Vraagsteller: Sander

Ik verblijf momenteel nog in Quarantaine op een Visa Exemption van 45 dagen. Ik mag volgende week woensdag eindelijk vertrekken naar Hua Hin, naar mijn vriendin.

Nu is mijn vraag, kan ik na die 45 dagen mijn visum nog verlengen? Wat is een eenvoudige manier (of minder eenvoudige, zolang het maar lukt) En zo ja, welke stappen moet ik dan nemen? Kan ik gewoon naar een immigration office stappen?


Reactie RonnyLatYa

1. Als je met een “Visa Exemption”(visum vrijstelling) bent binnengekomen heb je geen visum. Een visum kan je trouwens ook niet verlengen. Wel de verblijfsperiode die je met of zonder visum hebt bekomen.

2. In normale omstandigheden kan je een verblijfsperiode, bekomen met een “Visa Exemption”, éénmalig verlengen met 30 dagen. Dan moet je buiten of voor aflopen vragen om omzetting naar een Non-immigrant status waardoor je nadien een jaarverlenging kan bekomen.

3. Maar er zijn Corona tijden en er kan momenteel wel meer. Je kan nu een zogenaamde Corona verlenging bekomen. Dat is dan niet 30 dagen maar 60 dagen en dat kan je meerdere keren na elkaar en zolang die maatregel in voege is. Probleem momenteel is echter dat die Coronamaatregel, om die 60 dagen te bekomen, afloopt eind mei. Als de regering die maatregel wil verlengen moet ze dit voor eind mei doen want anders is dat eind mei afgelopen.

Of men die maatregel zal verlengen of niet kan ik niet voorspellen. Het is al dikwijls verlengd en wie weet doen ze het opnieuw. Verlengingen zijn aan te vragen bij immigratie. Paspoort, foto, aanvraagformulier TM7, TM6, TM30 en bewijs adres volstaat meestal wel.

4. Anders mogelijkheid is dus om je status van Tourist naar Non-immigrant te laten omzetten. Moet je natuurlijk aan allerlei voorwaarden voldoen. Een ervan is o.a. minstens 50 jaar zijn maar die info geef je niet en er zijn ook financiële voorwaarden. Aan te vragen bij immigratie. Voorwaarden komen ongeveer overeen met het aanvragen van een jaarverlenging.

5. Maar misschien is dit ook een oplossing voor jou en je steekt er nog wat van op ook.

Ik heb het dan vooral over de reactie op het artikel.

Thailand Visa vraag Nr 113/21: Taal leren in Thailand – Welk visum? | Thailandblog

Succes.

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website