Restaurantreview: Double Dutch in Pattaya

Door Piet van den Broek
Geplaatst in Restaurants, Thailand tips, Uitgaan
Tags:
31 mei 2013
Double Dutch in Pattaya

Al 7,5 jaar runt Peter zijn guesthouse en restaurant ‘Double Dutch’ in Soi Welcome, een zijstraat van Jomtien Beach Road.

De naam betekent zoiets als vals spel, maar dat dient ironisch te worden opgevat: het is een eenvoudige, eerlijke zaak. What you see is what you get en dat is ook van toepassing op de menukaart: een ruim aantal Nederlandse en Thaise gerechten, sympathiek geprijsd en elk van een foto voorzien. Duidelijker kan niet. De kaart is geheel in het Nederlands gesteld, dus misverstanden over wat je bestelt zijn uitgesloten. Het personeel is zeer behulpzaam en zodra je het tafelbelletje laat klinken, staat er iemand bij je.

Gerechten

De gerechten worden ook lekker vlot uitgeserveerd en vallen zeer in de smaak bij de leden van de eetclub. Vooral de spare ribs, het broodje gehaktbal en de varkenssaté oogsten lof. De porties zijn ruim bemeten en de enige aanmerking is dat de frietjes wat knapperiger en iets minder melig hadden gekund. De toetjes (met ijs) en de koffie smaken ook prima dus eigenlijk is alles dik in orde. Alleen het pannenkoekje had wat platter gekund dan de reuzepoffer die nu onder mijn ijs met slagroom werd opgediend.

Al met al zijn we dik tevreden over de kwaliteit van het geheel, die we met een ruim voldoende waarderen (7+). De gemiddelde prijs is voor de Nederlandse gerechten zo’n 250 baht en voor de Thaise zo’n 150 baht, dus zeer redelijk en normaal van niveau. Peter is altijd aanwezig, houdt alles is de gaten en is overal op aanspreekbaar. Een goede optie voor een smakelijke en voedzame maaltijd.

Meer informatie: www.doubledutchthailand.com

9 reacties op “Restaurantreview: Double Dutch in Pattaya”

 1. diny zegt op

  Ja het is heerlijk eten bij de Doublel Dutch. Kan niet anders zeggen. Zelfs met de kerst had hij heerlijke menu>s gemaakt. We kijken er weer naar uit hoor in December. En op oudjaarsdag had hij oliebollen staan bakken, ohhh die waren ook overheerlijk. Ja echt een aanrader als je in Thailand bent.

 2. Peter@ zegt op

  Leuk stukje maar verder op hun site geen of weinig informatie wat jammer, wel uitgebreide informatie in het Engels over golfpakketten, ook als je Dutch intikt.

  • Marcus zegt op

   Inderdaad een prijslijst en vooral een kaartje dat laat zien waar ze zitten zou op zijn plaats zijn

 3. Fred zegt op

  Ach ik kom al een aantal jaren bij Peter. Hij heeft ook mooie ruime kamers en de prijs is dan ook goed. Zins ik zelf een huis heb in Thailand kom ik alleen nog op visite. Dan maken we peter en ik een praatje onder het genot van een drankje. Dus je kan er niet alleen eten, wat ik ook over heerlijk vind. Peter ga zo door………..

 4. Joop zegt op

  Je kan hier lekker eten en drinken, ben er al meerderen jaren geweest maar geslapen in na bij gelegen hotel om de hoek grand jomtien pallace . peter is iegelijk uitbeender slager van beroep en weet dus echt wel wat een stukje vlees is. Ook komen er bij hem veel Nederlanders in de zaak lekker gezellig bij kletsen, het is in deze straat ook leuk om gezellig wat te drinken tot laat in de avond genoeg te beleven…

 5. gerard zegt op

  Peter en zijn thaise familie doen er alles aan om het hun gasten naar de zin te maken.
  Zelf ben ik er ooit met Fred en Joop geweest nadat ik zijn website had gelezen.
  Dit is al een aantal jaren geleden maar heeft bijna ieder jaar een vervolg gehad.
  Ditmaal met Raymond erbij , een echte pepersteak kenner , en Peter heeft de beste
  volgens Raymond , ben het met hem eens.
  Al het eten is heerlijk , de kamers zijn ruim en toppie , de prijs is prima.
  Beneden is het altijd gezellig , het eten heerlijk , de sfeer van de straat is gemoedelijk.
  Scooter huren regelt Peter voor je , taxi naar airport , Peter regelt het.
  Ga beslist weer eens terug , That is for sure .

 6. Lije Vanonschot zegt op

  Moderator: uw reactie is off-topic

 7. rob zegt op

  Ik heb in het verleden wel eens iets genuttigd maar was niet enthousiast.
  Ongezellige uitstraling en nauwelijks gasten.
  Een hard broodje oude kaas!!
  Het broodje was inderdaad oud en de kaas lag te zweten.
  Zit vaak aan de overkant bij de zweed te ontbijten gezellig en eetbaar.
  Succes in de toekomst
  Gr Rob

 8. geert zegt op

  Ik kom er al vanaf de eerste dag. Lekker verse broodjes worden ter plekke afgebakken dat is volgens mij uniek in Jomtien/Pattaya.Super biefstuk ;ja,je kan merken dat Peter slager is.Ik ben erg tevreden over de soepen lekkere ouderwets en goed gevuld. Ik kan niets verzinnen wat tegenvalt en Peter is altijd behulpzaam en weet heel veel over het reilen en zijlen in Pattaya/Jomtien.Zijn personeel(familie) zijn schatjes en heel professioneel.De kamers zijn prima en goedkoop en de lokatie is Jomtien-beachroad in soy(straat) Welkombeach-hotel nog ruim voor soy 12 de tweede zaak gelijk links in de straat vanaf het strand.Ook kan er gedart en gesnookert worden. Gewoon eens doen! Geert.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website