Goedkope vliegtickets naar Bangkok nu ook te zoeken met Google Flights

Het zoeken van voordelige vliegtickets naar bijvoorbeeld Bangkok, is weer wat gemakkelijker geworden. Google heeft op 19 maart Google Flights in Nederland, Engeland, Italië, Frankrijk en Spanje gelanceerd. De vliegticketzoekmachine van de zoekgigant was tot voor kort alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en Canada.

Flight Search wordt gebruikt om snel vluchten te vinden, vergelijken en boeken, vanuit alle bovengenoemde landen naar elke luchthaven ter wereld. Daarbij kun je de prijzen in je lokale valuta weergeven. Je kunt zoekopdrachten uitvoeren in acht talen waaronder Nederlands.

Zoeken naar de goedkoopste tickets

Google Flights doet hetzelfde als de bekende websites van vliegticketsvergelijkers: je kan eenvoudig zoeken naar goedkope vliegtickets, zoals naar Bangkok. Google Flights heeft wel een aantal handige extra features: zo kan je zoeken op de beste route, vliegvelden die in de buurt liggen, de duur van een vlucht, overstap mogelijkheden, etc.

Google geeft zelfs inzicht in de prijzen van de tickets over de afgelopen dagen. Het meest opmerkelijke verschil met de bestaande websites is waarschijnlijk de snelheid. Waar je anders lang moet wachten op je zoekresultaat, weet Google de resultaten binnen enkele seconde op je scherm te toveren. Een ander voordeel van Google Flights is de grafiek die een overzichtelijk beeld geeft van de goedkoopste vluchten naar Bangkok.

Online reisbureaus niet blij: machtsmisbruik

Niet iedereen is even blij met de komst van Google Flights. Online reisbureaus klagen steen en been over machtsmisbruik en stellen dat Google geen eerlijk overzicht toont. Volgens een artikel in De Telegraaf hebben grote boekingskanalen als Expedia en TripAdvisor geklaagd in Brussel over Google Flights. ‘Hier is sprake van misleiding van de reizenkoper, omdat Google geen eerlijk overzicht geeft’, aldus Lastminute.com in de krant.

Met Google Flights krijgt internetgigant Google een nog steviger greep op de online reismarkt. Eerder lanceerde Google in de USA de Google Hotel Finder, een zoekmachine waarbij gezocht kan worden op goedkope hotels. Gezien Google’s huidige machtspositie op de zoekmachinemarkt, kunnen dit soort initiatieven worden aangemerkt als oneerlijke concurrentie. De Europese Commissie heeft onder meer om die reden een onderzoek lopen naar Google.

Thailandblog neemt de proef op de som

Natuurlijk hebben wij voor onze lezers even de proef op de som genomen en Google Flights uitgeprobeerd. Wanneer ik zoek op een retourticket van Amsterdam naar Bangkok op zaterdag 20 april (retour donderdag 9 mei) krijg ik ruim 60 resultaten.

De goedkoopste vlucht is van China Airlines voor € 661,- Erg handig is de functionaliteit om te schuiven met data, middels een grafiek. Je krijgt direct het effect op de prijs te zien (even de grafiek rechtsboven aanklikken). Wanneer ik wat eerder vlieg, op 12 april, betaal ik voor hetzelfde ticket € 618,- Indien ik op boeken klik, kom ik terecht op de website van vlucht24.nl waar ik het bestelproces kan afronden.

Wat vooral opvalt is enorme snelheid van de zoekfunctie. De vliegticketwebsites hebben er vanaf nu een geduchte concurrent bij.

Meer informatie: www.google.nl/flights


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Goedkope vliegtickets naar Bangkok nu ook te zoeken met Google Flights”

 1. paulus zegt op

  Jammer dat de site eva air alleen voor € 5800,00 aan bied . Ik denk dat de online reisburau s zich geen zorgen hoeven te maken

  • King Frans zegt op

   Is dat een first class ticket, of zit er ‘n nulletje teveel. Handers is het wel ‘n heel duur tickertje.

 2. Simon Sloototter zegt op

  Heel veel dank voor de TIP. Het geeft mij een heldere inzicht in de “richtprijs” waar ik rekening mee kan houden.

  Nu ben ik zo’n eigengereid type, die wanneer het te mooi is om waar te zijn altijd kennis wil nemen hoe e.e.a. dan in z’n werk gaat.

  Vlucht 24 is voor mij een onbekende, omdat ik al meer dan tien jaar mijn tickets naar Thailand bij de zelfde maatschappij boek. Betaling gaat via IDeal, wat voor mij het meest praktische is. Bij Vlucht 24 kan alleen met een kredietkaart betaald worden

  Ik zou toch graag iedereen willen adviseren, op het net “vlucht24.nl ervaringen” te googelen. Ik ben er zelf nog niet uit en heb nog geen tijd genomen om de algemene voorwaarden door te spitten.

  Nogmaals bedankt voor de TIP

 3. Richard zegt op

  De Titel goedkoop ? ik had gisteren gekeken de prijzen zijn echt duur !
  ik ben echt geschrokken !
  ik heb gekeken Bangkok Amsterdam ,ver boven de 1000 euro

  • Khun Peter zegt op

   Beste Richard, Google Flights bedenkt die prijzen niet. Komen allemaal uit dezelfde bronnen, de luchtvaartmaatschappijen. Het gaat er alleen om hoe de informatie toegankelijk gemaakt wordt.

  • Mathias zegt op

   Klopt Richard, heb gister uren en uren voor een ticket gekeken voor een half jaar. De prijzen reizen helemaal de pan uit. Alleen Finnair was 932 Euro. KLM, Qatar, Emirates, Etihad, ik zie ze allemaal nergens meer voor onder de 1000 Euro!

 4. Jurgen de Wolf zegt op

  De site is inderdaad snel.
  Een minpuntje gevonden. Je krijgt namelijk niet de totale prijs in beeld (incl. belasting, kosten en toeslagen). Ik dacht dat je tegenwoordig de prijzen inclusief alle extra’s moest vermelden. Op deze manier heb je niets aan de site omdat je pas twee stappen verder kan zien wat de werkelijke prijs is.
  Voorbeeld voor een ticket wat op pagina 1 staat voor 894 Euro en twee stappen verder 1149.
  Volgens mij mag dit niet meer maar als ik er naast zit moet iemand me maar verbeteren.

 5. Esther zegt op

  hou ook de site van ticketspy (ook op facebook te vinden) in de gaten. Wij vonden hier vorige week de tip: een vlucht naar Bangkok of Phuket (vertrek mei/juni/of november) vanaf 430 euro. Wat je moet invullen bij bijv. expedia.nl of elke andere ticketsite is vertrek van Amsterdam naar Bangkok of Phuket, terug van Bangkok of Phuket naar Dusseldorf. Je moet dus terugvliegen op Dusseldorf (2 uur en 15 minuten met de trein naar Amsterdam, treinkaartje al vanaf 19 euro, dus goed te doen). Wij hebben onze tickets voor eind dit jaar al gekocht! Linkje bijgevoegd, hoop dat ie werkt! Actie loopt tot 31 maart.

  http://ticketspy.nl/deals/nog-te-boeken-bangkok-vanaf-e425/

  • Richard zegt op

   Wat goed van jou Esther , hier hebben wij wat aan , en goedkoop !
   Niet via Google !

 6. PaulusXXX zegt op

  Vreemd, zoekwoorden als Thailand, Bangkok of alleen Bangkok of gewoon BKK pakt die website niet. Misschien nog niet actief in Nederland?

  Ik kan wel ticketprijzen naar Thunderbay(YQT) zien, maar daar wil niet heen.

 7. Luc zegt op

  Dank u Google, om de ons omringende landen te gebruiken, en niet België!

  Alle landen van het ” ééngemaakte Europa ” zijn blijkbaar toch niet van dezelfde waarde!

 8. eddy vlaanderen zegt op

  Luc, dank je om dit even te zeggen. Het is al niet makkelijk om ons als nederlandstalige “belgen” te laten horen in europa. Weeral is Zaventem (nationale luchthaven) geen deel van het spel van de “moneymakers” in europa.

 9. Hans zegt op

  Prima site.
  augustus vertrekken en september terug. Ik kijk altijd alleen voor een directe vlucht. ( ik ga niet 100,- euro besparen door een halve dag op de heen en terugreis op een luchthaven te hangen. Met respect voor ieder die het anders doet, natuurlijk)
  Prijs 704,- Euro KLM of China airlines.
  En dat in vakantietijd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website