De berichtgeving in Thailand is vaak verwarrend. Ondanks eerdere bericht verdwijnt het interprovinciaal vervoer per minibusje niet, zo belooft Premier Prayut. De eerder afgekondigde vervanging van minibusjes door midibussen gebeurt slechts op vrijwillige basis door de exploitanten. De regering zal daarbij helpen.

De junta wil een betere veiligheid van voertuigen voor openbaar vervoer. De bestaande busjes moeten daarom uitgerust zijn met noodhamers om de ruiten te kunnen inslaan.

Prayut laat weten dat het publiek straks kan kiezen tussen een (onveilige) minibus of een (meer veilige) midibus, maar het initiatief blijft bij de reiziger.

De komst van midibussen was aangekondigd naar aanleiding van een aantal recente grote ongelukken.

Volgens veiligheidsexperts lost de keuze tussen mini- of midibussen niets op. Het grootste probleem is veel te hard rijden, gevaarlijke inhaalmanoeuvres, te lange rijtijden en oververmoeide chauffeurs.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Minibusjes in Thailand voor openbaar verdwijnen toch niet”

 1. teun zegt op

  Goh! Dus eindelijk heft men ingezien, dat hamers om ruiten in te slaan het problem oplost. Nu nog iemand die bedenkt, dat hogere eisen stellen aan rijvaardigheid, rij- en rusttijden afdwingen uiteindelijk een grotere bijdrage zal leveren aan verkeersveiligheid.

 2. jan van marle zegt op

  Verantwoordelijkheid is een onbekend begrip in het land van de glimlach!

 3. Johan zegt op

  Volgens mij zijn het niet de minibusjes die gevaarlijk zijn, maar de (kamikaze)bestuurders. Als deze de midibussen gaan besturen zullen het aantal ongelukken gelijk blijven. Enige verschil is dat er in een minibus 10 personen zitten en in een midibus misschien wel 25. ??!!

 4. Ronny zegt op

  Het vervoer kan een stuk veiliger als we eens geen beginnen met een betere opleiding voor beroeps chauffeurs en iets van een maximale rijtijden per dag en een minimale rust tijd tussen 2 diensten. Ook zou een begrenzer niet slecht zijn.

 5. l.lagemaat zegt op

  Uit andere bronnen had ik begrepen dat de minibusjes wel gebruikt mochten worden voor kleinere afstanden met een maximum van 300 kilometer.
  Voor grotere afstanden zouden midibussen ingezet worden.
  Over de rijvaardigheid van de chauffeurs werd niet gesproken.

  • jasmijn zegt op

   Heb je wel eens gezien hoe de minibusjes rijden tussen Hua Hin en Bangkok?
   Dat is ongeveer 225 km en vaak rijden ze ook als een achterlijke en roekeloos en snel, vandaar dat ik nooit meer ging met dit vervoermiddel, wat wel goedkoop was…
   Dus voor de kortere afstand wel de minibusjes?????
   Dit is absoluut niet een oplossing…
   Inderdaad een begrenzer tot hoogstens 80 km per uur…..is een eerste oplossing….
   Geen meer, zoveel mogelijke ritten op een dag, maar alleen een aantal maximum ritten per dag..
   Ze nemen maar een kleine pauze als hun doel hebben bereikt van 225 km en dan gaan ze weer op pad…
   Dit is absoluut vermoeiend en stress gevend en dan natuurlijk de mogelijkheid om zoveel mogelijk te verdienen…
   Nee Thailand volg nu eens de regels van dit blog op en dan zal het een stukken veiliger worden om je met deze busjes te laten vervoeren…

 6. Koos zegt op

  Er is voor de arme thai geen keuze.
  Alleen de goedkoopste optie en dat is met 20 mensen in een minibus.
  Waarneer gaan ze de echte werkers als mensen erkennen?
  Thailand heeft nog een lange weg te gaan.

 7. Jan zegt op

  Ik denk dat die debielen nog niet snappen dat het niet aan de minibus ligt maar aan díe roekeloze met M150 en jaba gedrogeerde chauffeurs en hun hypocriete wetgeving omtrent rij en rusttijden

  • John zegt op

   Denk je dat dat alleen bij de mini-busjes gebeurd.
   Kijk eens om je heen en zie hoe de mensen erbij lopen.
   Kan ook bijna niet anders, 7 dagen per week 12 uur werken om het hoofd boven water te houden.
   En de rijken drinken nog een glasje wijn extra en lachen zich een bult.
   Die kant gaat NL ook op als we niet oppassen

 8. ruud zegt op

  Waarom zou de midibus veiliger zijn, dan de minibus?
  Voor de arme automobilist, die wordt aangereden door een kamikazepiloot in een midibus, zal het ongetwijfeld niet veiliger zijn.
  Die wordt door die zwaardere bus nog wat meer geplet in zijn auto.

 9. Louvada zegt op

  Dat hierover de reacties hoog oplopen is vrij duidelijk. Het wordt een absolute must de wetgeving hier te verscherpen. Te beginnen met de rust en rijtijden en bijgevolg ook meer controles hierop. Begrenzers in snelheid maar ook een medisch attest voor de bestuurders is een must voor een rijbewijs te kunnen krijgen voor personenvervoer. Het aantal ongevallen hier moet naar beneden, een hamer plaatsen voor de ruiten kapot te slagen ingeval van….. dat is gewoon belachelijk als je de ongevallen leest zijn alvast alle ruiten al kapot. Besluit : om de 6 maanden een technische controle en een geschikt rijbewijs voor betalend personen vervoer.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website