Wekelijkse verkeerscontroles bij Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Verkeer en vervoer
Tags: ,
4 april 2018

Het is opvallend dat er wekelijks verkeerscontroles zijn. Deze vinden hoofdzakelijk plaats op de Sukhumvit of op de parallelweg nabij Soi 89 richting Sattahip.

Op de Sukhumvit ter hoogte van de Underwaterworld wordt een gedeelte van de weg afgesloten. Agenten sorteren het verkeer, auto’s en motorbikes, die moeten stoppen of mogen doorrijden. Alle motorbikes worden naar een groot onbebouwd terrein gedirigeerd. Standaard wordt gecontroleerd op het rijbewijs, het groene boekje en het keuringsjaar. Wel of geen helm dragen valt als eerste op! Auto’s moeten op de linkerrijstrook stoppen, waar de controle plaatsvindt; het overige verkeer kan op de strook ernaast doorrijden.

De tweede keer deze week was juist voor de Floating Markt. Daar werden alleen de vanbusjes en de touringcars aan de kant gezet om gecontroleerd te worden. Het overige verkeer kon gewoon doorrijden.

Op andere plaatsen in Pattaya wordt ook wel gecontroleerd, maar niet elke week. Een uitzondering is de Pattaya Thai. Elke week op dinsdag en vrijdag vinden er parkeercontroles plaats, omdat het extra druk is met de marktdagen. Maar nabij Soi 22 is een groot parkeerterrein waar voor 30 Baht geparkeerd kan worden.

6 reacties op “Wekelijkse verkeerscontroles bij Pattaya”

 1. Pedro zegt op

  Kruising soi 2 & central Pattaya road (Queeens hotel t/o voormalige Tops) diverse avonden per week aldaar willekeurige controles!

 2. Emiel zegt op

  Er zijn permanent controles van de motorbikes en uitsluitend van de farangs. De laatste tijd enkel nazicht van het internationaal rijbewijs. Ik noem dat plagerijen en geldklopperij. Om een toerist af te schrikken.

 3. Jasper zegt op

  Het is niet zo opvallend als het lijkt. Een Thaise politieagent moet flink in de buidel tasten om zijn positie bij de politie te kopen, en daarna kan het karige salaris alleen maar aangevuld worden met het uitdelen van boetes die niet in de officiele boeken verschijnen. Ik zeg officiele, want ik heb begrepen dat er een flink percentage van het verkregen “tea’-money” doorgeschoven moet worden aan de chef, en die weer op zijn beurt etc.

  Het enige wat opvallend is, is dat het maar 1 x per week is. Waarschijnlijk hebben ze berekend dat bij vakere controle het volk te veel zou gaan morren.

 4. Roy zegt op

  Gaarne bij deze, een oproep aan alle Pattayanen hier, a.u.b. vertel aan de gezagsdragers daar om naar de Isan te komen controleren,

  je kan kijken wat je wilt, maar geen verkeersagent te bekennen hier waar ik woon, de jeugd lapt alle regels aan hun laars, de ouderen klagen steen en been, de verantwoordelijken zie je niet of geven geen thuis.

  Vertel hun, als ze naar hier komen ze wel 10.000 Baht bij kunnen verdienen per week !

 5. Joshua zegt op

  Beste Roy,

  Met die 10.000 baht extra bij verdienen per week, lok jij die politie mannetjes niet naar de Isaan.
  Want een politie man in Pattaya die het laagste salaris van ongeveer 19.000 baht heeft, kan toch een huis van 10 miljoen kopen met een hypotheek van 60.000 baht per maand en 1 auto van 1.5 tot 5 miljoen met een PL- tje van 15.000 tot 35.000 baht per maand.
  Dus z’n eerlijke Wetsdienaar in Pattaya verdient er zeker 100.000 tot 150.000 baht per maand bij.
  Want hij moet ook nog zijn tweede vrouw ( Mianoi ) onderhouden van zijn extra inkomsten.
  Dus het is eigenlijk heel makelijk om de corrupte agenten te vangen , want je hoef ze alleen maar te vragen hoe ze al deze leningen terug betalen , met hun salaris van 19.000 baht!!!
  Als ze dit niet kunnen aantonen dat dit geld eerlijk wit geld is , dan zouden ze onslagen moeten worden en achter de tralies gezet moeten worden.
  Maar dan zitten alle Wetsdienaars achter de tralies, wat ze doen het allemaal.
  Mijn vrouw geloof dat er ook goede en eerlijke politie mannetjes zijn die dit niet doen , dan moet ik altijd lachen en zeg tegen haar Ja schat je hebt gelijk!!!
  Want die eerlijke wetsdienaar ziet al zijn collega’s grote auto’s rijden en in grote huizen wonen, en hij blijft in een tweede hands autootje rijden en woont in een huur huisje van 3000 baht, en dan begint zij ook te lachen …..

  Mvg,

  Jos uit Thailand

 6. Gerrit zegt op

  Tja,

  Ik woon in de “Isaan” maar de mensen hebben echt geen geld, om ome agent om te kopen.
  Dus die 10.000 bhat van Roy zullen in geen maanden bij elkaar kunnen krijgen.

  Dat er veel, zeg maar heel veel, zonder rijbewijs rijden, geloof ik direct.
  Maar hier is oma de baas en die let echt wel of d’r klein kinderen geen rottigheid uithalen.
  De “tamtam” hier, is sneller bij oma, dan die jongens op de brommer.
  Enne die kids zijn als de dood voor oma, niet voor hun moeder die hebben ze wel onder controle,
  Van moeder mag alles, in Thailand zegt men gewoon niets. Behalve oma’s.

  Gerrit


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website