Europeesche Verzekeringen komt binnenkort met een nieuwe verzekering voor los geboekte tickets. Deze ticketgarantieverzekering is bedoeld om de reiziger te beschermen als een luchtvaartmaatschappij failliet gaat.

De premie zal 5 tot 6 euro per vliegticket bedragen en de verzekering moet binnen zeven dagen na boeking van het ticket worden afgesloten. De ticketgarantieverzekering van de Europeesche vergoedt maximaal 1500 euro per ticket plus eventuele reis- en verblijfkosten als de reiziger ergens is gestrand.

Overigens is er wel een lijst van luchtvaartmaatschappijen die zijn uitgesloten. Wanneer een airline er dusdanig slecht voor staat, dat boeken niet meer verantwoord is, kun je voor tickets van deze maatschappij geen verzekering meer afsluiten. Deze lijst wordt mede op basis van informatie van luchtvaartbranchevereniging IATA samengesteld.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Verzekeraar komt met garantieverzekering voor vliegtickets”

 1. Folkert zegt op

  Is niets nieuw bij boeking vliegticket is het allang mogelijk, of het zinvol is mag iedereen zelf beoordelen het risico is zeer klein dat het gebeurt.

 2. Leo Th. zegt op

  Bij het boeken van een ticket even checken of een verzekering mogelijk is. Zo ja, dan lijkt het dus een betrouwbare maatschappij en is het overbodig om een verzekering af te sluiten. Maar aangezien Nederlanders gek zijn op verzekeringen en alle mogelijke risico’s willen uitsluiten, zal hier ook wel weer een markt voor zijn.

 3. Jack G. zegt op

  Er is dus vraag naar. En de verzekeraars zien er brood in. Toch kunnen luchtvaartmaatschappijen failliet gaan en soms sneller dan je denkt. Er zit haast geen eigen vermogen in en veel vreemd vermogen in dit soort firma’s en dan is het snel einde oefening als één kredietverstrekker de stekker eruit trekt. Kijk maar de één vandaag uitzending over KLM. Daar zijn heel wat deskundigen die roepen dat het kan. Of het ook gaat gebeuren? Misschien is het grootste risico wel dat we allemaal denken dat het niet kan. Als het gebeurt en iemand zit met 4 tickets die in het museum kunnen dan roepen vele hier dat je je had kunnen verzekeren hiertegen. Dom-dom. Het heeft een hoog had kunnengehalte.

 4. flepp zegt op

  Het risco is klein daar de verzekering zelf al aan geeft bij welke maatschappijen je niet kan verzekeren.
  Het enige is dat de verzekerings maatschapij zelf er brood inziet anders beginnen ze er niet aan. Mag het zo verkomen dan ben je nog niet zeker of er uitgekeerd wordt.

  Overigens is er wel een lijst van luchtvaartmaatschappijen die zijn uitgesloten. Wanneer een airline er dusdanig slecht voor staat, dat boeken niet meer verantwoord is, kun je voor tickets van deze maatschappij geen verzekering meer afsluiten. Deze lijst wordt mede op basis van informatie van luchtvaartbranchevereniging IATA samengesteld.

 5. Wim van Doornj zegt op

  En waar is die lijst van uitgesloten luchtvaartmaatschappijen dan?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website