Ha Long Bay in Vietnam krijgt eigen luchthaven

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: , ,
27 februari 2016

Veel toeristen en backpackers starten hun rondreis door Zuidoost-Azie in Thailand. De regionale hub Bangkok biedt daarvoor veel mogelijkheden. Wie in de toekomst van Thailand naar Vietnam wil vliegen krijgt daarvoor binnenkort meer mogelijkheden. Het populaire Ha Long Bay in Vietnam krijgt namelijk een eigen luchthaven.

De nieuwe luchthaven moet bij de start jaarlijks twee miljoen reizigers gaan bedienen. De lokale autoriteiten gaven deze week toestemming voor de komst van de luchthaven die moet worden gebouwd op de Van Don eilanden.

Het vliegveld komt op circa 50 kilometer afstand te liggen van Ha Long Bay, een populaire bestemming onder toeristen dat als beschermd gebied op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat. De luchthaven zal een gebied van 290 hectare bestrijken. De bouw zal naar verwachting 301 miljoen euro gaan kosten.

Toeristen die nu de Ha Long Bay willen bezoeken moeten daar vanaf de huidige dichtstbijzijnde luchthaven een reis van drie tot vier uur voor afleggen. Het vliegveld zal haar deuren naar verwachting eind 2017 openen. Na 2020 moet de capaciteit van de luchthaven worden uitgebreid van twee naar vijf miljoen reizigers per jaar.


» Laat een reactie achter


3 reacties op “Ha Long Bay in Vietnam krijgt eigen luchthaven”

 1. Joseph Jongen zegt op

  Wie naar het noorden van Vietnam gaat komt ongetwijfeld ook in Hanoi en het is een peulenschil om naar Halong Bay te gaan omdat legio tours vandaar worden georganiseerd. Heb dat inmiddels driemaal gedaan en is iets dat je niet mag missen. Neem wel een boot inclusief overnachting aan boord en geniet in de vroege ochtend van de schoonheid van de natuur. Overigens is een uitstapje per trein vanuit Hanoi naar Sapa eveneens een must. Twee onvergelijkbare werelden maar beide excursies ga je niet licht vergeten. De komst van een vliegveld 50 kilometer van Halong? Nonsens, vertrek maar vanuit Hanoi.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 2. Jack G. zegt op

  Handig voor de snelle reizigers zoals de Chinezen. Hup van Ha long Bay snel doorvliegen naar Hue of Danang of weer naar huis en niet eerst terug naar de mierenhoop Hanoi. Ha long Bay is een leuke bestemming alleen begint het wel erg druk te worden met al die toeristen. En nu dus straks een luchthaven nabij om snel veel toeristen te kunnen verwerken. Ik ben daar ook een keertje eind oktober geweest en ik het behoorlijk fris gehad onder mijn dunne dekentje die nacht op de boot. Ik zelf vond het niet erg om te reizen via Hanoi. Ik kan genieten van het plattelandse leven wat je langs de weg te zien krijgt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 3. Björn zegt op

  Wellicht is het mede om de luchthaven van Ha Noi te ontzien. De trip vanuit bv Ha Noi naar Hai Long is idd niet vervelend.
  Voor w ie eens naar Vietnam wil ,vergeet dan Sa Pa en Hoi An niet. Neem een vest oid mee want Sa Pa ligt id bergen. Toen ik er was ( in Dec) was het overdag rond de 30 en ‘s avonds/ ‘s nachts iets van 6 graden.

  In December was het noorden droog maar in het zuiden regen,regen en regen (Hoi An en verder naar beneden in ieder geval)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website