Thailand visumvraag: Een visum voor gehuwden?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
14 september 2019

Beste Ronny,

Na 12 jaar wettelijk samenwonen met Thaise vriendin in België ben ik dit jaar gehuwd in België. Aangezien ik volgend jaar op pensioen ga zou ik graag de juiste informatie willen vinden om een visum voor gehuwden aan te vragen. Hoe dit legaliseren voor Thailand en waar?

Wat is de juiste weg om aan alle eisen te voldoen en wat zijn de mogelijkheden? Momenteel werken wij nog allebei in Belgie.

Bedankt om mij op deze wijze te helpen.

Groet,

Redback


Beste Redback,

Een Non-immigrant “O” visum, Single of Multiple entry, op basis van je huwelijk kan je bekomen in de Thaise Ambassade in Brussel: www.thaiembassy.be/visa/ of Thais Consulaat in Antwerpen: www.thaiconsulate.be/portal.php?p=regelgeving.htm&afdeling=nl

In de link staat wat je nodig hebt, of neem even contact met de ambassade of consulaat als iets je niet duidelijk is. Je krijgt altijd antwoord.

Een Non-immigrant “O” Single entry volstaat. Bij binnenkomst zal je dan een verblijfsperiode van 90 dagen bekomen. Die kan je dan bij immigratie gaan verlengen met een jaar op basis van je huwelijk.

Wat je daarvoor nodig hebt kan je hier vinden.

TB Immigration Info brief 024/19 – Het Thaise visum (8) – Het Non-immigrant “O” visum (2/2)

www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-024-19-het-thaise-visum-8-het-non-immigrant-o-visum-2-2/

Het zal wel noodzakelijk zijn om je huwelijk in Thailand te registreren als je de verlenging op basis van “Thai Marriage” wil bekomen. Je zal dan na registratie een Kor Ror 22 bekomen. Dat is een bewijs van Thais huwelijk, maar dat het huwelijk buiten Thailand werd aangegaan.

Wat je precies nodig hebt om je huwelijk te registreren…

Ik heb daar geen ervaring mee (ben zelf in Thailand gehuwd), maar ik vermoed een bewijs van huwelijk in Belgie, vertaald en gelegaliseerd door de Dienst legalisatie Buitenlandse Zaken van België en vervolgens legalisatie door de Thaise Ambassade. Kan ook via de Consul in Antwerpen dacht ik.

diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/legalisatie_van_documenten

Of dat voldoende is als document en of er meer documenten nodig zijn weet ik niet. Je neem beter daarvoor contact met de Thaise Ambassade of de Consul in Antwerpen.

Je kan natuurlijk ook je verlenging op basis van “Retired” aanvragen. Dan zijn de financiële eisen wel hoger, maar een bewijs van huwelijk is dan niet nodig.

Misschien zijn er lezers die hun Thais huwelijk recent laten inschrijven hebben in Thailand. Die kunnen je dan de laatste info of juiste documenten zeggen.

Vriendelijke groeten

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Thailand visumvraag: Een visum voor gehuwden?”

  1. Marius zegt op

    Het antwoord van RonnyLatYa is precies goed. Je internationale huwelijksakte bij gemeente halen. Legaliseren bij buitenlandse zaken. Legaliseren bij ambassade. Laten vertalen in Thai. Laten legaliseren bij Buitenlandse zaken Thailand. Kor Ror 22 halen bij Gemeentehuis in Thailand en meteen ook inschrijven waar je gaat wonen. Laten registreren door nederlandse ambassade heb ik overgeslagen ik vond het genoeg en heb Kor Ror 22


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website