De vliegvelden Suvarnabhumi en Don Mueang lopen weinig kans onder water te lopen, zegt Somchai Sawasdeepon, waarnemend president van Airports of Thailand, de beheerder van beide vliegvelden.

Hij baseert zijn optimisme op de verhoging van de vloedwal om Suvarnabhumi tot de oorspronkelijke hoogte van 3,5 meter van 5 jaar geleden, de capaciteit van een reservoir dat nu 1 miljoen kubieke meter water bevat (25 procent), twee pompstations met een capaciteit van 1 miljoen kubieke meter per dag en 99 pompen van de Irrigation Department aan de zuidkant van het vliegveld met een capaciteit van 30 miljoen kubieke meter per dag.

Het vliegverkeer ondervindt op beide vliegvelden geen hinder. Suvarnabhumi verwerkt 11.000 internationale passagiers per dag plus 28.000 binnenlandse. Bangkok Airways, Thai AirAsia en Nok Air melden een stijging van het aantal binnenlandse passagiers. Nok Air, dat vanaf Don Mueang vliegt, heeft een bezetting van 85 procent. De overige vliegvelden in Thailand zijn goed bereikbaar omdat ze doorgaans op hogergelegen gronden zijn aangelegd.

[Het bericht maakt geen melding van de voorzorgsmaatregelen op Don Mueang, wat merkwaardig is want de wijk eromheen is een risicogebied.]

www.dickvanderlugt.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “‘Risico’s voor overstroming vliegvelden Bangkok gering’”

  1. Caro zegt op

    Ik woon twee km van DonMuang. Nog droog, hoewel het met rangsit steeds dichter bij komt. Voor dDonMuang geld een waarschuwing vliegtuigen binnen drie uur weg te halen ,zodra waarschuwing komt. Dat kan dus ieder moment zijn, maar betekent ook datbwij als buren gewaarschuwt worden.
    Veel geluk ,
    Carro

  2. peter de jong zegt op

    don muang . Weg bij universiteit naar vliegveld is 12uur vandaag onder water komen te staan Water stijgt nog steeds. Onze dochter woont daar. Dit is vlakbij het grote winkelcentrum en dus ook niet ver van het vliegveld .Word moeilijk om vliegveld te bereiken vanuit isaankant.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website