De internationale luchtvaart organisatie IATA verwacht dat de prijzen voor vliegtickets dit jaar verder zullen dalen vanwege de prij van ruwe olie.

De scherpe daling van de brandstofprijs, eind vorig jaar, zal nog verder doorwerken in 2016 en zorgen voor lagere ticketprijzen, zo blijkt uit een rapportage over de eerste twee maanden van 2015.

Hoewel de oliemarkt zich enigszins lijkt te herstellen liggen de prijzen nog steeds dertig procent lager dan vorig jaar. In 2015 daalden ook de ticketprijzen wereldwijd, met gemiddeld 4 tot 4,5 procent.

IATA verwacht dat luchtvaartmaatschappijen de prijzen voor vliegtickets ook in 2016 naar beneden bijstallen, vanwege de lage inkoopprijs voor brandstof.

3 reacties op “IATA verwacht dat vliegticketprijzen in 2016 verder zullen dalen”

 1. mister BP zegt op

  Als leerkracht moet ik altijd in hoogzomer mijn vakantie opnemen en voor 2016 ben ik weer MEER geld kwijt dan in 2015. M.a.w. Ik merk niets van die prijsdalingen. Natuurlijk zie ik prachtige aanbiedingen voorbij schieten, maar ga je dan kijken wat ze vragen voor vertrek in juli, dan mag ik de hoofdprijs betalen. Die nuance mag er de volgende keer best instaan. Want ook voor gezinnen geldt de zelfde beperking als waar mijn vrouw en ik voor staan.

 2. Emthij zegt op

  Ik ben het helemaal met mister BP eens. Zelf werk ik niet in het onderwijs maar mijn vrouw wel. Ook hebben we 2 schoolgaande kinderen. Buiten de schoolvakanties om op vakantie gaan zit er niet in. Aanbiedingen van KLM, China Airlines, EVA, Emirates enz zijn vrijwel altijd t/m de donderdag of vrijdag voor de “grote” vakantie waardoor ook wij altijd de hoofdprijs betalen. En met 4 personen loopt dat aardig in de papieren.

 3. Erwin Fleur zegt op

  Wij zijn ook al bezig aan het zoeken voor de zomer, maar wat ik zie is dat ze de belasting flink aan het verhogen zijn, wat in mijn gezond verstand niet klopt.
  Waar ik ook kijk op internet het is overal het zelfde.

  Het is net al de benzine prijs, zo hoog mogelijk houden en de rest in hun zak steken.
  De belasting voor een ticket is drie maal meer dan de prijs voor het ticket zelf.

  Met vriendelijke groet,

  Erwin


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website