Thailand visum Q&A: Waarom een visa run?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
2 december 2014

Beste redactie,

Ik stel mij de vraag: Waarom een visa run? Als je met alles in orde bent kun je toch elke 89 dagen naar immigration en een vierde keer voor nieuw jaar visa.

Meermaals hoor ik dat men dan niet die 800.000 bt moet hebben als alleenstaande of koppel. Wat is hier van waar? En waarom doet men het? In visumdossier lees ik enkel dat het bestaat. Ik zorg dat er voldoende geld op de rekening staat drie maand voor visa vernieuwing.

Met vriendelijk groet,

Daniel


Beste Daniel,

Je hebt kennelijk een Non-Immigrant Visa O met een jaarverlenging op basis van leeftijd. Met zo’n jaarverlenging is er geen sprake van een ’visa run’ (= het land even uit), maar wel elke 90 dagen even melden bij het lokale Immigrationkantoor. Voor de jaarverlenging op basis van leeftijd (50 en ouder) moet de aanvrager ofwel 800.000 Baht op een Thaise bankrekening hebben staan*, ofwel een netto maandinkomen hebben van 65.000 Baht, of een combinatie van beide die samen 800.000 Baht bedraagt op jaarbasis.

Zij die wettelijk gehuwd zijn met een Thai kunnen, ongeacht hun leeftijd, ook een jaarverlenging aanvragen van hun Non-Immigrant Visa O. De inkomenseisen daarvoor zijn lager: de aanvrager moet ofwel 400.000 Baht op een Thaise bankrekening hebben staan*, ofwel een netto maandinkomen hebben van 40.000 Baht; een combinatie van beide is niet mogelijk.

Voor beide categorien gelden aanvullende eisen; zie dossier Visum Thailand. Alle eisen gelden per persoon = uitsluitend voor de aanvrager; aanvragen per ‘koppel’ bestaan niet.

All the best,

Martin Brands (voor Ronny Mergits)

*Minimaal 2 maanden bij de eerste aanvraag; 3 maanden bij een vervolgaanvraag.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website