Geachte redactie,

Hierbij mijn vraag: Ik verblijf in Pattaya en heb een toeristenvisum met 1 entry. Op 5 maart a.s. is het de 60e dag dat ik in Pattaya verblijf en aangezien het de bedoeling is dat ik tot 2 april blijf zal ik voor de verlenging van 30 dagen naar het immigratiebureau in Pattaya moeten.

Wordt daar dan mijn aanvraag op dezelfde dag helemaal afgerond of duurt de verwerking langer?

Anders gezegd: Ben ik op tijd als ik op 5 maart (= de 60e dag) naar het immigratiebureau ga of moet ik 1 of meerdere dagen eerder de benodigde kopieën inleveren en dan op 5 maart nogmaals naar het bureau om alle papieren op te halen?

Bij voorbaat dank voor uw moeite en met vriendelijke groet,

Peter Langstraat


Beste Peter

Een verlenging van een Toeristenvisum gebeurt op dezelfde dag. Op zichzelf duurt die procedure niet zo lang. Het kan natuurlijk wel even duren voor u aan de beurt bent. Dit is afhankelijk hoeveel personen er reeds voor u zijn.

Ik raad echter aan om niet tot de laatste dag te wachten. Je weet maar nooit wat er dan net op die (laatste) dag kan voorvallen. Misschien voelt u zich dan net die dag niet lekker, of hebt u een sluitingsdag uit het oog verloren, of wat ook… Wachten tot de laatste dag maakt ook geen enkel verschil voor de duur en einddatum van de verlenging. De 30 dagen zijn altijd aansluitend op uw laatste verblijf dag die in uw paspoort staat. 

U kan dan ook rustig enkele dagen voordien al uw verlenging gaan vragen, u zal er geen dag mee verliezen indien dat uw zorg mag zijn. Bovendien beschikt u dan over enkele reserve dagen indien u plotseling die dag mocht verhinderd zijn. Veel vroeger moet u nu ook weer niet gaan, want dan bestaat weer de kans dat men u terugstuurt omdat u te vroeg bent.

Nog een prettig verlof.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website