  Bron: vliegwinkel.nl

  De aanbieding had ik ook in mijn mailbox, vanaf 581.- bij Emirates. (worldticketcenter.nl) Klik je door, dan wordt het goedkoopste ticket Bangkok opeens al 663.- (op drie dagen in september). Kortom, een lokkertje waar een enkeling wellicht wat aan heeft.
  KLM vliegt dagelijks en rechtstreeks met 777 naar BKK, China Airlines ook met recent refurbished 747. De prijzen van Emirates met overstap zitten daar niet structureel onder.

 5. Japio zegt op

  In het verleden heb ik positieve verhalen over Emirates gehoord, maar heb om uiteenlopende redenen nog nooit met Emerates gevlogen. Misschien kwam dat wel omdat ze toendertijd nog niet met een A380 vlogen.

  Voorheen had Emirates ook leuke aanbiedingen, maar dat is in mijn optiek al een tijdje niet meer zo. Tenminste, niet ten tijde dat ik de laatste paar keer heb geboekt. Rekening houdende met de factoren die ik tijdens het boeken laat meewegen, hou ik het als vakantieganger voorlopig maar bij een rechtstreekse vlucht met EVA of China Airlines ondanks dat zij geen gebruik maken van een A380.

 6. lthjohn zegt op

  Al in oktober 2010 vloog ik met Emirates AMS-DXB Boeing 777 .In Dubai 3 uur wachten< daarna DXB-BKK met de A380. Kijk nu op Emirates.com ! Slechts enkele dagen per week voor 581 euro.Vlucht AMS-DXB met de A380.In Dubai 9 uur wachten en dan met Boeing 777 naar Bangkok. De terugvlucht idem dito (9 uur wachten !) De ticketprijs is slechts 1 maand geldig. Fantastische aanbieding.!!!!!

 7. Daniel Drenth zegt op

  Ik moet eerlijk zeggen vlieg laatste 5 jaar alleen maar met Emirates vanaf Dusseldorf en Hamburg naar Bangkok of Hongkong. Qua prijzen bieden ze altijd goede prijzen aan maar dan moet je wel kijken op hun eigen website. Beetje spelen met de dagen en vaak vind je hier de laagste prijzen.

  Voordelen:
  1. Overstappen vind ik zelf geen probleem wel lekker op de helft. Overstappen vaak binnen 3 uur.
  2. Zeer luxe eten, staan ze ook om bekend
  3. Luchthaven Dubai relaxed goed geregeld allemaal, indien je langer als 4 uur moet wachten gratis eten van Emirates.
  4. Zeer goed entertainment systeem per stoel, vaak eigen stroom aansluiting 220 maar ook usb.
  5. Bieden ook al paar jaar Mobiel bereikbaar aan en sinds kort ook Wifi.
  6. Je mag altijd 30kg bagage meenemen
  7. Vliegtuigen zijn eigenlijk zo goed als nieuw, totale vloot. Detail: ze hebben wereldwijd de meeste A380 vliegtuigen en daarnaast ook nog de meeste in bestelling staan.
  8. Vliegen vanaf Düsseldorf, Hamburg maar ook Amsterdam, Duitsland is wel goedkoper in meeste gevallen.

  Nadelen:
  1. Je moet altijd overstappen
  2. Kan zo niks bedenken

  Tip:
  Kan leuk zijn om een tussenstop van een dag of 2 te maken zodat je Dubai ook een keer kan verkennen. Qua kosten hoeft dit niks extra te kosten aan ticketprijs.

  • alweer die donald zegt op

   Iedereen is vrij om te vliegen met wie hij wil, dat voorop!

   Persoonlijk is voor mij de beste EVA ,
   a/ rechtsreeks
   b/ goede prijzen
   c/ perfecte service

   ( om eerlijk te zijn vlieg ik uitsluitend business)

   Maar 1 punt uit Uw betoog stoort!

   Een nieuwe plane betekend gegarandeerd NIET dat het dan veilig is! (ik heb jarenlang met planes gevlogen van dik meer dan 20 jaar oud! Wel van goede maatschappijen dat dan weer wel)

   Dan gaat het om, onderhoud, opleiding.

   Vandaar dat ik niet met Emirates vlieg 🙂

   • math zegt op

    Beste Donald…..EVA? EVA is zeker goed, hoor niks anders van mijn vrienden. Maar zij zijn ook een maatschappij die gewoon vluchten cancelen als ze niet vol zitten.Had gedacht dat u dat ook zou vermelden…? Om deze reden vlieg ik met Emirates, die houden zich wel aan hun lijnvluchten en de service is beter, alleen al om het ICE systeem.

    • alweer die donald zegt op

     Beste Math,

     dat ze,EVA, vluchten cancellen heb ik van gehoord, ik heb dat nog nooit meegemaakt en er nu ruim 55 vluchten op zitten met EVA.
     Vanaf de goeie ouwe trouwe 747-400 tot heden met de 777-300

     Wil absoluut op die route (bkk-a,dam) geen andere mij.
     Haat overstappen, en EVA is direct,
     goede tot zeer goede service, zeer goed eten, ( beter vanuit Bkk dan vanuit A,dam)
     goede planes en EVA behoort tot de 10 veiligste ter wereld!

     jaja KLeM is ook veilig maar duur, arrogant en slecht eten en service.

     CHina? ik wacht even tot hun safety record beter is.

     • King Frans zegt op

      In de korte tijd dat ik met EVA vliegt, heb ik al 2 keer meegemaakt dat mijn vlucht werdt gecancelt.Als je tijd hebt is dat geen probleem , maar als je vakantie vast staat ( werk) dat kan dat behoorlijk vervelend zijn.

 8. Peeuw zegt op

  Er is vanaf vandaag een aanbieding via Emirates zelf. Vertrek van AMS alleen op dinsdag of woensdag. Net gecheckt en het is dan mogelijk om voor €581 te vliegen, via Dubai uiteraard. Alleen is de overstap tijd dan wel groot, soms 23 uur. Via Dusselorf is een prima optie en vanaf daar zijn de verbindingen beter. Ik heb dit jaar een paar keer met Emirates gevlogen – ook in de A380 – en vindt het een uitstekende maatschappij met prima service, stoelen en eten. En 30 kg bagage in de economy; mag ook bv een fiets zijn.
  ps; ik heb geen aandelen…

  • King Frans zegt op

   Het is wel leuk die 30 kg die je mee mag nemen. Maar heb je een binnelandse vlucht in Thailand ben je de sigaar.

   • Peeuw zegt op

    Met Thai airways hoefde ik niets bij te betalen voor een fiets waarmee ik op 30 kg kwam en in de bussiness class zowiezo. En met Air Asia mag je ook 20 kg meenemen en kostte meen ik 60 Bath per kg, dus dat valt ook wel mee.

    • King Frans zegt op

     Verledenjaar heb ik met Air asia gevlogen en mocht ik maar 15 kg meenemen, ik had ongeveer 23 kg bij me.Ik moest gewoon bijbetalen.

     • KrungThep zegt op

      Je kan als je Air Asia boekt aangeven hoeveel ruimbagage je wilt meenemen. Ook als je 15 kg meeneemt, moet er voor betaald worden. Je kan bijv. ook 20, 25, 30, 35 of 40 kg van tevoren boeken.
      Alleen als je geen ruimbagage meeneemt, worden er geen kosten in rekening gebracht.

   • ko zegt op

    dat is dus niet waar. I, heb over 2 weken een binnenlandse vlucht in Thailand en mag 40 kilo bagage meenemen.

  • Frank zegt op

   23 uur wachten kost wel een (dure) hotel overnachting. Ik kwam al minimaal op 80,- Euro uit. Dan moet je nog eten en drinken en dat wordt niet betaald bij deze wachttijd.

   Frank F

   • Peeuw zegt op

    Tja, de goedkoopste optie heeft altijd wel nadelen. Er zijn ook snellere overstaps mogelijk maar die kosten wat meer.

  • math zegt op

   Beste Peeuw, dat klopt inderdaad die 23 uur. Het is dan zeer aan te bevelen om een unlimited skytrainkaartje te kopen ( kost geen drol ) en om Dubai eens te verkennen. Zoals bekend staan er de mooiste gebouwen en prachtige stranden. Paar uurtjes voor je aansluitende vlucht terug naar de luchthaven. Het scheelt inderdaad maar zo een 300 euro. Zie het als een leuke dagtrip.

 9. Hans zegt op

  De 380 is een zeer fijn vliegtuig, heb ermee gevlogen van Dubai naar Bkk. Alleen het overstappen is niet leuk omdat Dubai airport een mierennest is waar je niet eens normaal kunt zitten/lopen.

  Vloog vorige maand met China air die de vliegtuigen zou hebben aangepast maar dat bleek dus niet zo te zijn. Emirates is veeel beter dan China-air, qua eten en service en vermaak.

  • gerrieQ8 zegt op

   5 juli met China air van AMS naar BKK gevlogen en het interieur was wel aangepast. Ieder zijn eigen schermpje en voldoende keuzes. Misschien nog niet allemaal klaar, maar dat kan ook niet. Even geduld aub.

 10. Cornelis zegt op

  Emirates staat heel goed bekend (een ex-collega vliegt er tot volle tevredenheid 10x per jaar mee van Jakarta naar Europa vv) en heeft ook regelmatig schappelijke aanbiedingen in businessclass. Zo moest ik onlangs op zoek naar een ticket van A’dam naar Johannesburg en daarbij was Emirates in de businessclass meer dan 1000 euro voordeliger dan de KLM – maar dan wel een overstap i.p.v. rechtstreeks.
  Naar zuid-oost Azië vlieg ik zelf altijd met Singapore Airlines – de overstap in Singapore is het algemeen geen straf.

 11. 32B zegt op

  Waarom zo’n ophelf over de A380? Klopt, het is een (ERG) groot toestel, maar dat heeft ook ERG grote nadelen. De passagiersrijen om in te stappen zijn ERG groot, de de hoeveelheid bagage is ook ERG groot. En dus is het ERG lang wachten!

  Wat mij betreft: hoe kleiner het vliegtuig, hoe sneller de afhandeling.

  • Peeuw zegt op

   Ik heb niet meer hoeven wachtten dan in andere vliegtuigen. Door de 2 dekken gaat het best snel.

  • Daniel Drenth zegt op

   Onzin, er zijn 3 sluisen om in te stappen. En daarnaast is het totale toestel heel ruim dus je kan er makkelijker in lopen en daarnaast is er veel meer ruimte voor handbagage dus duurt allemaal veel minder lang om iemand te passeren.

   • 32B zegt op

    Die “veel meer ruimte” voor handbagage heb je niet zo veel aan wanneer je maar 7 kilo handbagage mee mag nemen.

 12. Theo zegt op

  Ik vlieg 19 0ctober AMS DBX BKK en 17 november zelfde route terug met een tussenstop van 2 dagen in Dubai voor € 714,00 !!!
  Reeds 2e maal met Airbus 380 van Emirates , alleen maar lof !!!

  • fransamsterdam zegt op

   Als je dat leuk vindt, prima deal. Al voor 581.- vlieg je ook via Dubai, zonder de tussenstop van 2 dagen, op die data, zie http://www.emirates.com . Dit (actie)tarief vind je niet via bijv. Vliegwinkel.nl en Cheaptickets.nl dus zo blijkt maar weer, óók altijd de site van de luchtvaartmaatschappij zelf bekijken.
   Van Dubai naar Bangkok v.v. geen A380, maar een B777.
   Zelfde data rechtstreeks vanaf Schiphol met China Airlines: € 717,23
   Kortom: Dat we nu opeens ‘spotgoedkoop’ zouden kunnen gaan vliegen is een illusie, maar een beetje concurrentie kan helemaal geen kwaad en ze houden elkaar heus wel in de gaten.
   Veel plezier overigens!

 13. Theo zegt op

  Vergeet nog aan te geven op heenweg slechts 3 uur overstaptijd !!!

 14. Daniel Drenth zegt op

  Overstappen hoeft echt niet zolang te zijn, langste wat ik heb meegemaakt was 8 uur maar dat had puur te maken dat ik dan voor schrik niet € 390,00 retour kon krijgen. En eigenlijk kwam dit mooi uit gezien ik Dubai ook even in wou. De volgende keer hoop ik een vlucht te kunnen krijgen met een 16 uur ertussen ofzo.

  Indien je van Dusseldorf vertrekt heb je geen A380 mogelijkheid maar overstappen duurt nooit heel lang, wel zelf opletten bij boeken. Amsterdam geen ervaring mee vlieg namelijk zelf liever vanuit Duitsland ivm parkeertarieven en drukte op Schiphol.

 15. Peeuw zegt op

  Een aardige service is ook dat je een Vip kaart krijgt voor de douane in Bangkok. Dus niet in de rij maar supersnel via een aparte ruimte. Helaas alleen in de bussiness class, de beste waar ik ooit gebruik van heb mogen maken. Inclusief een zeer fraaie bar.
  De Vipkaart mocht ik helaas niet houden…

 16. Louwrens zegt op

  Toch maar even een lans breken voor KLM. Ik ga van 30 sep a.s. tot 3 maart 2013, dus een verblijf van iets meer dan 5 maanden, Nonstop natuurlijk, retour voor slechts € 778,80. Ben geen enkele maatschappij tegengekomen dat dit voor een lager tarief kan aanbieden. Of weet iemand een beter/goedkoper alternatief voor een dergelijke periode?

 17. Mario 01 zegt op

  Ik heb meerdere keren met Emirates gevlogen, van Istanbul naar Bankok v.v. en neem dan een ticket voor 4 maanden. Kan een andere retour datum deze zonder kosten via het internet omruilen. Had laatst een goedkoop ticket met in Dubai een overstap van 12 uur, vroeg bij de transfer balie of er ruimte was voor een eerdere vlucht en die was 2,5 uur later, maar doordat ik extra bagage had, fiets en hengels kon deze niet met de vroege vlucht mee, maar er was ook een vlucht van 5,5 uur later , echter er was geen plaats in de economy class, maar wel in de business class die mij gratis als silver member aangeboden werd, met natuurlijk ook een fast lane card etc. alles beenruimte-,drinken eten en sevice is gewoon beter dan de andere maatschappijen.

 18. Dirk zegt op

  Ook de mail gehad van Emirates, en inderdaad bij vertrek op di/wo en een doordeweekse dag terug, 581,- pp. Scheelt voor zn tweetjes toch al gauw 300,- ivm Eva of China. Plus, het is wel leuk om een keer in die A380 te zitten. Zie wel dat de heenreis een wachttijd van 9 uur is (!). Terug “maar” 3,5 uur. (Vanaf Amsterdam; half Nov tot half Dec)

  Ik lees hier twee heel verschillende reacties op Dubai Airport. Meer ervaringen? De voorzieningen in het vliegtuig spreken ook wel aan. Nog maar even over denken!

  • Peeuw zegt op

   Mijn ervaring met Dubai Airport is, dat het meestal wel druk is op elk tijd van de dag, maar een zitplaats heb ik altijd wel kunnen vinden en er zijn prima tentjes om wat te eten. Ook een MacDonalds en Burgerking voor de liefhebbers.
   Wel moet je ook bij transit opnieuw door de controle meteen bij aankomst.

  • Dennis zegt op

   Ondertussen meermaals met Emirates gevlogen, vanaf Dusseldorf en Amsterdam. Prima ervaringen. Heel anders dan China Airlines (ramp!) en EVA (ok, maar niet meer dan dat).

   Dubai Airport is druk. Maar je komt rond middernacht aan en pas tegen de ochtend (6 uur en later) wordt het behoorlijk druk. Vergelijk het met Utrecht Centraal rond 17 uur.

   Ik heb 1x een overstap gehad van 9 uur. Ik zag er tegenop, maar achteraf viel het mee. Je kunt desnoods in Terminal 1 van Dubai een “sleeping Cube” huren om te slapen. Maar als je even rondloopt zult je ook wel een slaapstoel kunnen vinden.

   Overstappen zie ik onderhand als een voordeel. 11 uur in zo’n kist vind ik niks. 2x 6 uur is prettiger.

 19. Peter@ zegt op

  En volgens het AD hebben ze soms een gehele en/of gedeeltelijke Nederlandse bemanning.

  • Cornelis zegt op

   Voor wat het cabinepersoneel betreft zal niet iedereen dat als een aanbeveling zien, vrees ik………………

 20. Willem van Doorn zegt op

  Zou ik weer eens naar Europa vliegen (je weet nooit) dan zou ik dat niet graag in een ruk doen. En niet in het donker. Ik wil dan overnachten (in Dubai bijvoorbeeld) teneinde een jetleg te vermijden. Maar hoe duur ios het overnachten in Dubai?

  • Harold Rolloos zegt op

   Overnachten in Dubai valt best mee. Begin dit jaar zat ik vlakbij het Al Rigga metrostation, op zo’n tien minuten van de luchthaven. Prima hotel, ik geloof iets van 60 euro per nacht via Agoda.

 21. Peter@ zegt op

  Ik was er in 1997 voor het laatst op mijn eerste reis naar Thailand met Martinair en toen was er al een schitterend winkelcentrum met de grootste slijterij ter wereld voor toen maar ja dat is al weer 15 jaar geleden en dat voor een moslim land. Ook kon je toen een grote Mercedes winnen die je op je terugreis zo zou kunnen meenemen.

 22. Jan Nagelhout zegt op

  Om eerlijk te zijn maakt het mij geen fluit uit, ik zoek gewoon de goedkoopste.
  Vliegen is altijd een ellende
  Eva is goed
  China ook
  Emirates ook prima
  Jordanie airlines of hoe dat ding maar heet ook prima ( zat gratis een nacht hotel bij)

  Maar de beste was voor mij die Belgische maatschappij jetairfly!
  Reden: Geen dronken Britten, en de prijs, begin januari was ik voor 350 Euro heen en weer!

 23. King Frans zegt op

  Voor mij persoonlijk vindt ik rechtstreekse vluchten van af Schiphol het beste. Ik heb alleen maar slechte ervaringen met tussenstops, Zeker als ik eerst naar Duitseland of Belgie moet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website