Bijna 90 procent van het cabinepersoneel heeft wel eens met de regels gesjoemeld tijdens een vlucht. Dat blijkt uit een onderzoek van een Britse prijsvergelijker die onderzoek deed onder 718 respondenten uit de luchtvaartsector van verschillende Europese nationaliteiten.

De meest voorkomende leugen (28 procent) is dat een bepaald product op is, zodat het niet gepakt hoeft te worden. Uit de enquête blijkt ook dat er met geld gerotzooid wordt. Een op de vijf stewardessen geeft soms te weinig wisselgeld terug. Vooral vliegpersoneel uit Duitsland maakt zich hier volgens de enquêteresultaten schuldig aan.

Twintig procent geeft toe weleens seks te hebben met een collega tijdens een vlucht. Veertien procent deed dat zelfs met een passagier.

Bron: NU.nl

4 reacties op “‘Cabinepersoneel in vliegtuigen sjoemelen met de regels’”

 1. Rob zegt op

  Helaas ik behoor niet tot de 14%

  • John zegt op

   Haha,
   Wees maar blij dat je niet met KLM vliegt……..

 2. Jack G. zegt op

  Ik vlieg regelmatig met het Lufthansaconcern en ik zal eens beter gaan opletten of het klopt qua toevallig op gebeuren. Het is mij tot nu toe nog niet opgevallen. Wel apart dat naast de serieuze zaken van het klant benaderen het gebeuren tussen de lakens erbij wordt gehaald.

 3. Rob V. zegt op

  In het nu.nl stuk staat ook “Jaarlijks wordt er gemiddeld 331 pond, zo’n 427 euro, te weinig teruggegeven aan een passagier na een aankoop”. Tjonge, wat moet die ene passagier balen dat hij of zij zo flink genaaid wordt!

  Lijkt me verder gezien de beperkte omvang en manier van enquêteren niet bepaald een representatief onderzoek dus de werkelijke nieuwswaarde is niet ver van het nulpunt verwijdert. Dat er op een vlucht toch vaak minstens eenmaal gelogen wordt over de voorraad zal best: als er een hork van aan passagier is die denkt dat de crew zijn/haar persoonlijke sloofjes zijn dan valt een “mai mi” te verwachten. Een beleefde, geduldige, passagier zal toch wel zo goed als altijd fatsoenlijk geholpen worden lijkt mij.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website