Het gaat weer goed met de luchtvaart. Steeds meer reizigers kiezen voor het vliegtuig en luchtvaartmaatschappijen zien hun winsten stijgen.

Dit jaar neemt het aantal luchtreizigers met 6,7 procent toe, voor volgend jaar wordt een nog iets grotere stijging verwacht. In 2016 zal een recordaantal van zo’n 3,8 miljard reizigers in een vliegtuig stappen, zegt de IATA.

Lage tarieven

Reizigers worden vooral gelokt door historisch lage tarieven. Door de heftige concurrentie hebben luchtvaartmaatschappijen de kosten omlaag gebracht, waardoor ook de tarieven omlaag konden. Dankzij de lage olieprijzen konden de prijzen verder dalen.

Ondanks deze positieve berichten is er nog geen reden tot juichen voor de branche. De groei van het vrachtvervoer neemt nauwelijk toe en de tarieven voor personen- en vrachtvervoer moeten ook in de toekomst zo laag blijven dat de winst minimaal zal zijn. “Gemiddeld verdient en luchtvaartmaatschappij minder dan 10 dollar per passagier”, zegt IATA-topman Tony Tyler. De winstgevendheid van de sector is dan ook kwetsbaar.

Vliegtuigbouwers

Bij de vliegtuigbouwers gaat het ook goed. De afgelopen jaren zijn meer vliegtuigen besteld en ook dit jaar plaatsten vliegmaatschappijen meer orders. Voor het eerst in zijn bestaan kwamen bij Airbus in een jaar meer dan duizend bestellingen binnen. Concurrent Boeing zegt dit jaar 750 orders te verwachten.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website