Deze week herplaatste de redactie van Thailandblog een blogposting van Ton Lankreijer, helaas waren wij toen niet op de hoogte dat Ton niet meer onder ons was, onze excuses daarvoor. Een lezer attendeerde ons op het feit dat Ton op 26 oktober jongstleden is overleden. Hij was op huwelijksreis met zijn vrouw in Frankrijk en werd getroffen door een hartstilstand. Hij was 63 jaar.

In het begin van 2015 kwam ik in contact met Ton. Hij stuurde ons een e-mailbericht die ik er nog even bij heb gezocht:


Goedemorgen,

Graag kom ik met jullie in contact. Mijn naam is Ton Lankreijer, www.tonlankreijer.nl. Schrijvend journalist, auteur en programmamaker.
Ik verblijf nu vijf maanden in Chiang Mai en doe de PR voor Nederlandse organisatie.
Ik loop tegen heel veel verhalen tijdens mijn leven hier en wil daar graag over publiceren. Zowel op internet als in boekvorm. Schreef vorig jaar het boek Van Oogappel tot Twistappel, iov van de Stichting Dwaze Vaders.

Was In Nederland de vaste media-columnist voor www.thepostonline.nl
Google me maar, dan vind je mijn bijdragen snel.

In september kom ik terug en wil ik langere tijd in Thailand blijven. Schrijvend. Graag suggesties van jullie kant, zou ik fijn vinden.

met vriendelijke groet,

Ton Lankreijer


In het voorjaar van 2015 heb ik Ton ontmoet. We spraken af in een cafe in Apeldoorn om daar een kennis te maken en een kop koffie te drinken. Dat was een aangename en onderhoudende ontmoeting. We hebben ruim 2,5 uur over Thailand zitten kletsen maar natuurlijk ook over de boeken die hij had geschreven. Het klikte en Ton wilde vaste schrijver worden bij Thailandblog. Uiteindelijk resulteerde dat in zeven verhalen van zijn hand.

De bedoeling was dat hij weer terug zou keren naar Thailand maar de zorg voor zijn oude moeder en het verzoek om een nieuw boek te schrijven hielden hem in Nederland. Daarna hebben we nog een paar keer getracht wat af te spreken maar door drukke agenda’s lukte dat maar niet. Helaas verwaterde ons contact enigszins.

Ton was in het verleden onder meer eindredacteur bij RTL Nieuws en eindredacteur bij het tv-programma ‘Boer Zoekt Vrouw’. De laatste jaren legde hij zich toe op het schrijven van boeken. Twee jaar geleden kwam zijn boek ‘Van Oogappel tot Twistappel’, uit in samenwerking met de ‘Stichting Dwaze Vaders’.

Ton Lankreijer publiceerde onlangs nog het boek ‘Zwartboek Frank: Zelfmoord na vechtscheiding’. Met zijn boeken hoopte hij op een discussie over de wetgeving in Nederland en daarmee het aantal vechtscheidingen terug te dringen. Volgens Ton moet het niet nakomen van een omgangsregeling na een scheiding ook in Nederland strafbaar worden gesteld.

Het spijt mij zeer te moeten vernemen dat Ton zo plotseling is overleden en mijn gedachten gaan uit naar zijn kinderen, familie, vrienden en bekenden die Ton erg zullen missen.

Rust zacht beste Ton.

Hieronder de verhalen die hij voor Thailandblog heeft geschreven:

Tick: Hardwerkende moeder van drie kinderen

Straathond in Thailand: verderfelijk ongedierte of zorgzame drinkebroeder?

Olifantje rijden: dierenmisbruik voor de rijke, westerse koloniaal

Advies voor expatkliek: word eens vrienden met een Thai

Chronische ontevredenheid in schil contrast met simpelweg overleven

‘Die vrouw heeft mijn vent genaaid, en mij erbij’ (deel 1)

‘Die vrouw heeft mijn vent genaaid, en mij erbij’ (deel 2)

4 reacties op “In memoriam: Ton Lankreijer (63)”

 1. Rene Chiangmai zegt op

  @Redactie.
  De linkjes werken niet goed.

  • Khun Peter zegt op

   Gefixed, bedankt voor het melden.

 2. Rob V. zegt op

  63 is veelste jong om te sterven, dan ben je nog 5 (en straks 7) jaar van je pensioen leeftijd verwijderd… Zo te horen genoot Ton al volop van het leven en had hij net iets prachtigs als een huwelijk gesloten. Volop in het leven dus en vast met plezier. Zeer triest dat dat alles dan zo plots ten einde komt.

  Sterkte aan de nabestaanden. Ton, dank!

 3. Theo Hua Hin zegt op

  Hij was echt een heel goede, gedreven, intelligente schrijver.
  Zeer jammer dat hij zijn vrienden, familie en TB ontvallen is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website