Visum Thailand: Betreft visum voor periode van 140 dagen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
24 september 2016

Beste redactie,

Ik ga elk jaar ca 3 a 4 maanden overwinteren in Thailand op een vaste plek in Krabi. Begin dit jaar had ik een Multiple entry Non Immigrant type O visum waarmee ik met een tussentijdse visumrun van januari tot april kon blijven. Deze is voor mijn volgende vertrek verlopen dus moet ik een nieuw visum aanvragen. De visumrun op dit type visum kan nu niet meer vanwege het vervallen van de Multiple entries.

Met een Non immigrant type O, single entry kan ik 90 dagen blijven maar hoe ga ik dan om met de resterende 50 dagen die ik wil blijven? Alhoewel ik wel een Thaise bankrekening heb, is verlenging tot jaarvisum voor mij geen optie want ik wil geen TBH 800.000 op een Thaise bankrekening zetten.

Groet,

Gijs


Beste Gijs,

Je schrijft ”De visumrun op dit type visum kan nu niet meer vanwege het vervallen van de Multiple entries.” Dat is niet juist

Het Non-immigrant “O” Multiple entry bestaat nog steeds en kan je ook nog steeds aanvragen in Nederland. Het enige verschil is nu dat je het Non-immigrant “O” Multiple entry enkel nog kan aanvragen in de Thaise Ambassade te Den Haag en niet meer in het Thaise Consulaat te Amsterdam. In het Thaise Consulaat te Amsterdam kan je enkel nog Single entry visums bekomen.  Voor Multiple entry visums moet je naar de ambassade in Den Haag. Voor de rest is er helemaal niks veranderd.

Je kan dus gewoon nog op de zelfde manier in Thailand blijven als voordien. Alleen zal je voor je visum naar Den Haag moeten ipv naar Amsterdam.

Lees ook de lezersvraag van gisteren 5 september 2016: www.thailandblog.nl/visumvraag/non-immigrant-o-multiple-entry/

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website