Vandaag kregen wij het droevige bericht dat Pim Hoonhout, onze visboer uit Hua Hin, plotseling is overleden. Pim is slechts 67 jaar geworden.

Pim was recentelijk geopereerd aan zijn voet. Hij had een wond die niet heelde. Daar was hij een paar weken terug aan geopereerd en de wond herstelde nu wel goed. In die periode heeft er ook een adertransplantatie in de bewuste voet plaatsgevonden, die eveneens succesvol is verlopen. Pim zag de toekomst met vertrouwen tegemoet, overigens niet geheel zorgeloos omdat zijn verblijfsvergunning afliep.

Woensdagochtend had hij in gezelschap van een vriend een bezoek gebracht aan het Hua Hin Hospital waar de arts vaststelde dat zijn wond prima aan het genezen was. In de loop van de middag belde Pim naar zijn vriend om te vertellen dat hij had moeten braken en daarbij bloed had opgegeven. Even later berichtte hij ‘dat het wel ging’, hij voelde zich naar omstandigheden goed.

In de vooravond echter had  Pim’s vriendin een ambulance gebeld omdat Pim buiten bewustzijn was. Op de intensive care van het Hua Hin Hospital is hartmassage toegepast, maar zonder succes. Pim is daar om ongeveer 21.00 uur overleden. Vermoedelijke oorzaak: een gecompliceerde maagbloeding.

Kennismaking met Pim

Ikzelf heb Pim ongeveer vijf jaar terug leren kennen. Hij was een ware ambassadeur voor zijn woonplaats Hua Hin. Zo herinner ik mij dat Pim ons, mijn vriendin en ik, een dag lang rondreed in de omgeving van Hua Hin om alle mooie plekjes te laten zien. Daarna ben ik nog diverse keren bij hem thuis geweest. Daar trakteerde hij meestal op vers fruit met echte slagroom. Hij kon dan uren vertellen over zijn bijzondere leven. Als Rolling Stones fan, diskjockey en visboer had hij veel meegemaakt. Je zou een boek over zijn leven kunnen schrijven.

Wanneer ik in Hua Hin was, kwam Pim steevast iets lekkers brengen. De laatste jaren natuurlijk zijn beroemde haring. We dronken dan een kop koffie en Pim begon weer te vertellen. Pim wilde vooral praten, luisteren was niet zijn sterkste punt.

Het zal vreemd zijn als ik begin volgend jaar weer in Hua Hin ben. Pim is er dan niet meer. Het is moeilijk voor te stellen. Hua Hin zal nu nooit meer hetzelfde zijn…

Rust zacht beste Pim

44 reacties op “In memoriam: Pim Hoonhout”

 1. Johan zegt op

  Gecondoleerd aan alle nabestaanden… familie, vrienden, kennissen. Drie maanden geleden had je nog heerlijke haring gebracht op onze bruiloft in Hua Hin. Niet te begrijpen dat je ons zo plotseling hebt verlaten. We blijven altijd aan je denken. Toon en Johan

 2. Hans Bos zegt op

  Hier valt weinig aan toe te voegen en toch weer heel veel. Namens de Nederlandse Vereniging Hua Hin/ Cha Am wens ik Pim’s familie en vrienden sterkte bij het verwerken van dit verlies. Pim was een gewaardeerd lid van onze vereniging. Hij liet zelden verstek gaan op de maandelijkse borrelavonden, waar hij steevast rond ging met een schaal van zijn voortreffelijke haring. Als ik bij hem op bezoek ging, kwam ik doorgaans thuis met een van zijn gerechten. Eindelijk heeft Pim rust.

  Hans Bos
  Acting president NVTHC

 3. william zegt op

  Zo zie je maar weer hoe betrekkelijk alles is, rust zacht Pim.

 4. Koeba Mike zegt op

  R.I.P.

 5. Arjen zegt op

  Wat een klap is dit!

  Pim was inderdaad een bijzonder persoon.

  Rust in Vrede.

 6. Eddie Lap zegt op

  Mooi verwoord. Kende de man niet, maar heb nu wel een idee.
  Doet je beseffen dat je de dag moet blijven plukken….

 7. peter zegt op

  Rust zacht Pim en de familie en vrienden veel sterkte gewenst in deze moeilijke tijden.
  peter.

 8. Petervz zegt op

  Ik kan me Pim herinneren als iemand die altijd klaar stond om te helpen en zijn haring en gerookte makreel smaakte altijd uitstekend. Een verlies voor de Nederlandse gemeenschap en vooral in Hua Hin denk ik.

  Rest is peace uncle Pim.

 9. Anno Zijlstra zegt op

  Heb Pim goed gekend via een gezamelijke kennis ontmoet daarna is de band gebleven, als we naar Hua Hin kwamen zochten we elkaar altijd even op, was gezellig met Pim en zijn beroemde haring. Ik ben geschrokken van dit bericht, Pim was een bekende Nederlander in Hua Hin en omstreken, een keurrijk verteller, en zeer gast vrij mensch. Rust zacht Pim, Hua Hin zal anders zijn zonder jou ! R.I.P Anno/Nom/Lourens

 10. Rob V. zegt op

  Pim ken ik alleen van dit blog maar met o.a. zijn vishandel was hij toch een lokale beroemdheid. Daaruit bleek wel passie en hartelijkheid, het is dan ook verdrietig dat hij zo plots is overleden. Mijn condeleances aan zijn familie en vrienden.

 11. RonnyLatPhrao zegt op

  Een dierbaar iemand, zo plotseling kwijt.
  Heel veel sterkte, in deze moeilijke tijd.

 12. Ruud tam ruad zegt op

  R.I.P. Pim. Sterkte voor de nabetaanden

 13. Huub zegt op

  R.I.P. Pim

 14. YUUNDAI zegt op

  3 oktober, herdenking “Leidens Ontzet” bij Say Cheese met Pim de ” haringboer “. Maar liefst 8 stuks zijn mijn laatste herrinneringen aan Pim, hij vertelde dat hij geopereerd zou worden, was wél zorgelijk om reden dat hij géén vergunning had om deze avond haring schoon te maken en te serveren.
  Nooit gedacht dat het de laatste Pim haringen zouden zijn. Gelukkig heb ik de foto’s nog.
  Veel klanten én vrienden en bekenden zullen je haringen én vooral jou missen. Hopelijk mag je rusten in vrede.

 15. bona zegt op

  Met droefnis in het hart, neem ik hierbij afscheid van een charmante en correcte mens.
  Veel sterkte aan de nabestaanden.

 16. Rob Piers zegt op

  Mijn oude buurjongen uit de Koningsteinstraat in Haarlem is niet meer!
  Dag Pim!

  • Robert Zurel zegt op

   RIP

 17. Ruud Jansen zegt op

  Met goede herinneringen aan een zeer gewaardeerd mens.
  Vaarwel Pim
  Met innige deelneming

 18. Jaco zegt op

  Jeetje pim , rust zacht .

  Gecondoleerd aan de nabestaande

 19. Joop Feenstra zegt op

  Vreselijk geschrokken van dit bericht. Een paar weken terug toen hij in het ziekenhuis was nog bij hem thuis een box met heerlijke haring en makreel gehaald. Alles leek toen goed te gaan.
  Wij zullen Pim met zijn enthousiasme en mooie verhalen wat vis betreft zeker missen.
  Wij wensen familie en allen die hem dierbaar waren veel sterkte toe de komende tijd.
  Rust in vrede Pim.

 20. Wil zegt op

  Een visman in hart en nieren is heen gegaan, nooit zullen de Nederlandse avonden in Hua Hin het zelfde meer zijn zonder Pim zijn haring. Pim rust zacht, Familie, vrienden en bekenden gecondoleerd met dit grote verlies.

 21. Martin zegt op

  Met innige deelneming.Rust zacht Pim
  Veel sterkte voor familie en kennissen

 22. Wil en Marianne Gevers zegt op

  Afgelopen vrijdag nog kort met hem gesproken niet wetende dat het de laatste keer was dat we hem zouden zien.
  Bedankt Pim voor je gezellige klets en je overheerlijke haringen.
  Pim R.I.P.

 23. Realist zegt op

  Pim een markant man en was een open boek voor iedereen.
  Ik heb veel zaken met hem gedaan en was altijd correct,jammer dat hij op veel te jonge leeftijd is heen gegaan.
  Rust zacht Pim.

 24. Michel zegt op

  Heel veel sterkte aan de nabestaanden.
  67 jaar… Veel te jong.
  R.I.P. Pim.

 25. Luc zegt op

  Veel sterkte aan de familie en de nabestaanden.

 26. eddy zegt op

  Heb begin van het jaar nog Gerookte makreel bij hem gekocht ,heerlijk …..
  Veel sterkte voor zijn vrouw en dochter……
  R.I.P. Pim

 27. epie zegt op

  Gecondoleerd Peter en alle vrienden , Familie en kennissen en verdere nabestaanden van Pim.
  Wij hebben het plan deze winterperiode om Hua Hin te gaan bezoeken en een harinkie bij Pim te scoren,helaas zal Pim er dan niet meer zijn.
  Peter ik begrijp jou gemis en het gevoel dat Hua Hinn nooit meer hetzelfde zal zijn voor jou.
  Wij hebben hetzelfde gevoel over Koh Chang afgelopen zomer overleed de eigenaresse van ons Appartement daar, het zal voor ons ook moeilijk zijn de eerste momenten, voel met jou mee, sterkte kerel.

 28. Cor van Kampen zegt op

  Vele reacties voor Pim.
  Ik heb de man nooit gekend. Vooral door zijn bekendheid op het Thai blog.
  Het enige is dat ik wel eens een haring heb gegeten van deze geweldige ondernemer.
  Die heeft het toch allemaal zo ver gebracht dat hij eigenlijk een begrip was in Thailand
  voor import van vis in Thailand en ook met kwaliteit.
  Nou het eigenlijk wat ging opleveren is Pim er niet meer. Het jammer voor Pim en ook voor degene
  die van hem houden.
  Ik wens iedereen in zijn omgeving veel sterkte.
  Cor van Kampen

  • Rob V. zegt op

   Het is naast het heen gaan van deze goede man (concludeer ik wat we op het blog van hem vernomen) ook zakelijk jammer dat Pim er niet meer is. Hij had nu eindelijk alles goed op de rails met zijn visspecialiteiten. Dat mag nu niet verloren gaan.

   Mocht er iets na de dood zijn dan hoop ik dat Pim daar zijn passie voor de vishandel daar kan voortzetten. Mijn lieve Mali wacht hem vast met open arme op, want die kon heerlijk genieten van een harinkje. Laten we in ieder geval proosten op Pim.

 29. Martin Chiangrai zegt op

  Alweer een geliefd persoon die is heengegaan. Helaas heb ik geen persoonlijk kontakt met Pim gehad, wel via bestellingen die richting Chiangrai gingen. Het stond wel in de planning voor komende januari, dan gaan we naar het zuiden om de “burning fields” hier te ontvluchten. Jammer, ik zal hem missen. Pim ruste in Vrede.

  Martin

  • edard zegt op

   ruste zacht en sterkte voor de nabestaanden

 30. jan zwart zegt op

  Pim het ga je goed op deze laatste reis Rip
  Jan zwart

 31. Anton zegt op

  Dit vreselijke bericht komt hard aan, wij hadden sinds kort e-mail contact daar wij over 2 weken naar Thailand/Hua Hin vliegen, helaas hebben wij niet de eer gehad hem persoonlijk te leren kennen….Alle familie en vrienden veel sterkte met het verwerken van dit verlies R.I.P.

 32. Otto zegt op

  Beste nabestaanden,

  Heb met Pim iedere dag in de winter een praatje gemaakt Jeroen van see chees! Wat een lieve kerel en zal hem missen in januari!!

  Familie gecondoleerd met dit verlies.

 33. Eddie zegt op

  rust zacht Pim

 34. kjay zegt op

  Zal als horeca ondernemer je verhalen over vis gaan missen. Prachtig die passie! Rust zacht Pim.

 35. tjerk zegt op

  Pim, we hebben tot op het laatste moment van je genoten.
  Nu mag jij genieten van de rust die je zo gegund is.

  RIP Pim.

 36. P v Peenen zegt op

  Familie en vrienden gecondoleerd met het verlies van Pim, hij heeft heel veel mensen blij gemaakt.
  Ik wens jullie heel veel sterkte toe in de moeilijke tijd die gaat komen.

  R.I.P.

 37. manuel van Overbeeke zegt op

  Familie vrienden en kennissen gecondoleerd met Pim. Pim kwam altijd graag in Pattana Qeusthouse in Hua-hin bij mijn vriend Arno Schinkel die was daar pachter/eigenaar. Helaas is ook hij overleden ik haal dit even aan omdat ik menig uurtje daar met de mannen heb door gebracht. Ze hebben mij Hua- hin leren kennen net zo als ik Haarlem ken beide mannen kwamen ook uit Haarlem. Waar ik ze ook heb leren kennen. Rust zacht lieve vriend.

  Manuel van Overbeeke

 38. Aart.v.Klaveren zegt op

  Ook ik was een goede vriend van Pim, toen hij nog in Hua Hin dorp woonde ging ik om de paar weken altijd even langs om een droppie van hem te bietsen, gezellig bijpraten wat drinken soms om wat problemen aan de PC te verhelpen.
  Ik ben erg geschrokken van dit verlies, Pim was een eenling, sympathiek en stond altijd voor iedereen klaar.
  De familie gecondoleerd, Pim, rust zacht goeie vriend !

 39. Joop zegt op

  Pim ik heb je 47 jaar gekend en we hebben veel gelachen met elkaar
  we zullen je missen je was een vriend
  rust in vrede

  Joop Oosterling

 40. Anno Zijlstra zegt op

  dit is mijn 2de reactie, ik ben getroffen door zo veel mooie reaties hier, heel emotioneel ook, Pim had veel vrienden v/m , heel veel mensen denken met dankbaarheid aan hem terug, wat een mooi eerbetooon, dit zou Pim goed hebben gedaan.
  Wanneer is de crematie en waar, wie weet dat ?
  Ik wens de vrouw van Pim en zijn dochter veel sterkte , ook de vele vrienden van Pim .
  annozijlstra@gmail.com

 41. Mia zegt op

  Geschrokken door het overlijden van Pim, alle familie en vrienden, mijn oprechte deelneming!

  Mijn gedachten gingen terug naar de eerste keer dat ik Pim en zijn vriendin ontmoette.

  Als vrouw van 62, wilde ik ook alleen gaan Backpacken en dan starten in Thailand, en op een eenvoudige manier Thailand verkennen. Ik nam bus en trein, van Noord tot Zuid en Oost naar West… prachtige ervaringen opgedaan… om nooit te vergeten.

  In Chaam, op zoek naar een slaapplaats vroeg ik in mijn beste Engels aan een Man en Thaise vrouw, die op een terras zaten, of ik ergens kon slapen, goedkoop natuurlijk want mijn budget was niet groot.

  In het Nederlands werd ik begroet met de woorden,” kom er maar bij zitten”, stom verbaasd was ik… en sindsdien zijn we vrienden gebleven.

  Aantal keren bij Pim en zijn vrouw gelogeerd, heel gastvrij ontvangen en verwend… geen haring,(toen nog niet) maar Pim maakte erwtensoep, en daar zat ik dan, bloedheet met erwtensoep en zoooo lekker, Ik nam voor hem rookworst mee(moest wel Hema zijn ) en heerlijke oude kaas en drop voor zijn vrouw.
  Pim liet mij de mooiste plekje zien in Hua Hin en waar hij nu woonde de prachtige omgeving…en het was weer heerlijk om even Nederlands te kletsen en te zwemmen in zijn zwembad.. heerlijk!

  Pim kende ik als een zakenman, die veel pech had maar nooit opgaf! Een mooi voorbeeld voor velen!

  Ik zal hem nooit vergeten! Dank lieve Pim en gelukkig heb ik de foto’s nog!

  Mia Amsterdam


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website