Thailand visum vraag & antwoord: Moet ik na 60 dagen Thailand uit?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: , ,
24 oktober 2014

Beste redactie,

Vraagje, we gaan van 20 november tot 28 januari naar Thailand. Ik wil een visum aanvragen maar kom er niet helemaal uit met de visum regels zoals omschreven op de site van het Consulaat.

Begrijp ik het goed dat ook al heb ik een visum voor die periode dat ik toch na 60 dagen het land uit moet? We hebben slechte ervaring met een visum run vorig jaar en dat willen we niet meer.

We zijn bovendien 50+ dus hoe zit dat?

Met vriendelijke groet,

Geertruida


Beste Geertruida,

Er zijn twee mogelijkheden:

1. U neemt een Toerist visum Single Entry. Dit heeft een standaard verblijfsduur van 60 dagen. Normaal moet u dan Thailand verlaten.
Wil u langer blijven, dan kan u dit in Thailand bij immigratie laten verlengen met 30 dagen. Kost 1900 Baht.
Zodoende kan u dus tot 90 dagen in Thailand verblijven.

2. U neemt een Non-Immigrant “O” visum Single entry en daarmee kan u dan tot 90 dagen in Thailand verblijven.

Met beide visum kan u dus uw periode van 20 november tot 28 januari overbruggen zonder Thailand te verlaten, tenminste als u het Toerist visum tijdig laat verlengen.
Laat u dit Toerist visum niet verlengen, zal u maximaal 60 dagen kunnen verblijven en dan even Thailand uit moeten.

Ik heb ook de indruk dat u de geldigheidsduur van een visum en de toegestane verblijfsduur door elkaar haalt. In het nieuwe visumdossier zal dit als volgt staan:

De geldigheidsduur van een visum is niet hetzelfde als de toegestane verblijfsduur.

De geldigheidsduur is de periode waarbinnen het visum moet worden gebruikt/geactiveerd. Deze periode is uitgedrukt in een einddatum (Enter before …), en wordt bepaald door de Thaise ambassade of consulaat. De berekening start op de aanvraagdatum (Nederland) of afgiftedatum (België). Na de einddatum kan het visum niet meer worden gebruikt.

De toegestane verblijfsduur is het aantal dagen dat u in Thailand mag verblijven vanaf de datum van binnenkomst. De einddatum daarvan is vermeld in de aankomststempel, en wordt toegekend door de immigratiebeambte, in overeenstemming met het type visum dat u heeft. De standaard verblijfsduur voor een Tourist Visa is maximaal 60 dagen per binnenkomst, voor een Non-Immigrant Visa O is dat maximaal 90 dagen per binnenkomst (voor Non-Immigrant Visa OA 1 jaar per binnenkomst), en voor een Transit Visa maximaal 30 dagen per binnenkomst, allemaal inclusief de aankomst- en vertrekdagen. Reizigers die langer wensen te verblijven, kunnen meestal een verlenging aanvragen bij Immigration, of moeten een vervolgperiode activeren door Thailand tijdelijk te verlaten.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website