Visum Thailand Q&A: Wat als je een visum hebt, ziek wordt en deze verloopt?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
19 november 2014

Beste redactie,

Wij gaan in februari voor 27 dagen naar Thailand en Cambodja. Nu is mijn vraag als wij vanuit Cambodja terug gaan naar Thailand en dan naar Koh Chang gaan hoelang is ons visum dan geldig? Ik las ergens dat het 15 dagen is. Klopt dat?

Hoe gaat het als je ziek wordt en je visum is ondertussen verlopen? Vorig jaar zijn wij voor 3 weken naar Thailand geweest en werd mijn man opgenomen in het ziekenhuis in Chiang Mai, toen hadden we genoeg speling maar wat als ons dit nu weer overkomt?

Vriendelijke groeten,

Ria


Beste Ria,

Iemand die Thailand binnenkomt met een visum krijgt het aantal dagen dat voorzien is voor het visum dat hij bezit. Het maakt in dat geval geen enkel verschil langs waar je Thailand binnenkomt.

Anders is het als je zonder visum Thailand binnenkomt, dwz als je gebruik maakt van de Visa Exemption (vrijstelling van visum). Over land krijg je (Nederlanders/Belgen) dan een visa exemption van 15 dagen. Kom je via de luchthaven dan is dit 30 dagen.

Vanuit Cambodja, over land met een visa exemption zal het dan inderdaad maar 15 dagen zijn. Neem je het vliegtuig in Cambodja dan zal het 30 dagen zijn. Deze visa exemption kan je in Thailand verlengen met 30 dagen. Indien iemand ziek wordt heb je dus wel wat ruimte, maar laat ons hopen dat je die verlenging om die reden niet nodig hebt.

Mocht het toch voor nog langere tijd zijn, vraag dan een bewijs van de dokter dat de persoon in de onmogelijkheid is om te reizen. Ga hiermee tijdig, dwz voor de einddatum van je verblijfsperiode, naar immigratie. Die zullen daar niet moeilijk over doen. Overmacht wordt meestal wel aanvaard zolang je het maar tijdig meldt.

Veel plezier en hopelijk dit keer zonder gezondheidsproblemen.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website