De tweede internationale luchthaven van Bangkok, Don Mueang, wordt beter bereikbaar met twee nieuwe busverbindingen vanuit Bangkok.

De buslijn met de naam A1 rijdt tussen het Mor Chit busstation en Don Mueang. De buslijn met de naam A2 verzorgt de route tussen het Victory Monument en de luchthaven, zo laat de Bangkok Mass Transit Authority (BMTA) weten.

Op de A1 route worden 6 tot 8 bussen in gezet en deze zijn goed voor 14 ritten per dag. Op de A2 route zullen 8 tot 10 bussen operationeel zijn, zo kan je kiezen uit 20 ritten. De eerste bus vertrekt om 09.00 uur en de laatste dienst is om middernacht. De bussen zijn voorzien van airconditioning. Een enkele reis gaat niet meer dan 30 baht kosten. Reizigers hebben de mogelijkheid om over te stappen op andere busverbindingen in de hoofdstad.

De nieuwe routes maken onderdeel uit van het beleid om de bereikbaarheid van de tweede luchthaven met het openbaar vervoer te bevorderen als service aan toeristen en vliegtuigpassagiers.

De oude luchthaven wordt steeds belangrijker om het drukker wordende Suvarnabhumi te ontlasten. Don Mueang fungeert nu als hub voor budgetmaatschappijen zoals Thai AirAsia, Nok Air en Orient Thai Airlines. Tevens wordt het vliegveld gebruikt voor Internationale chartervluchten en binnenlandse vluchten.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Nieuwe busverbindingen tussen Bangkok en luchthaven Don Mueang”

  1. Johny zegt op

    Hallo aan alle thailandfanaten

    Zou er iemand van jullie dikwils niet weten of er rechtstreekse bussen rijden van Survarnabumi luchthaven naar Sakon nakon. Indien dit mogelijk zou zijn moet ik niet kijken om nog een binnenlandse vlucht te boeken op don muang.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website