Of het nu aan het wisselvallige weer ligt van de afgelopen weken, de start van de zomervakantie in Midden-Nederland of de goede vluchttarieven is niet bekend, maar de vraag naar last minute vliegtickets is op het moment extreem.

Een grote vliegtickets aanbieder zag de laatste dagen het aantal bezoekers fors toenemen op haar website en noteert groeipercentages van 40% a 60% in boekingsaantallen.

35% vertrekt binnen 2 weken

“We weten dat begin juli traditioneel een erg drukke periode is, omdat mensen toch vaak op het laatste moment nog besluiten om in de zomer weg te gaan. Maar dit jaar is de vraag extreem groot.”, aldus woordvoerster Lieke Fransen. “De trend van kort voor vertrek boeken is de laatste jaren al te zien en zet ook dit jaar door. 35% van de boekingen die de eerste dagen van juli binnen zijn gekomen via onze website is voor vertrek binnen 2 weken. En bijna 60% voor vertrek binnen een maand.”

Het weer is ook altijd van invloed op het boekingsgedrag voor de zomer. De laatste weken zijn wisselvallig geweest. Tijdens het mooie voorjaar is er wat meer gewacht met de vakantieplannen definitief te maken en men besluit wellicht nu toch om de zon op te zoeken. Deze periode wordt door veel airlines ook gebruikt om nog de laatste stoelen te promoten. Het loont daarom zeker om nog op zoek te gaan naar een goede last minute aanbieding.

Populaire bestemmingen: Bangkok

Een aantal steden in Zuid-Europa als Málaga en Nice staan hoog genoteerd in de lijst van meest geboekte bestemmingen van de laatste dagen. Maar ook traditionele toppers als Bangkok doen het goed. Barcelona blijft ook voor de zomermaanden de absolute nummer 1. Populaire voor- en najaarsbestemmingen als Londen en New York zijn nu wat minder in trek. De top 10 van geboekte bestemmingen ziet er als volgt uit:

 1. Barcelona
 2. Bangkok
 3. Málaga
 4. Madrid
 5. Nice
 6. Istanboel
 7. Curaçao
 8. Lissabon
 9. Kopenhagen
 10. Londen

 


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Run op last minute vliegtickets Bangkok”

 1. Harold zegt op

  Het verbaast mij eerlijk gezegd dat Bangkok zo hoog staat. Politiek gezien zijn er spanningen, daarnaast is de koers van de euro/bath ook niet gunstig.

 2. HenkNL zegt op

  Het zegt me niets aangezien het hier maar om 1 aanbieder gaat. Dat Bangkok tweede is bij hun is leuk maar is toch echt wel toeval. Verder spreekt de aanbieder enkel in percentages die ook niet veel zeggen. Als je in het verleden al 2 tickets meer verkocht en nu 3 dan is dat al een stijging van 50%.
  Ik denk dat het net zo’n commercieel verhaaltje is als van de makelaars toentertijd die in het begin van de neergang van de huizenverkoop ook hele rooskleurige cijfers gaven.

 3. Andrew zegt op

  Wishfull thinking.

 4. Gringo zegt op

  Ik ken alle 10 bestemmingen goed tot heel goed. Natuurlijk beveel ik Bangkok aan, maar dichterbij is Lissabon mijn favoriet.
  Dat is zo’n mooie stad, met schitterende restaurants, bodega’s, ik kan er wel een lang verhaal van maken, maar dit is een blog voor Thailand, nietwaar?
  Ik zwijmel nog regelmatig bij een melancholiek CD met fadomuziek, heerlijk!

 5. hans zegt op

  Ik geloof het onmiddelijk, ik keek op 30-06 voor vlucht bangkok ams bijna 20.000 thb, denk ok ga morgen boeken, per 01-07 was ie ineens 27.000 thb.

  • iwan zegt op

   een vlucht Bangkok naar Amsterdam voor 20.000 baht is weinig als het een retour betreft maar zeker niet goedkoop als het een enkele reis is.

   • hans zegt op

    Ja ben het met je eens, Egypt Air en Royal Jordan en Air berlin goedkoper, maar deze eerste 2 hebben k.. vertrektijden en tussenstop. Ga ik met AB ben ik een week kapot vanwege de beenruimte.

    Heb ook nog de fout gemaakt dat ik geen retourtje heb geboekt bij EVA, dan word het naar verhouding een stuk goedkoper van bij hen. Heb dat gisteren nog eens nagekeken. Het kromme is nu dat als ik boek bkk-ams-bkk met open return er wel ticketsbeschikbaar zijn.
    maar voor ams-bkk-ams niks beschikbaar is.

    China air was uitverkocht, en KLM zat op 49000 thb voor een enkeltje, heb nog een andere bril opgezet, want ik dacht dat lees ik vast niet goed.

 6. BramSiam zegt op

  Laten we hopen voor de Thais en de reiswereld dat Bangkok in beeld komt. In Pattaya is het momenteel stiller dan ik ooit meegemaakt heb, behalve bij de coupe van generaal Suchinda een jaar of 15 à 20 geleden, maar toen gold er een negatief reisadvies.
  De weinige toeristen die er zijn komen voornamelijk uit Saoedi Arabië, India en Rusland. Misschien dat de Westerlingen zich daardoor af laten schrikken?

 7. Lee zegt op

  Dit komt niet als een verrassing. Thailand en dus ook Bangkok werd onlangs nog onder vele reizigers verkozen tot beste reisbestemming buiten Europa. Het toerisme naar Thailand groeit en groeit naar alle waarschijnlijkheid richting 19 miljoen bezoekers in 2012. Dus trek hieruit je conclusie!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website