Beste redactie,

Ik zit even met de volgende kwestie, ik heb een ticket naar Thailand geboekt en ik kom er nu achter dat ik er nu 31 dagen zit. Levert dit problemen op met mijn visum omdat ik er 1 dag te lang zit?

Zie jullie reactie graag tegemoet!

Groeten,

Noud


Beste Noud,

Met een Visa Exemption krijg je de toelating om 30 dagen ononderbroken in Thailand te verblijven.
In jouw geval blijf je 31 dagen, en strikt gezien ben je dan een dag in overstay. (zonder verlenging)
Je bent in overtreding en de immigratie officier zal beslissen wat er zal gebeuren. Meestal wordt een boete van 500 Baht per dag overstay opgelegd.
In de praktijk zal dit echter voor jou wel meevallen. Een dag overstay zal in de meeste gevallen zelfs niet aangerekend worden, en al zeker niet als je net na middernacht vertrek en je dit als je 31ste dag zou tellen.

Probeer overstay echter altijd te vermijden. Op het eerste zicht lijkt het allemaal wel mee te vallen met die boete…, tot er iets voorvalt net tijdens die overstay natuurlijk. Er wordt nogal eens vergeten dat men op dat moment illegaal in het land is.

Veel plezier!

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website