Is het mogelijk voor met een Non Immigration O, Multy Entry, een overschakeling naar een OA Visa aan te vragen in het Immigratie kantoor waar ik verblijf in Thailand, voordat het einde van de jaarlijkse geldigheidsdatum verlopen is?

Ik zou dan aan de nodige bewijzen die ik moet voorleggen voldoen. Gehuwd met een Thai en 400.000 thb op een rekening. Indien dit mogelijk is, hoe dikwijls kan ik een OA Visa dan verlengen en wanneer eindigt de geldigheid van de OA Visa.

Met dank bij voorbaat.

Vriendelijke groeten,

Herwin


Beste Herwin,

Je kan niet overschakelen naar een Non-immigrant “O-A” visum in een immigratiekantoor.

Een Non-immigrant “O-A” visum kan je enkel aanvragen in de Thaise Ambassade die gelegen is in het land waar je de nationaliteit van hebt, of waar je officieel geregistreerd staat. Dan gelden trouwens de 800 000/65 000 Baht eisen en niet die voor de gehuwde m.a.w. 400 000/40 000 Baht.

Wat je wel kan doen is een jaarverlenging vragen op basis van je Thaise huwelijk. Een zogenaamd “Thai marriage” of “Thai wife” jaarverlenging.

30 dagen (bij sommige 45 dagen) voor het einde van je 90 dagen verblijfsperiode, bekomen met je Non-immigrant “O” visum, kan je de aanvraag starten.

Normaal zal je dan eerst een “Under consideration stamp” bekomen van 30 dagen. Dat geeft immigratie de tijd om wat onderzoeken uit te voeren en mag je waarschijnlijk ook een huisbezoek verwachten. Op de dag dat immigratie je medegedeeld heeft, ga je dan naar immigratie om je definitieve jaarverlenging op te halen.

Volgend jaar dan, 30 dagen voor afloop van je jaarverlenging, kan je dan opnieuw een jaarverlenging aanvragen. Dit kan je dan jaarlijks herhalen en dit zolang je aan voorwaarden blijft voldoen.

Succes.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website