Op Facebook circuleert de bijgaande foto die duidelijk maakt wat er mis is met het verkeer in Bangkok.

Op de foto is te zien hoe bussen zes rijstroken blokkeren voor het uitgaande verkeer vanaf de Phahon Yothin Road in Bangkok. Deze weg ligt bij de Mor Chit Skytrain station en loopt door tot aan het Lat Phrao kruispunt.

Minivans en taxi’s zijn in een strijd gewikkeld met bussen om passagiers op te pikken. Hoewel het voor bussen en vrachtwagens niet is toegestaan om op de rechter rijstrook te rijden, gebruiken ze die toch om andere voertuigen te passeren. Vervolgens snijden ze het overige verkeer af door naar links uit te wijken en daar passagiers in te laten stappen.

Een aantal bussen stoppen zelfs op het midden van de weg om zo passagier in en uit te laten stappen wat natuurlijk erg gevaarlijk is. Daarnaast blokkeren ze al het overige verkeer.

Er zijn verkeersregels tegen dit soort praktijken, maar zoals gewoonlijk is er gaan handhaving. En als deze er al is dan is het niet consistent. Gezien de lage boetes zijn de meeste chauffeurs niet bang voor de politie of een bekeuring.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Waarom het verkeer in Bangkok een chaos is”

 1. Jacques zegt op

  Toch knap hoe die ene taxichauffeur zich er tussendoor heeft gemanoeuvreerd.
  Wat ik me van die plek bij de weekendmarkt herinner is dat de minibusjes daar langere tijd geparkeerd staan. De tweede rijstrook wordt min of meer geblokkeerd door taxi’s. Buschauffeurs creëren hun eigen oplossing om de bushaltes te bereiken. Echt Bangkok.

  Ik neem daar de roltrap omhoog naar skytrainstation Mo Chit.

 2. RonnyLadPhrao zegt op

  “Een aantal bussen stoppen zelfs op het midden van de weg om zo passagier in en uit te laten stappen wat natuurlijk erg gevaarlijk is. Daarnaast blokkeren ze al het overige verkeer.”

  Lijkt me anders in deze situatie zowat de veiligste plaats om in-uit te stappen. 😉

 3. HansNL zegt op

  Woon niet in Bagkok gelukkig.

  In Khon Kaen hebben we alleen maar Songtaews en Tuktuks.

  En raad eens, de Songtaews ook bekend als bahtbussen, veroorzaken de meeste opstoppingen in Khon, zien er geen been in om alle rijstroken te bezetten, of wedstrijdjes te houden wie het eerst bij de volgende halte is.

  Daarom is het verkeer in Khon Kaen zo stilaan een chaos aan het worden is.

  De politie?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website