Als u dezer dagen met de auto van Bangkok via de Phetkasem Road richting Hua Hin reist, wordt u gewaarschuwd voor mogelijke overlast tussen 15.00 uur tot ca. 02.00 uur ’s nachts. De Royal Thai Army verzorgt namelijk het transport van zeven gigantische standbeelden van grote koningen uit het verleden, die in het Rajabhakdi Museum Parc in Hua Hin zullen worden geplaatst.

De standbeelden, die in verschillende centrale provincies zijn gemaakt, worden één voor één over de weg vervoerd in de periode van 23 tot en met 29 juli

Eerste transport

Het eerste transport vond afgelopen donderdag plaats vanuit Nakhom Pathom. Over de Phetkasem Road via Ratchaburi en Phetburi reed een konvooi van 2 trailers met nog 10 vrachtwagens, dat werd gebruikt om twee reusachtige stukken van 17 meter hoog en 6 meter breed van Koning Ramkhamhaeng de grote naar het museumpark te vervoeren.

Verdere programma

Afgelopen vrijdag was de beurt aan een standbeeld van Koning Narai de Grote, dat vanuit Lopburi over een afstand van 380 kilometer naar Hua Hin werd getransporteerd. Zaterdag betrof het Koning Naresuan de grote, waarvan het standbeeld 330 kilometer moest afleggen vanuit Ayutthaya.

Het “programma” ziet er verder als volgt uit:

  • Vandaag 26 juli – Koning Taksin vanuit Pathumthani – 270 km
  • Maandag 27 juli – Koning Rama I vanuit Pathumthani – 270 km
  • Dinsdag 28 juli – Koning Rama V vanuit Bangkok – 190 km
  • Woensdag 29 juli – Koning Rama IV vanuit Ayutthaya – 330 km

Overlast

Mogelijk, dat u de afgelopen dagen al van die overlast hebt “genoten”, want het verkeer op de doorgaande route wordt volkomen stilgelegd. Deze waarschuwing komt dan voor u te laat, maar voor vandaag en de komende dagen moet u dus met ernstige vertraging rekening houden.

Ceremonie

Aanstaande maandag wordt de opbouw gestart van het standbeeld van Koning Ramkhamhaeng de Grote met een officiële ceremonie, geleid door de Army commander-in-chief, Gen Udomdej Sitabutr. Elke volgende dag vindt een dergelijke ceremonie plaats voor de andere standbeelden.

Museumpark

Het Rajabhakdi Museum Parc in Hua Hin werd aangelegd door de Royal Thai Army op een terrein van 220 rai, dat door Zijne Majesteit de Koning was toegewezen. De kosten werden gedekt door publieke donaties en het budget van het leger. In het park zullen dus de standbeelden tentoongesteld worden van de zeven eerder genoemde grote koningen, die een belangrijke rol in de ontwikkeling van het Thaise leger hadden.

Er zal ook een gastenverblijf komen voor belangrijke buitenlandse gasten van het leger en bovendien komt er een studiecentrum voor de Thaise geschiedenis.

Bron: PBS/English News

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website