Hoewel we al vele malen hier aandacht aan het onderwerp hebben besteed, blijven er maar vragen binnenstromen in de vorm van reacties of lezersvragen over de 20.000 dollar verzekeringseis voor de Thailand Pass QR-code en dan vooral de vraag waar men deze verzekering kan afsluiten.

Let op: Lezersvragen of reacties met vragen over de verzekeringseis worden met ingang van heden niet meer geplaatst, omdat wij van mening zijn dat alle vragen hiermee beantwoord zijn. Mocht dat niet zo zijn dan kan je hieronder natuurlijk wel reageren.

Waar moet een medische verzekering voor Thailand (aanvraag Thailand Pass) aan voldoen?
De medische verzekering moet een minimale dekking hebben van USD 20.000. En de verzekering moet de gehele periode van jouw verblijf in Thailand dekken.

Die dekking van 50.000 dollar, is dat per persoon?
Ja.

Moet er specifiek op de verklaring staan dat ik tegen Covid-19 verzekerd ben?
Nee, dat hoeft er nu niet mee op te staan.

Wat moet ik v.w.b de verzekering uploaden voor de aanvraag van de Thailand Pass?
Een Engelstalige verklaring of polis waaruit blijkt dat je voor minimaal 20.000 dollar verzekerd bent voor medische kosten tijdens je verblijf in Thailand.

Ik heb wel een Engelstalige verklaring van mijn zorgverzekeraar/reisverzekeraar dat ik voor alle medische kosten verzekerd ben, maar daar staan geen bedragen op?
Tot nu toe is het vermelden van het bedrag van 20.000 dollar verplicht, je loopt dus kans dat je aanvraag wordt afgewezen.

Mijn Nederlandse reisverzekeraar/zorgverzekeraar wil wel een Engelstalige verzekeringsverklaring afgeven, maar geen bedragen noemen, waarom niet?
Een zorgverzekering of een medische reisverzekering is geen sommenverzekering. De werkelijke schade wordt uitgekeerd en meestal is dat onbeperkt. 

Maar ik ben al volledig verzekerd tegen medische kosten in het buitenland, moet ik dan voor mijn reis naar Thailand nog een verzekering afsluiten om zo die verklaring van 20.000 dollar te krijgen?
Ja, helaas wel. 

Waar kan ik een medische verzekering met een minimale dekking van 20.000 dollar voor Thailand Pass afsluiten?

Moeten expats die in Thailand wonen en op vakantie of reis gaan naar Europa, ook de 20.000 dollar verzekering afsluiten om een Thailand Pass te verkrijgen?
Nee, zij kunnen gebruik maken van hun huidige ziektekostenverzekering of het Thaise ziekenfonds (als ze daar onder vallen). Zie hier: https://www.thailandblog.nl/nieuws-uit-thailand/thailand-pass-medische-verzekering-niet-nodig-voor-expats-en-terugkerende-thai/

Ik ben expat en heb geen ziektekostenverzekering, moet ik dan de 20.000 dollar verzekering afsluiten voor het verkrijgen van de Thailand Pass QR-code?
Ja, dat is dan verplicht.

Ik ga een 20.000 dollar verzekering afsluiten, maar ik verblijf langdurig in Thailand?
In dat geval is een verzekering met de duur van 30 dagen voldoende.

Moeten Thaise onderdanen die op reis gaan buiten Thailand, ook de 50.000 dollar verzekering afsluiten om een Thailand Pass te verkrijgen?
Nee, als zij onder het Thaise ziekenfonds vallen niet. Zie hier: https://www.thailandblog.nl/nieuws-uit-thailand/thailand-pass-medische-verzekering-niet-nodig-voor-expats-en-terugkerende-thai/

Heb je nog een vraag en die hierboven niet staat, stel hem dan in een reactie.

Laatste update: 15 april 2022

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website