Thailand visum Q&A: Uitstapje naar Laos en Cambodja en mijn visum

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
31 oktober 2014

Beste redactie,

Ik ben Belg en woon nu bijna een jaar in Samut Sakhon. Ik heb een non-immigrant OA visum. Begin december wil ik met mijn Thaise echtgenote een uitstap maken naar Laos en Cambodja.

Moet ik hiervoor naar de ambassade een visum gaan halen? En als ik terugkom, geldt mijn stempel in het paspoort voor een jaar extensie?

Met vriendelijke groeten,

Christiaan.


Beste Christiaan

Voor Laos en Cambodja hebt je een visum nodig. Je kan dit aan de grens bekomen. Hier kan je info vinden mbt Laos en Cambodja visums.
http://www.tourismlaos.org/show.php?Cont_ID=35
http://www.tourismcambodia.com/tripplanner/essential-information/visa-passport.htm

Wat uw Non-Immigrant O-A betreft, dit visum heeft normaal, standaard een Multiple entry dat geldig is zolang uw Non-Immigrant O-A geldig is (staat op uw visum na No OF ENTRY…). Dit wil zeggen dat elke keer wanneer u Thailand binnenkomt, en dit binnen de geldigheidsduur van uw Non-Immigrant O-A visum, u telkens een verblijfsduur van een jaar zal ontvangen. Dit is geen extentie zoals u het noemt, maar gewoon de voorziene verblijfsduur voor een Non-Immigrant O-A.

Tip voor de toekomst. Indien u nadien nogmaals Thailand wil verlaten, en u doet dit na de geldigheidsduur van uw visum, vervalt normaal de resterende verblijfsduur. Om die laatst verkregen einddatum van uw verblijfsduur toch te behouden kan u altijd een re-entry aanvragen voor u Thailand verlaat. Bij binnenkomst zal u dan opnieuw die laatste einddatum terugkrijgen als verblijfsduur.

Vriendelijke groeten

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

 

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website