Het Thaise restaurant Boo Raan in Knokke-Heist heeft een eerste Michelinster te pakken. De vrouwelijke Thaise chef, Dokkoon Kapuea, is helemaal overdonderd. “We hadden het echt niet verwacht”, zegt zaakvoerder Patrick De Langhe in haar plaats.

“De wervelwind van smaken uit het noordoosten van Thailand”: zo omschrijft Michelin het restaurant Boo Raan uit Knokke-Heist. Zaakvoerder Patrick De Langhe: “Smaak is onze corebusiness. We proberen onze klanten een ervaring van smaken aan te bieden, die ze misschien ooit op reis geproefd hebben. Daarvoor krijgen we nu een Michelinster. Het is fantastisch.”

Op de website van de Michelin-gids lezen we het volgende:

“Boo Raan is het beste Thaise restaurant van de Benelux. De bruisende sfeer van dit exotische etablissement zet je meteen aan om plaats te nemen terwijl je over het menu kwijlt. Dokkoon Kapueak bereidt op bestelling authentieke gerechten in de open keuken. Een festival van verse ingrediënten, kruiden, zaligheid en vele smaken verklaren waarom Boo Raan lokaal en nationaal zo’n gevestigde naam is”

Kijk voor meer bijzonderheden over dit restaurant op: www.booraan.be

Bron: VRT.be

7 reacties op “Thais restaurant Boo Raan in Knokke-Heist krijgt Michelinster”

 1. Jan Scheys zegt op

  Vele criticasters die zo kleinerend doen over de eenvoudige Thaise keuken worden hier duidelijk op hun plaats gezet als zou de Thaise keuken niets zou betekenen tegenover de westerse keuken!
  Het is niet omdat de bereiding eenvoudig zou zijn dat de smaak van de Thaise keuken niet waardevol kan zijn. Getuige daarvan de Michelin ster!!!
  Naar ik ooit vernomen heb zou Tina Turner, overigens een niet veeleisende Grande dame, bij elk optreden van haar over de mogelijkheid van Thai Food op elk uur van de dag moeten kunnen beschikken! Een ware fan dus van Thai Food…
  Ook nog mededelen dat hier op deze site regelmatig vele Thaise gerechten worden besproken en ik, die toch heel veel Thaise gerechten ken, verwonder mij dan nog steeds over vele gerechten die ik nog niet ken.
  PROFICIAT voor de initiatiefnemers.

 2. SELLY zegt op

  Een dikke proficiat aan deze Thaise dame voor haar dagelijkse inzet .Een ster krijg je niet cadeau ,daar voor moet je werken .

  • fred zegt op

   Wat geluk hebben telt ook mee in het leven. Heb wel mijn bedenkingen bij een paar dingen. Blijkbaar is de wetgeving niet voor alle mensen even streng.

 3. diana zegt op

  Wat goed!!
  Dit restaurant ga ik zeker een keer bezoeken, ook al is het 2 uur rijden van mijn woonplaat, maar hier moet ik heen.

 4. Gringo zegt op

  Zie ook:
  https://www.khaosodenglish.com/life/food/2021/01/14/team-of-isaan-women-wins-michelin-star-for-thai-restaurant-in-belgium/

 5. Marinus zegt op

  Dit is goed nieuws!

  Niet alleen voor het genoemde restaurant maar voor heel Thailand!

  Gefeliciteerd!

 6. Jannus zegt op

  Dokkoon was te gast in het programma De Afspraak, gisteravond op de Belgische TV. Allemaal terug te zien. Zij vertelde hoe zij de kookkunst van haar grootmoeder leerde, op 18 jarige leeftijd naar Knokke kwam, een jaar lang in een massagesalon werkte, en door een beperkende Amerikaan was gevraagd voor hem en zijn gasten. Dit viel in zeer goede smaak en was het begin van een nieuwe carrière. Van haar verdienste sponsort ze nu o.a. een schooltje in haar vroegere dorp.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website