Vraagsteller: Justin

Fijn dat er zoveel informatie op jullie website staat wat betreft het reizen naar Thailand, momenteel ben ik bezig met wat voorbereidingen en onderzoek om voor langere tijd naar Thailand te gaan (1 jaar+).

Ik ben een aantal dagen terug in Nederland na een vakantie/familie bezoek in Thailand, dit is zo goed bevallen dat ik graag de Thaise taal wil leren en daar een tijd wil gaan wonen. Nu weet ik niet zo goed welke mogelijkheden er zijn voor mij als 27 jarige om daar voor langere tijd naar toe te gaan? Wellicht dat jullie een antwoord hebben voor mijn vraag?

Is het mogelijk dat ik een toeristenvisum aanvraag voordat ik vertrek en zo 1 jaar in Thailand kan leren en wonen of zou ik eerst op een Tourist visum naar Thailand gaan voor 90 dagen en dan tijdens mijn verblijf/quarantaine een studentenvisum aanvragen? (deze tip gaf de school die ik gecontact heb omdat er nu minder studentenvisums afgegeven worden door covid).

Ik weet niet of dit de enige 2 opties zijn voor mijn reis en verblijf in Thailand, wellicht dat jullie hier wat meer over weten?


Reactie RonnyLatYa

1. Met een Tourist visa bekom je een verblijfsperiode van 60 dagen. Die kan je eenmalig verlengen met 30 dagen. Dit in normale omstandigheden. Momenteel is echter ook de zogenaamde “corona verlenging” in voege en daarmee bekom je dan niet eenmalig 30 dagen maar kan je meerdere keren een verlenging van 60 dagen bekomen. Echter dat is tijdelijk en loopt normaal af eind mei. Het kan natuurlijk zijn dat gezien de huidige situatie men dat weer gaat verlengen, maar er is geen garantie dat men dat opnieuw of in de toekomst zal doen.

2. Voor zij die willen studeren bestaat het Non-immigrant ED visum. Bij binnenkomst bekom je daarmee een verblijfsperiode van 90 dagen. Die kan je dan verlengen met telkens 90 dagen tot einde van je studieperiode maar met een maximum van een jaar, of bestaat de mogelijkheid om ineens een volledig schooljaar te verlengen. Maar dat hangt af waar je gaat studeren. Is dat een officiële school die erkend werd door de Staat zoals een universiteit dan kan je voor de duur van het schooljaar een verlenging bekomen. Is het een van de vele schooltjes die de Thaise taal aanbieden dan zijn die meestal niet erkend, maar kan je wel een verlenging van 90 dagen bekomen om er lessen te volgen. Voor beiden geldt dat je de nodige bewijzen zal moeten voorleggen bij zowel de aanvraag van het visum als voor de verlenging. Die bewijzen moeten dan van de school komen. Je bent verplicht om een minimum aantal uren/dagen in de week de lessen te volgen en dat kan men ook tussentijds komen controleren. Vooral bij de niet erkende scholen kan dit gebeuren. Bij officiële minder denk ik, maar die kunnen natuurlijk ook zelf wel melden dat je de lessen niet regelmatig volgt als zij daartoe gehouden zijn om dit te melden.

3. Zo een Non-immigrant ED visum kan je normaal enkel aanvragen in een ambassade/consulaat. Maar er zullen zeker nu ook wel aangepaste maatregelen zijn en het kan dan inderdaad dan zijn dat een ED visum niet zo snel uitgegeven wordt bij ambassades/consulaten. Moet je anders eens naar informeren bij de ambassade/consulaat.

De scholen in Thailand weten meestal wel wat nu mogelijk is onder coronamaatregelen en het zou dus best kunnen zijn dat je in Thailand nu het Tourist kan omzetten naar een ED (Education) onder bepaalde omstandigheden

Ik kan dat niet bevestigen, maar ga ook niet beweren dat dit onjuist is. Ik laat die bewering voor rekening van de school.

4. Als het je vooral te doen is om een jaar te blijven en “de Thaise taal leren” niet het hoofddoel is kan je misschien ook andere mogelijkheden onderzoeken.

– Een oplossing kan zijn om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Moet je maar eens opzoeken op internet en kijken of er misschien daar mogelijkheden liggen. Ik weet niet wat de mogelijkheden momenteel zijn onder Corona, maar de organisatie kan je daar wel de nodige info over verschaffen

– Er is natuurlijk ook de mogelijkheid dat je er zou kunnen werken. Heb je een visum nodig dat werken toelaat en een werkvergunning. Extra moeilijk nu natuurlijk. Ik geef het maar gewoon mee, maar denk persoonlijk dat het een optie is die misschien weinig kans op slagen heeft onder de huidige omstandigheden. Maar ik ken echter je opleiding niet en wie weet?

De laatste twee geef ik meer als mogelijkheid om een jaar in Thailand te verblijven en misschien kan je tijdens de vrije uren dan alsnog de taal studeren.

5. Voor een 27 jarige zie ik momenteel geen andere oplossing om daar een jaar te gaan wonen/verblijven.

Mijn persoonlijk advies zou zijn om misschien te wachten op betere tijden, maar dat is een beslissing die bij jou ligt natuurlijk. Momenteel zijn er veel corona beperkingen en die kunnen ook voor de scholen gevolgen hebben. Zo start het officieel onderwijs nu pas op 1 juni dacht ik en wat de gevolgen zijn voor die kleinere taalschooltjes weet ik niet. Kunnen/mogen ze les geven?

Misschien heb ik wat over het hoofd gezien en als lezers nog een tip hebben kunnen ze dat steeds laten weten.

Succes alvast.

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 4.50/5. From 2 votes.
Please wait...

1 reactie op “Thailand Visa vraag Nr 113/21: Taal leren in Thailand – Welk visum?”

 1. Oean Eng zegt op

  Hoi,

  Ter info….

  Ik ben binnen gekomen met een toeristen visum (moet je wel wat voor doen, vraag thais consulaat in Amterdam, die hielpen mij prima) en heb hem in Hua Hin, bij https://www.facebook.com/Sirada-The-Learning-Centre-266903736675704/ ongezet naar studie visum, voor een jaar incusief studie, 2 keer per week naar school (2 uurtjes per dag). Paspoort aan hun gegeven. Kreeg hem terug met studie visum. De school is nu dicht…tja, covid….maakt echt alles stuk…

  Put mak lew, put thai nit noj. Sutjood. Mahj mie pen ha. Tjop mak! 🙂

  Succes!

 2. Steven zegt op

  Misschien spoedig de mogelijkheid als digitale nomade?
  https://www.pattayamail.com/latestnews/news/working-without-a-permit-in-thailand-about-to-get-easier-352440


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website