Visum Thailand Q&A: ‘Enter before’ graag hierover een toelichting

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
8 december 2014

Beste redactie,

Ik heb een double entry visa gehaald op 15 september in Laos en ben pas 1 oktober Thailand binnen gekomen met me eerste entry. Op de immigratie heb ik een 30 dagen verlening gekregen tot 30 december. Alleen op het visa staat ‘enter before 14 december’. Mijn vraag is wat wordt er nu exact mee bedoeld, is dat de datum dat ik me 2e entry gemaakt moet hebben of kan dat ook tussen 14 december en 30 december?

Met hartelijke groet,

Roel


Beste Roel,

Geldigheidsduur van het visum en de verblijfsduur. Er zijn wel meer mensen die zich vergissen of voor wie het niet heel duidelijk is.

In het Dossier Visum staat wat “Geldigheidsduur” en “Verblijfsduur” precies wil zeggen, maar ik geef het nog even mee in het kort. De geldigheidsduur van het visum is de periode waarbinnen het visum moet worden geactiveerd. Tot wanneer je met dat Visum Thailand binnen kan zeg maar. Deze periode is uitgedrukt in een einddatum (Enter before …), en wordt bepaald door de Thaise ambassade of consulaat.

De toegestane verblijfsduur is het aantal dagen dat u in Thailand mag verblijven vanaf de datum van binnenkomst. De einddatum daarvan is vermeld in de aankomststempel, en wordt toegekend door de immigratiebeambte, in overeenstemming met het type visum dat u heeft.
Wanneer een verlenging van de verblijfsduur wordt toegestaan door Immigratie, krijgt je een nieuwe stempel in je paspoort met een tekst die oa vermeldt dat het verblijf in Thailand werd toegestaan tot …..(datum). Die nieuwe datum bepaalt dan tot wanneer u in Thailand mag blijven met die verlenging.

De datum die bij ENTER BEFORE staat op uw visum is zeer belangrijk,want dit is de einddatum van de geldigheid van uw visum. Dat wil zeggen dat u al de entries voor dat visum moet geactiveerd hebben VOOR die datum. Niet gebruikte entries zijn vanaf die datum ongeldig.
In uw geval staat er 14 december dwz 13 december is uw laatste kans (denk er aan enter BEFORE). Gaat u nadien, tussen 14 december en 30 december, zal u afhankelijk of u over land dan wel via de luchthaven gaat, maximum 15 of 30 dagen Visa Exemption krijgen, maar geen 60 dagen omdat je visum op 14 december verlopen is.

Dat u een verlenging hebt gekregen tot 30 december, wil alleen maar zeggen dat u door die verlenging in Thailand mag blijven tot 30 december.
De geldigheidsdatum van uw visum wordt daarmee niet verlengd, alleen uw huidige verblijfsduur.

Dus denk eraan – ten laatste op 13 december (niet 14 december want enter BEFORE) of uw 2de entry vervalt.

Vriendelijke groeten

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website